Corect până la capăt

Și a zis judecătorilor: „Luați seama la ce veți face, căci nu pentru oameni veți rosti judecăți; ci pentru Domnul, care va fi lângă voi când le veți rosti.” 2 Cronici 19:6

Iosafat, împărat peste Iuda, le cere judecătorilor să fie corecți, să nu se abată de la cuvântul Domnului, să împartă dreptatea.

Ceea ce ne atrage atenția la acest text este importanța pe care o acordă Iosafat relației cu Dumnezeu, ” nu pentru oameni, ci pentru Domnul”.

De același autor

Un viitor și o nădejde

O inima micuță

De obicei, acțiunile noastre sunt măsurate prin prisma celorlalți: dacă învăț, profesorii vor remarca; dacă îmi fac curat în cameră, părinții vor fi încântați; dacă îmi cumpăr ceva nou, prietenii vor observa. De cele mai multe ori, îi avem în vedere pe ceilalți, oamenii de lângă noi, cei cu care intrăm în contact. Dacă am copiat la un test, mă bucur că nu am fost prins; dacă nu mi-am împachetat hainele, mă bucur că părinții nu au deschis dulapul…Sunt lucruri mărunte în aparență, dar, peste toate, este totuși Cineva care ne privește atât de aproape.

Orice acțiune ai de îndeplinit, nu te raporta la oameni, ci la Domnul. El este lângă tine mere și știi asta, chiar și când faci curat, când dai teste, când te întâlnești cu prieteni.

Chiar și acum, El este lângă tine. Ce vei rosti?

Alina Mogheri, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Corect până la capăt - Devotional explo. Și a zis judecătorilor: „Luați seama la ce veți face, căci nu pentru oameni veți rosti judecăți; ci pentru Domnul, care va fi lângă voi când le veți rosti.” 2 Cronici 19:6 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.