Finalitatea în etape

  Mai bun este sfârșitul unui lucru de cât începutul lui; mai bine cel bun la suflet de cât cel îngâmfat. Eclesiastul 7:8

  Te-ai simțit vreodată aglomerat de mulțimea lucrurilor pe care le ai de făcut?

  Ei bine, eu da!

  Parcă a devenit un stil de viață să fiu mereu ocupat și aglomerat, dar nu asta nu mă împiedică să mă bucur de rezultatul final al activităților.

  Să îți spun cum am ajuns la această concluzie:

  Nu s-a întâmplat deodată!

  A fost un moment când am avut foarte multe lucruri de organizat și realizat într-un timp scurt. Aveam de ales: deveneam stresat ori mă organizam. Am ales să mă organizez!

  Am împărțit realizarea activității în mai multe etape și am început să realizez câte puțin în fiecare zi. Pe măsură ce trecea timpul mă bucuram de realizarea etapelor intermediare.

  Astfel că la final nici nu îmi venea să cred că am terminat!

  Dacă ți-aș spune că dacă vrei să termini școala, trebuie să citești vreo 1000 de cărți și să dai examen din ele, așa este că ai lăsa-o baltă! Dar dacă în fiecare trimestru ai de învățat doar câteva capitole din fiecare carte, atunci te vei apuca de învățat zilnic câte puțin și la finalul celor 12 sau 17 ani de școală te vei putea bucura de finalitatea studiilor începute.

  Dar poate că colegul tău a luat azi o notă mai mare ca tine! Nu te compara cu el, felicită-l! Fii bun la suflet, nu fi supărat că tu nu ai reușit, perseverează și vei reuși !

  Azi îți propun să îți pui o țintă măreață! Alege să planifici realizarea acesteia pe etape mici și urmărește zilnic îndeplinirea micilor activități.

  De pildă: ai putea începe/reîncepe să citește toată Biblia. Nu trebuie să o citești pe toată într-o zi. Citește zilnic, fii consecvent, iar după un timp vei avea bucuria unei înțelegeri mai bune a Evangheliei.

  Îți doresc mult succes!

  Gusti Angeluță, Director Asociat Conferintă – Conferința Oltenia

  Finalitatea în etape - 2020. Mai bun este sfârșitul unui lucru de cât începutul lui; mai bine cel bun la suflet de cât cel îngâmfat. Eclesiastul 7:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...