Articolul precedentAlázatosan járván az Úr előtt
  Articolul următorFinalitatea în etape

  Inima

  Nu te grăbi să deschizi gura, și să nu-ți rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu; căci Dumnezeu este în cer, și tu pe pământ, de aceea să nu spui vorbe multe. Eclesiastul 5:2

  Proverbul spune: “Cine vorbește mult, greșește mult.” Acest lucru este bine să-l știe oricine, pentru a conștientiza riscul la care se supune când vorbește. Cu toții suntem supuși greșelilor în anumite situații de tensiune, de oboseală, de stres sau, cum este vorba românului, „de prea mult bine”. Dar chiar și așa, indiferent de natura ei, greșeala tot greșeală este.

  Totuși, astăzi aș vrea să vorbim despre cuvântul cheie al acestui verset. Știi care este acesta? Da, ai ghicit: “inima”.

  Atât în sfaturile înțeleptului Solomon, cât și în viața de zi cu zi, se vorbește mult despre “inimă”. Versetul: “Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții” este un exemplu extraordinar.

  Inima este locul în care, la fiecare secundă a vieții noastre, se aștern sentimente, amintiri, imagini, țeluri, și tot așa.

  De aceea, ASTĂZI, haideți să punem în inima noastră doar lucrurile bune, doar pe cele care ne înnobilează, doar pe cele care clădesc la asemănarea noastră cu Isus. Făcând așa, vom reuși să spunem, în puține vorbe, înainte lui Dumnezeu și a oamenilor, doar cuvinte care ne onorează.

  Emima Bucur, Ajutor – Conferința Muntenia

  Inima - 2020. Nu te grăbi să deschizi gura, și să nu-ți rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu; căci Dumnezeu este în cer, și tu pe pământ, de aceea să nu spui vorbe multe. Eclesiastul 5:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...