Finalitatea în etape

  Mai bun este sfârșitul unui lucru de cât începutul lui; mai bine cel bun la suflet de cât cel îngâmfat. Eclesiastul 7:8

  Te-ai simțit vreodată aglomerat de mulțimea lucrurilor pe care le ai de făcut?

  Ei bine, eu da!

  Parcă a devenit un stil de viață să fiu mereu ocupat și aglomerat, dar nu asta nu mă împiedică să mă bucur de rezultatul final al activităților.

  Să îți spun cum am ajuns la această concluzie:

  Nu s-a întâmplat deodată!

  A fost un moment când am avut foarte multe lucruri de organizat și realizat într-un timp scurt. Aveam de ales: deveneam stresat ori mă organizam. Am ales să mă organizez!

  Am împărțit realizarea activității în mai multe etape și am început să realizez câte puțin în fiecare zi. Pe măsură ce trecea timpul mă bucuram de realizarea etapelor intermediare.

  Astfel că la final nici nu îmi venea să cred că am terminat!

  Dacă ți-aș spune că dacă vrei să termini școala, trebuie să citești vreo 1000 de cărți și să dai examen din ele, așa este că ai lăsa-o baltă! Dar dacă în fiecare trimestru ai de învățat doar câteva capitole din fiecare carte, atunci te vei apuca de învățat zilnic câte puțin și la finalul celor 12 sau 17 ani de școală te vei putea bucura de finalitatea studiilor începute.

  Dar poate că colegul tău a luat azi o notă mai mare ca tine! Nu te compara cu el, felicită-l! Fii bun la suflet, nu fi supărat că tu nu ai reușit, perseverează și vei reuși !

  Azi îți propun să îți pui o țintă măreață! Alege să planifici realizarea acesteia pe etape mici și urmărește zilnic îndeplinirea micilor activități.

  De pildă: ai putea începe/reîncepe să citește toată Biblia. Nu trebuie să o citești pe toată într-o zi. Citește zilnic, fii consecvent, iar după un timp vei avea bucuria unei înțelegeri mai bune a Evangheliei.

  Îți doresc mult succes!

  Gusti Angeluță, Director Asociat Conferintă – Conferința Oltenia

  Finalitatea în etape - 2020. Mai bun este sfârșitul unui lucru de cât începutul lui; mai bine cel bun la suflet de cât cel îngâmfat. Eclesiastul 7:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...