Articolul precedentNe ítélkezzünk!
  Articolul următorFiu al Împăratului

  Cea mai înaltă treaptă de mărire

  Domnul a fost cu Iosafat, pentru că a umblat în cele dintâi căi ale tatălui său David, și n-a căutat pe Baali. 2 Cronici 17:3

  Pentru Domnul? Gata oricând!

  După cum ne este salutul cred că fiecare dintre noi ne dorim să fim conștienți de prezența continuă a Domnului în viața noastră. Versetul de astăzi ne spune că Domnul a fost cu Iosafat pentru că…
  Secretul?

  ”… a umblat în cele dintâi căi ale tatălui său David şi n-a căutat pe baali; ”

  Să ne amintim câteva din cele dintâi căi ale lui David:

  1. “Când Samuel, plin de satisfacție, l-a văzut pe păstorașul modest, cu trăsături bărbătești, cu statură frumoasă, glasul Domnului i-a spus profetului: “Scoală-te şi unge-l, căci el este!“ David se dovedise viteaz şi credincios în umila slujbă de păstor şi iată că Dumnezeu îl alesese drept conducător al poporului Său.”(PP 652)

  Deci modest, viteaz, credincios.

  2. “David creştea în bunăvoință înaintea Domnului şi a oamenilor. I se dăduseră învăţături cu privire la căile lui Dumnezeu şi acum îşi pusese pe inimă să împlinească voia lui Dumnezeu pe deplin.” (PP 654)

  Prin urmare: bunăvoință şi hotărârea din inimă ca să împlinească voia lui Dumnezeu pe deplin.

  3. Secretul lui David ?

  “Dumnezeu îl învățase pe David lecții de credință.” (PP 655)

  Chiar dacă s-a dovedit ascultător de părinți, totuși când te laşi învățat de Dumnezeu, credința va avea o bază de neclintit.

  Iată câteva din căile lui David care i-au fost exemplu lui Iosafat.

  Nu-i aşa că Iosafat nu este un personaj ”cool” în opinia noastră, a adolescenților?

  Să asculți de părinți, să urmezi căile Domnului şi să nu umbli după ”baalii” zilelor de astăzi?

  Parcă e mult mai importantă opinia prietenilor, a celor de vârsta noastră…

  Şi totuși, despre acest rege al lui Iuda se spune că a umblat în căile tatălui său și şi-a întărit inima în căile Domnului. Şi cum îl caracterizează Scriptura mai departe? Versetul 12 “Iosafat se ridicase la cea mai înaltă treaptă de mărire…”

  Ne aflăm în fața unei alegeri:

  Ce fel de caracterizare prețuim şi din partea cui?

  Prietenii ne vor caracteriza după cât de în trend suntem, după cuvintele cool si atitudinea de gașcă.

  Dumnezeu ne va caracteriza întotdeauna după ceea ce suntem, căci “Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă.” (1 Sam 16:7)

  Te provoc să fii un Iosafat al zilelor noastre, ca Domnul să fie cu tine şi să te ridice la cea mai înaltă treaptă de mărire!

  Baidok Naomi, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Cea mai înaltă treaptă de mărire - 2020. Domnul a fost cu Iosafat, pentru că a umblat în cele dintâi căi ale tatălui său David, și n-a căutat pe Baali. 2 Cronici 17:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...