Articolul precedentLumina lumii
  Articolul următorCea mai înaltă treaptă de mărire

  Lucrează neîncetat!

  Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. Eclesiastul 3:11

  Care sunt viețuitoarele tale preferate?

  Ale mele sunt niște insecte din ordinul Lepidoptera. Acestea mă impresionează prin frumusețea și povestea lor de viață: Fluturii.(mai ales cei din clasa Nimfalidelor)

  Fiecare etapă a vieții – ou, larvă, pupă și adult – servește un scop în dezvoltarea și viața lor.
  Pe parcursul etapei pupale, apare cea mai dramatică transformare. Atunci și cea mai mică atingere poate modifica procesul, dând naștere unei noi specii. În mod tradițional, această etapă a fost menționată ca o etapă de odihnă, dar insecta este departe de a se odihni, în adevăr.

  Ceea ce mă impresionează la fluturi e splendoarea lor din ultima etapă, când își descoperă valoarea.

  Viața noastră se aseamănă cu a lor. Mai întâi suntem bebeluși, după care copii, iar în perioada adolescenței (care e și cea mai importantă) se produc schimbări majore care ne influențează întreg parcursul vieții de adult. Totuși de cele mai multe ori vrem să ajungem cât mai repede în etapa de adult.

  Însă știi ce am observat? În timp ce fluturii se bucură în medie de 2-4 săptămâni de viață, darul cel mai frumos pe care ni l-a oferit Dumnezeu nouă este VEȘNICIA.

  Încă o dovadă a valorii noastre în ochii Lui!

  Preocuparea ta principală să fie următoarea: să lucrezi pentru a deveni cea mai bună versiunea a ta.
  Dumnezeu a pus-o în tine și veghează ca acest lucru să se împlinească!

  Rămâi cu următorul gând, dragul meu explorator: admirația pe care o manifești față de fluturi o are și Tatăl ceresc față de tine. LUCREAZĂ!

  Semeniuc Raisa, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

  Lucrează neîncetat! - 2020. Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. Eclesiastul 3:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...