Articolul precedentAlázatosan járván az Úr előtt
  Articolul următorFinalitatea în etape

  Inima

  Nu te grăbi să deschizi gura, și să nu-ți rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu; căci Dumnezeu este în cer, și tu pe pământ, de aceea să nu spui vorbe multe. Eclesiastul 5:2

  Proverbul spune: “Cine vorbește mult, greșește mult.” Acest lucru este bine să-l știe oricine, pentru a conștientiza riscul la care se supune când vorbește. Cu toții suntem supuși greșelilor în anumite situații de tensiune, de oboseală, de stres sau, cum este vorba românului, „de prea mult bine”. Dar chiar și așa, indiferent de natura ei, greșeala tot greșeală este.

  Totuși, astăzi aș vrea să vorbim despre cuvântul cheie al acestui verset. Știi care este acesta? Da, ai ghicit: “inima”.

  Atât în sfaturile înțeleptului Solomon, cât și în viața de zi cu zi, se vorbește mult despre “inimă”. Versetul: “Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții” este un exemplu extraordinar.

  Inima este locul în care, la fiecare secundă a vieții noastre, se aștern sentimente, amintiri, imagini, țeluri, și tot așa.

  De aceea, ASTĂZI, haideți să punem în inima noastră doar lucrurile bune, doar pe cele care ne înnobilează, doar pe cele care clădesc la asemănarea noastră cu Isus. Făcând așa, vom reuși să spunem, în puține vorbe, înainte lui Dumnezeu și a oamenilor, doar cuvinte care ne onorează.

  Emima Bucur, Ajutor – Conferința Muntenia

  Inima - 2020. Nu te grăbi să deschizi gura, și să nu-ți rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu; căci Dumnezeu este în cer, și tu pe pământ, de aceea să nu spui vorbe multe. Eclesiastul 5:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...