Fiu al Împăratului

În al treilea an al domniei lui, a însărcinat pe căpeteniile sale Ben-Hail, Obadia, Zaharia, Netaneel și Mica, să se ducă să învețe pe oameni în cetățile lui Iuda. 2 Cronici 17:7

Iosafat a devenit rege la vârsta de 35 de ani și a domnit, în Iuda, 25 de ani. Încă din primii ani ai domniei, ascultând de Dumnezeu și lăsându-se condus de Duhul Sfânt, Iosafat și-a dat seama că poporul are mare nevoie să fie învățat din cartea Legii lui Dumnezeu. Acestă misiune a fost încredințată căpeteniilor împăratului, oamenilor de încredere.

Ce frumos! Iosafat s-a lăsat condus de Dumnezeu, cei aleși au făcut ceea ce le poruncise împăratul, iar oamenii cetăților au ascultat. Împreună au format un lanț foarte puternic, iar fiecare za a ajutat la îndepărtarea idolilor și zeilor. Astfel, întreg poporul asculta de Dumnezeu.

Însă, partea și mai frumoasă este ceea ce urmează după această misiune. Versetele următoare relatează cât de binecuvântate sunt cetățile lui Iuda datorită ascultării de Dumnezeu. Împărații țărilor dimprejur s-au înspăimântat și au trimis lui Iosafat mii de vite, berbeci și țapi, multe daruri și un bir de argit. Cetățile lui Iuda erau pline de merinde și oameni viteji.

Și astăzi Dumnezeu își dorește oameni ca Iosafat, care să asculte de El, pentru ca El să-i poată binecuvânta. Fii tu un Iosafat azi. Lasă-te condus de Dumnezeu, în așa fel încât, la fiecare ocazie, să fii bine ancorat în El, ca oamenii, văzând sau auzind lucruri de la tine, să te poată recunoaște ca fiu al Împăratului.

Emima Bucur, Ajutor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor