Articolul precedentAz igaz jellem
  Articolul următorCorect până la capăt

  Întreabă pe Domnul!

  Dar Iosafat a zis: „Nu mai este aici nici un prooroc al Domnului, prin care să-L putem întreba?” 2 Cronici 18:6

  Un vers dintr-o poezie spune că adevărul nu are nevoie de aprobarea mulțimii.

  E greu să mergi contra vântului? Nu e ușor să spui nu, acolo unde toată lumea spune da.

  Într-o vizită pe care Iosafat o face lui Ahab, acesta din urmă îl invită să merge cu el la război. Iosafat îi cere lui Ahab să întrebe pe Domnul dacă e bine să merge la război sau nu. Ahab îi cheamă pe profeții săi ,și toți cei 400 de profeți profetizează victoria.

  Dacă ai fi fost în locul lui Iosafat ce ai fi făcut?

  În viață ne confruntăm zilnic cu decizii. Unele sunt grele, altele mai ușoare, unele mai mici, altele mai mari, unele ne influențează viața pe termen lung, altele pe termen scurt. Poate te gândești la ce liceu să mergi, ce meserie să alegi când vei fi mare? Ce prieteni să îți faci? Dacă să copiezi la examen sau să înveți, să asculți și să îți ajuți părinții, să fii respectuos, să înveți lecțiunea, să te rogi, să mergi la biserică, etc.

  Sunt câteva dintre deciziile pe care trebuie să le iei la vârsta ta. Multe dintre ele te vor ajuta să devii cineva în viață. Dar de unde să știi care sunt deciziile cele mai bune?

  Ahab avea 400 de profeți care îl ajutau să ia decizii. E foarte interesant că lui Iosafat nu îi ajung 400 de profeți si mai vrea unul. Priviți mai atent la versetul biblic: Nu mai este nici un prooroc al Domnului prin care să-L putem întreba? Cei 400 ai cui erau?

  Ahab îi răspunde :Mai e unul, dar îl urăsc pentru că îmi spune doar lucruri rele!

  Iosafat nu dorea un răspuns oarecare, dorea un răspuns din partea Domnului.

  Tu pe cine întrebi atunci când te confrunți cu o problemă sau atunci când trebuie să faci o alegere?

  Poate este mai ușor să apelezi la cei care îți spun ce vrei tu să auzi, așa cum a făcut Ahab. Dar te sfătuiesc să faci ce a făcut Iosafat. Întreabă pe Domnul, chiar dacă răspunsul nu este pe placul tău.

  Nu uita! În toate deciziile pe care trebuie să le iei, întotdeauna întreabă pe Domnul, și în felul acesta vei lua doar decizii bune!

  Tautan Ciprian, Conducător de Zona – Conferința Banat

  Întreabă pe Domnul! - 2020. Dar Iosafat a zis: „Nu mai este aici nici un prooroc al Domnului, prin care să-L putem întreba?” 2 Cronici 18:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...