Articolul precedentSzeressük a lelki dolgokat!
  Articolul următorLumina lumii

  Timpul trece sau noi trecem pe lângă el?

  Bucură-te, tinere, în tinerețea ta, fii cu inima veselă cât ești tânăr, umblă pe căile alese de inima ta și plăcute ochilor tăi; dar să știi că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată. Eclesiastul 11:9

  „Copilul râde:

  „Înțelepciunea şi iubirea mea e jocul! ”

  Tânărul cântă:

  „Jocul şi-nţelepciunea mea-i iubirea! ”

  Bătrânul tace:

  „Iubirea şi jocul meu e-nțelepciunea! ” ”

  Versurile de mai sus ii aparțin lui Lucian Blaga, un mare scriitor român.

  Ne demonstrează că, cu cât timpul trece, ne schimbăm, ne maturizăm, are loc un „update” al personalității noastre anterioare. Dar totul la vremea lui!

  Timpul…ce lucru straniu! Totul se măsoară in timp si toți ni-l dorim dar parca nu-l avem niciodată. Fugim după lucruri materiale si ne spunem mereu “N-am timp!”, “Când o sa-mi fac timp…”, “Dac-as fi avut timp…!”

  Totuși, timpul este unica resursa pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o in mod egal. Cu toții avem 24 de ore într-o zi, fiecare cu câte 60 de minute pe care le risipim iremediabil făcând lucruri mărunte.

  Adevăratul timp folosit responsabil este cel alături de Hristos! Fiecare secundă petrecută alături de el este infinit mai prețioasă decât orice oră pierdută pe lucruri infime și epuizabile.

  „Iubești viața? Atunci nu risipi ca un nesăbuit timpul, căci din timp este făcută viață!”, a spus cândva Benjamin Franklin.

  Timpul trece sau noi trecem pe lângă el? Cred că aceasta este o întrebare existențială. Totul depinde de modul in care îl folosim, deoarece într-o zi, cândva, vom fi judecați pentru orice secundă pierdută !

  Să ne rugăm să prețuim mai mult timpul și pe Cel care ni l-a dat! Vă doresc tuturor să petreceți cât mai mult timp alături de Creator și, vă promit, nu veți avea resentimente !

  Daria Duță, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

  Timpul trece sau noi trecem pe lângă el? - 2020. Bucură-te, tinere, în tinerețea ta, fii cu inima veselă cât ești tânăr, umblă pe căile alese de inima ta și plăcute ochilor tăi; dar să știi că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată. Eclesiastul 11:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...