Întreabă pe Domnul!

Dar Iosafat a zis: „Nu mai este aici nici un prooroc al Domnului, prin care să-L putem întreba?” 2 Cronici 18:6

Un vers dintr-o poezie spune că adevărul nu are nevoie de aprobarea mulțimii.

E greu să mergi contra vântului? Nu e ușor să spui nu, acolo unde toată lumea spune da.

Într-o vizită pe care Iosafat o face lui Ahab, acesta din urmă îl invită să merge cu el la război. Iosafat îi cere lui Ahab să întrebe pe Domnul dacă e bine să merge la război sau nu. Ahab îi cheamă pe profeții săi ,și toți cei 400 de profeți profetizează victoria.

Dacă ai fi fost în locul lui Iosafat ce ai fi făcut?

În viață ne confruntăm zilnic cu decizii. Unele sunt grele, altele mai ușoare, unele mai mici, altele mai mari, unele ne influențează viața pe termen lung, altele pe termen scurt. Poate te gândești la ce liceu să mergi, ce meserie să alegi când vei fi mare? Ce prieteni să îți faci? Dacă să copiezi la examen sau să înveți, să asculți și să îți ajuți părinții, să fii respectuos, să înveți lecțiunea, să te rogi, să mergi la biserică, etc.

Sunt câteva dintre deciziile pe care trebuie să le iei la vârsta ta. Multe dintre ele te vor ajuta să devii cineva în viață. Dar de unde să știi care sunt deciziile cele mai bune?

De același autor

O inima micuță

Cu mâna Lui

Ahab avea 400 de profeți care îl ajutau să ia decizii. E foarte interesant că lui Iosafat nu îi ajung 400 de profeți si mai vrea unul. Priviți mai atent la versetul biblic: Nu mai este nici un prooroc al Domnului prin care să-L putem întreba? Cei 400 ai cui erau?

Ahab îi răspunde :Mai e unul, dar îl urăsc pentru că îmi spune doar lucruri rele!

Iosafat nu dorea un răspuns oarecare, dorea un răspuns din partea Domnului.

Tu pe cine întrebi atunci când te confrunți cu o problemă sau atunci când trebuie să faci o alegere?

Poate este mai ușor să apelezi la cei care îți spun ce vrei tu să auzi, așa cum a făcut Ahab. Dar te sfătuiesc să faci ce a făcut Iosafat. Întreabă pe Domnul, chiar dacă răspunsul nu este pe placul tău.

Nu uita! În toate deciziile pe care trebuie să le iei, întotdeauna întreabă pe Domnul, și în felul acesta vei lua doar decizii bune!

Tautan Ciprian, Conducător de Zona – Conferința Banat

1 comentariu
 1. Adrian spune

  Sfatul este foarte bun: întreabă pe Domnul!
  Știm bine ca și astăzi sunt mulți “proorocii” prin care sa intrebi despre multe lucruri dar întrebarea se pune in același fel ca și atunci pe timpul lui Mica.
  Dacă Mica slujea Domnului și era un Prooroc al Celui Prea Înalt , ceilalți ai cui erau?
  Astăzi întreb despre multitudinea de “sfătuitori” ai bisericilor , ai cui proorocii sunt ei?
  Întrebarea conține și răspunsul: ai bisericilor!
  Prin cine putem astăzi sa întrebam pe Domnul fiind siguri ca nu primim îndrumări spre biserica din care vine “proorocul”?
  Fiecare sămânță aduce rod după soiul ei!
  Fiecare biserica naște fii ai bisericii.
  Totuși Dumnezeu nu ne-a lăsat pe “mâna” acestor “sfătuitori” ci , in dragostea Lui ne-a trimis slujitori in aceasta generație, care prin predica lor nu ne cheamă la biserica lor ci care ne îndruma spre voia Lui Dumnezeu in acest timp și ne arată făgăduințele din biblie care se împlinesc astăzi!
  Pentru ca atunci pe timpul lui Iosafat ne este spus și numele slujitorului lui Dumnezeu, va spun și eu numele robului lui Dumnezeu astăzi :
  Ewald Frank este numele lui și încă este in viață și prin el putem afla răspunsul la întrebările noastre!
  “Pregateste-te sa întâlnești pe Dumnezeul tău, Israele “ Amos4:12

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Întreabă pe Domnul! - Devotional explo. Dar Iosafat a zis: „Nu mai este aici nici un prooroc al Domnului, prin care să-L putem întreba?” 2 Cronici 18:6 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.