Articolul precedentMásokról csak jót, vagy semmit!
  Articolul următorÎntreabă pe Domnul!

  Fiu al Împăratului

  În al treilea an al domniei lui, a însărcinat pe căpeteniile sale Ben-Hail, Obadia, Zaharia, Netaneel și Mica, să se ducă să învețe pe oameni în cetățile lui Iuda. 2 Cronici 17:7

  Iosafat a devenit rege la vârsta de 35 de ani și a domnit, în Iuda, 25 de ani. Încă din primii ani ai domniei, ascultând de Dumnezeu și lăsându-se condus de Duhul Sfânt, Iosafat și-a dat seama că poporul are mare nevoie să fie învățat din cartea Legii lui Dumnezeu. Acestă misiune a fost încredințată căpeteniilor împăratului, oamenilor de încredere.

  Ce frumos! Iosafat s-a lăsat condus de Dumnezeu, cei aleși au făcut ceea ce le poruncise împăratul, iar oamenii cetăților au ascultat. Împreună au format un lanț foarte puternic, iar fiecare za a ajutat la îndepărtarea idolilor și zeilor. Astfel, întreg poporul asculta de Dumnezeu.

  Însă, partea și mai frumoasă este ceea ce urmează după această misiune. Versetele următoare relatează cât de binecuvântate sunt cetățile lui Iuda datorită ascultării de Dumnezeu. Împărații țărilor dimprejur s-au înspăimântat și au trimis lui Iosafat mii de vite, berbeci și țapi, multe daruri și un bir de argit. Cetățile lui Iuda erau pline de merinde și oameni viteji.

  Și astăzi Dumnezeu își dorește oameni ca Iosafat, care să asculte de El, pentru ca El să-i poată binecuvânta. Fii tu un Iosafat azi. Lasă-te condus de Dumnezeu, în așa fel încât, la fiecare ocazie, să fii bine ancorat în El, ca oamenii, văzând sau auzind lucruri de la tine, să te poată recunoaște ca fiu al Împăratului.

  Emima Bucur, Ajutor – Conferința Muntenia

  Fiu al Împăratului - 2020. În al treilea an al domniei lui, a însărcinat pe căpeteniile sale Ben-Hail, Obadia, Zaharia, Netaneel și Mica, să se ducă să învețe pe oameni în cetățile lui Iuda. 2 Cronici 17:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...