Ce trebuie să știi când ești cuprins de spaimă?

  În spaima sa, Iosafat și-a îndreptat fața să caute pe Domnul, și a vestit un post pentru tot Iuda. 2 Cronici 20:3

  Inducerea spaimei este una dintre cele mai puternice arme ale vrăjmașului. Și se pare că și vrăjmașii știu acest lucru. Spre exemplu, Sanherib, împăratul Asiriei, a trimis niște slujitori care să îi amenințe pe evreii aflați pe zidurile Ierusalimului asediat așa încât să arunce groaza și spaima în popor și să pună astfel mâna pe cetate. (2 Cron. 32:18)

  Se pare că și Diavolul cunoaște puterea acestei arme – inducerea spaimei, motiv pentru care o și folosește atât de des.

  Cum putem o reacție “sănătoasă” atunci când suntem cuprinși de spaimă? În mare parte reacțiile noastre sunt influențate de cunoștințele noastre. Iosafat știa că în astfel de momente Dumnezeu îl putea ajuta, și astfel a avut o reacție potrivită: a căutat pe Domnul.

  Vechile piei roşii aveau un mod unic de a-i antrena pe tinerii războinici. În noaptea celei de-a 13-a aniversări, băiatul indian, după ce fusese învăţat să vâneze, să se furişeze, să pescuiască, era supus testului final: trebuia să petreacă noaptea singur, în adâncul pădurii. Până atunci, băiatul fusese mereu nedespărţit de familie şi trib. Însă în această noapte, era legat la ochi şi dus la câţiva kilometri distanţă. Când i se desfăcea legătura de la ochi se vedea plin de frică în desişul pădurii. Ori de câte ori trosnea vreo creangă uscată, i se părea că vede animale sălbatice gata să se repeadă asupra lui. La capătul nopţii interminabile, se iveau zorii şi primele raze de soare luminau pădurea. Privind de jur împrejur, băiatul vedea flori, pomi, şerpuirea unei cărări şi, spre uimirea lui, un om, la numai câţiva metri distanţă, cu arc şi săgeţi. Era tatăl lui care îl veghease noaptea întreagă.

  Cu siguranță că în viața fiecăruia dintre noi vor continua să apară proleme și să fim cuprinși de spaimă. În astfel de momente ar trebui să ne amintim că Dumnezeu este alături de noi, așa cum tatăl băiatului indian era în noapte alături de fiul său. Și asemenea lui Iosafat, să alergăm la Dumnezeu în rugăciune pentru a obține atât liniște cât și ajutor.

  Iulian Condrachi, Pastor – Conferința Moldova

  Ce trebuie să știi când ești cuprins de spaimă? - 2020. În spaima sa, Iosafat și-a îndreptat fața să caute pe Domnul, și a vestit un post pentru tot Iuda. 2 Cronici 20:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...