Corect până la capăt

  Și a zis judecătorilor: „Luați seama la ce veți face, căci nu pentru oameni veți rosti judecăți; ci pentru Domnul, care va fi lângă voi când le veți rosti.” 2 Cronici 19:6

  Iosafat, împărat peste Iuda, le cere judecătorilor să fie corecți, să nu se abată de la cuvântul Domnului, să împartă dreptatea.

  Ceea ce ne atrage atenția la acest text este importanța pe care o acordă Iosafat relației cu Dumnezeu, ” nu pentru oameni, ci pentru Domnul”.

  De obicei, acțiunile noastre sunt măsurate prin prisma celorlalți: dacă învăț, profesorii vor remarca; dacă îmi fac curat în cameră, părinții vor fi încântați; dacă îmi cumpăr ceva nou, prietenii vor observa. De cele mai multe ori, îi avem în vedere pe ceilalți, oamenii de lângă noi, cei cu care intrăm în contact. Dacă am copiat la un test, mă bucur că nu am fost prins; dacă nu mi-am împachetat hainele, mă bucur că părinții nu au deschis dulapul…Sunt lucruri mărunte în aparență, dar, peste toate, este totuși Cineva care ne privește atât de aproape.

  Orice acțiune ai de îndeplinit, nu te raporta la oameni, ci la Domnul. El este lângă tine mere și știi asta, chiar și când faci curat, când dai teste, când te întâlnești cu prieteni.

  Chiar și acum, El este lângă tine. Ce vei rosti?

  Alina Mogheri, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Corect până la capăt - 2020. Și a zis judecătorilor: „Luați seama la ce veți face, căci nu pentru oameni veți rosti judecăți; ci pentru Domnul, care va fi lângă voi când le veți rosti.” 2 Cronici 19:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...