Caută Înțelepciunea!

Și am văzut, că înțelepciunea este cu atât mai de folos de cât nebunia, cu cât este mai de folos lumina de cât întunerecul; Eclesiastul 2:13

Vă spune ceva numele Benjamin Franklin? Pentru cei care nu au auzit niciodată de el, trebuie să știm că el a fost unul dintre cei câțiva oameni care au pus împreună în secolul 18 cele treisprezece colonii britanice care existau în America, formând astfel în urma unui proces îndelungat și dificil, Statele Unite ale Americii. Când acest Benjamin Franklin a vrut să trezească interesul locuitorilor din Philadelphia pentru iluminatul public nu a încercat să facă acest lucru prin discuții, comitete sau dezbateri. El a ales o altă soluție. Pentru că el credea în utilitatea acestei investiții a decis să monteze pe aleea din fața casei lui o lanternă pe care o aprindea în fiecare seară la vremea asfințitului. Oricine trecea prin fața casei lui se simțea mai în siguranță în aceea zonă, astfel curând apărut astfel de felinare și în fața altor case. Curând locuitorii din Philadelphia au recunoscut că aveau nevoie de iluminare pe străzi.

Avem nevoie de lumină. Viața noastră fără lumină ar fi îngrozitor de grea. De aceea toate activitățile noastre se desfășoară în prezența luminii. Haideți să mergem cu gândul la ultima tabără în care am participat. Nu e așa, că toate activitățile se desfășurau în prezența luminii? Chiar și la focul de tabără. Fără să îl avem pe acesta ca sursă de lumină nu ne-am simți deloc bine. Lumina face parte din viața noastră de zi cu zi.

Solomon compară nevoia de lumină pentru a face orice activitate cu nevoia de înțelepciune. În fiecare lucru pe care îl facem avem nevoie să fim înțelepți. Pentru a realiza totul la capcitate maximă, pentru a crea și dezvolta relații frumoase avem nevoie de înțelepciune.

De cele mai multe ori, ea vine odată cu experiența pentru că fiecare pas în viață îți oferă o lecție pe care dacă o înveți, îți dezvolți înțelepciunea. De aceea petreceți timp în preajma părinților și bunicilor voștri. De asemenea nu uitați că înțelepciunea adevărată vine de la Dumnezeu. El este izvorul nostru în atat de multe privințe, iar dacă avem nevoie de înțelepciune la el trebuie să apelăm.
Vă încurajez să căutați înțelepciunea în orice lucru pe care îl faceți. Citiți Cuvântul Domnului care e plin de înțelepciune și astfel viața voastră se va lumina încet, dar sigur. Căutați înțelepciunea!

Adrian Pașca, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor