Lucrează neîncetat!

Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. Eclesiastul 3:11

Care sunt viețuitoarele tale preferate?

Ale mele sunt niște insecte din ordinul Lepidoptera. Acestea mă impresionează prin frumusețea și povestea lor de viață: Fluturii.(mai ales cei din clasa Nimfalidelor)

Fiecare etapă a vieții – ou, larvă, pupă și adult – servește un scop în dezvoltarea și viața lor.
Pe parcursul etapei pupale, apare cea mai dramatică transformare. Atunci și cea mai mică atingere poate modifica procesul, dând naștere unei noi specii. În mod tradițional, această etapă a fost menționată ca o etapă de odihnă, dar insecta este departe de a se odihni, în adevăr.

Ceea ce mă impresionează la fluturi e splendoarea lor din ultima etapă, când își descoperă valoarea.

Viața noastră se aseamănă cu a lor. Mai întâi suntem bebeluși, după care copii, iar în perioada adolescenței (care e și cea mai importantă) se produc schimbări majore care ne influențează întreg parcursul vieții de adult. Totuși de cele mai multe ori vrem să ajungem cât mai repede în etapa de adult.

Însă știi ce am observat? În timp ce fluturii se bucură în medie de 2-4 săptămâni de viață, darul cel mai frumos pe care ni l-a oferit Dumnezeu nouă este VEȘNICIA.

Încă o dovadă a valorii noastre în ochii Lui!

Preocuparea ta principală să fie următoarea: să lucrezi pentru a deveni cea mai bună versiunea a ta.
Dumnezeu a pus-o în tine și veghează ca acest lucru să se împlinească!

Rămâi cu următorul gând, dragul meu explorator: admirația pe care o manifești față de fluturi o are și Tatăl ceresc față de tine. LUCREAZĂ!

Semeniuc Raisa, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor