Articolul precedentSzeressük a lelki dolgokat!
  Articolul următorLumina lumii

  Timpul trece sau noi trecem pe lângă el?

  Bucură-te, tinere, în tinerețea ta, fii cu inima veselă cât ești tânăr, umblă pe căile alese de inima ta și plăcute ochilor tăi; dar să știi că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată. Eclesiastul 11:9

  „Copilul râde:

  „Înțelepciunea şi iubirea mea e jocul! ”

  Tânărul cântă:

  „Jocul şi-nţelepciunea mea-i iubirea! ”

  Bătrânul tace:

  „Iubirea şi jocul meu e-nțelepciunea! ” ”

  Versurile de mai sus ii aparțin lui Lucian Blaga, un mare scriitor român.

  Ne demonstrează că, cu cât timpul trece, ne schimbăm, ne maturizăm, are loc un „update” al personalității noastre anterioare. Dar totul la vremea lui!

  Timpul…ce lucru straniu! Totul se măsoară in timp si toți ni-l dorim dar parca nu-l avem niciodată. Fugim după lucruri materiale si ne spunem mereu “N-am timp!”, “Când o sa-mi fac timp…”, “Dac-as fi avut timp…!”

  Totuși, timpul este unica resursa pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o in mod egal. Cu toții avem 24 de ore într-o zi, fiecare cu câte 60 de minute pe care le risipim iremediabil făcând lucruri mărunte.

  Adevăratul timp folosit responsabil este cel alături de Hristos! Fiecare secundă petrecută alături de el este infinit mai prețioasă decât orice oră pierdută pe lucruri infime și epuizabile.

  „Iubești viața? Atunci nu risipi ca un nesăbuit timpul, căci din timp este făcută viață!”, a spus cândva Benjamin Franklin.

  Timpul trece sau noi trecem pe lângă el? Cred că aceasta este o întrebare existențială. Totul depinde de modul in care îl folosim, deoarece într-o zi, cândva, vom fi judecați pentru orice secundă pierdută !

  Să ne rugăm să prețuim mai mult timpul și pe Cel care ni l-a dat! Vă doresc tuturor să petreceți cât mai mult timp alături de Creator și, vă promit, nu veți avea resentimente !

  Daria Duță, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

  Timpul trece sau noi trecem pe lângă el? - 2020. Bucură-te, tinere, în tinerețea ta, fii cu inima veselă cât ești tânăr, umblă pe căile alese de inima ta și plăcute ochilor tăi; dar să știi că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată. Eclesiastul 11:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...