Articolul precedentNe ítélkezzünk!
  Articolul următorFiu al Împăratului

  Cea mai înaltă treaptă de mărire

  Domnul a fost cu Iosafat, pentru că a umblat în cele dintâi căi ale tatălui său David, și n-a căutat pe Baali. 2 Cronici 17:3

  Pentru Domnul? Gata oricând!

  După cum ne este salutul cred că fiecare dintre noi ne dorim să fim conștienți de prezența continuă a Domnului în viața noastră. Versetul de astăzi ne spune că Domnul a fost cu Iosafat pentru că…
  Secretul?

  ”… a umblat în cele dintâi căi ale tatălui său David şi n-a căutat pe baali; ”

  Să ne amintim câteva din cele dintâi căi ale lui David:

  1. “Când Samuel, plin de satisfacție, l-a văzut pe păstorașul modest, cu trăsături bărbătești, cu statură frumoasă, glasul Domnului i-a spus profetului: “Scoală-te şi unge-l, căci el este!“ David se dovedise viteaz şi credincios în umila slujbă de păstor şi iată că Dumnezeu îl alesese drept conducător al poporului Său.”(PP 652)

  Deci modest, viteaz, credincios.

  2. “David creştea în bunăvoință înaintea Domnului şi a oamenilor. I se dăduseră învăţături cu privire la căile lui Dumnezeu şi acum îşi pusese pe inimă să împlinească voia lui Dumnezeu pe deplin.” (PP 654)

  Prin urmare: bunăvoință şi hotărârea din inimă ca să împlinească voia lui Dumnezeu pe deplin.

  3. Secretul lui David ?

  “Dumnezeu îl învățase pe David lecții de credință.” (PP 655)

  Chiar dacă s-a dovedit ascultător de părinți, totuși când te laşi învățat de Dumnezeu, credința va avea o bază de neclintit.

  Iată câteva din căile lui David care i-au fost exemplu lui Iosafat.

  Nu-i aşa că Iosafat nu este un personaj ”cool” în opinia noastră, a adolescenților?

  Să asculți de părinți, să urmezi căile Domnului şi să nu umbli după ”baalii” zilelor de astăzi?

  Parcă e mult mai importantă opinia prietenilor, a celor de vârsta noastră…

  Şi totuși, despre acest rege al lui Iuda se spune că a umblat în căile tatălui său și şi-a întărit inima în căile Domnului. Şi cum îl caracterizează Scriptura mai departe? Versetul 12 “Iosafat se ridicase la cea mai înaltă treaptă de mărire…”

  Ne aflăm în fața unei alegeri:

  Ce fel de caracterizare prețuim şi din partea cui?

  Prietenii ne vor caracteriza după cât de în trend suntem, după cuvintele cool si atitudinea de gașcă.

  Dumnezeu ne va caracteriza întotdeauna după ceea ce suntem, căci “Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă.” (1 Sam 16:7)

  Te provoc să fii un Iosafat al zilelor noastre, ca Domnul să fie cu tine şi să te ridice la cea mai înaltă treaptă de mărire!

  Baidok Naomi, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Cea mai înaltă treaptă de mărire - 2020. Domnul a fost cu Iosafat, pentru că a umblat în cele dintâi căi ale tatălui său David, și n-a căutat pe Baali. 2 Cronici 17:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...