Articolul precedentMásokról csak jót, vagy semmit!
  Articolul următorÎntreabă pe Domnul!

  Fiu al Împăratului

  În al treilea an al domniei lui, a însărcinat pe căpeteniile sale Ben-Hail, Obadia, Zaharia, Netaneel și Mica, să se ducă să învețe pe oameni în cetățile lui Iuda. 2 Cronici 17:7

  Iosafat a devenit rege la vârsta de 35 de ani și a domnit, în Iuda, 25 de ani. Încă din primii ani ai domniei, ascultând de Dumnezeu și lăsându-se condus de Duhul Sfânt, Iosafat și-a dat seama că poporul are mare nevoie să fie învățat din cartea Legii lui Dumnezeu. Acestă misiune a fost încredințată căpeteniilor împăratului, oamenilor de încredere.

  Ce frumos! Iosafat s-a lăsat condus de Dumnezeu, cei aleși au făcut ceea ce le poruncise împăratul, iar oamenii cetăților au ascultat. Împreună au format un lanț foarte puternic, iar fiecare za a ajutat la îndepărtarea idolilor și zeilor. Astfel, întreg poporul asculta de Dumnezeu.

  Însă, partea și mai frumoasă este ceea ce urmează după această misiune. Versetele următoare relatează cât de binecuvântate sunt cetățile lui Iuda datorită ascultării de Dumnezeu. Împărații țărilor dimprejur s-au înspăimântat și au trimis lui Iosafat mii de vite, berbeci și țapi, multe daruri și un bir de argit. Cetățile lui Iuda erau pline de merinde și oameni viteji.

  Și astăzi Dumnezeu își dorește oameni ca Iosafat, care să asculte de El, pentru ca El să-i poată binecuvânta. Fii tu un Iosafat azi. Lasă-te condus de Dumnezeu, în așa fel încât, la fiecare ocazie, să fii bine ancorat în El, ca oamenii, văzând sau auzind lucruri de la tine, să te poată recunoaște ca fiu al Împăratului.

  Emima Bucur, Ajutor – Conferința Muntenia

  Fiu al Împăratului - 2020. În al treilea an al domniei lui, a însărcinat pe căpeteniile sale Ben-Hail, Obadia, Zaharia, Netaneel și Mica, să se ducă să învețe pe oameni în cetățile lui Iuda. 2 Cronici 17:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...