Inima

Nu te grăbi să deschizi gura, și să nu-ți rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu; căci Dumnezeu este în cer, și tu pe pământ, de aceea să nu spui vorbe multe. Eclesiastul 5:2

Proverbul spune: “Cine vorbește mult, greșește mult.” Acest lucru este bine să-l știe oricine, pentru a conștientiza riscul la care se supune când vorbește. Cu toții suntem supuși greșelilor în anumite situații de tensiune, de oboseală, de stres sau, cum este vorba românului, „de prea mult bine”. Dar chiar și așa, indiferent de natura ei, greșeala tot greșeală este.

Totuși, astăzi aș vrea să vorbim despre cuvântul cheie al acestui verset. Știi care este acesta? Da, ai ghicit: “inima”.

Atât în sfaturile înțeleptului Solomon, cât și în viața de zi cu zi, se vorbește mult despre “inimă”. Versetul: “Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții” este un exemplu extraordinar.

Inima este locul în care, la fiecare secundă a vieții noastre, se aștern sentimente, amintiri, imagini, țeluri, și tot așa.

De aceea, ASTĂZI, haideți să punem în inima noastră doar lucrurile bune, doar pe cele care ne înnobilează, doar pe cele care clădesc la asemănarea noastră cu Isus. Făcând așa, vom reuși să spunem, în puține vorbe, înainte lui Dumnezeu și a oamenilor, doar cuvinte care ne onorează.

Emima Bucur, Ajutor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor