Articolul precedentIstenért munkálkodni
  Articolul următorBucuros cu Dumnezeu

  Să am întotdeauna un cântec în inimă!

  Apoi în învoire cu poporul, a numit niște cântăreți care, îmbrăcați cu podoabe sfinte, și mergând înaintea oștirii, lăudau pe Domnul și ziceau: „Lăudați pe Domnul, căci îndurarea Lui ține în veac!” 2 Cronici 20:21

  Ai mai auzit vreodată despre un împărat care să pornească la luptă împotriva unei oștiri numeroase punând în fața armatei sale niște cântăreți? Ce tactică mai e și asta? Poate niște tobe ar ajuta, sau chiar o trâmbiță, dar niște cântăreți îmbrăcați în podoabe sfinte nu pare a fi o alegere inspirată.

  Capitolul 20 din 2 Cronici ne arată modul în care ar trebui să răspundă un copil al lui Dumnezeu la provocările vieții. Împăratul Iosafat, căci despre el este vorba, primește vestea că o mare oștire vine împotriva lui. Ce face el? Plin de frică, se întoarce spre cel mai bun aliat – spre Dumnezeu! Anunță un post în toată țara și se unește în rugăciune împreună cu poporul său. Răspunsul lui Dumnezeu nu se lasă așteptat. Duhul Domnului vine peste un levit dintre fiii lui Asaf și îi asigură de victorie: “Nu vă temeți și nu vă înspăimântați dinaintea acestei mari mulțimi, căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu.”

  A doua zi pornește la luptă punând în fruntea oștirii sale cântăreți îmbrăcați cu podoabe sfinte care ziceau: “Lăudați pe Domnul, căci îndurarea Lui ține în veac!” Ce credință mare a avut Iosafat! Promisiunea lui Dumnezeu a fost suficientă pentru ca el să pornească la luptă lăudându-L pe Dumnezeu și mulțumindu-I, ca și cum ar fi câștigat deja. Și ce victorie frumoasă a fost!

  “Era o singură cale de a merge la luptă împotriva vrăjmașului – lăudându-L pe Domnul cu cântări și înălțându-L pe Dumnezeul lui Israel. Acesta a fost marșul lor de luptă. Ei erau îmbrăcați în frumusețea sfințeniei. Dacă astăzi ar fi mai multă laudă la adresa lui Dumnezeu, nădejdea, curajul și credința ar crește continuu.” (Ellen G. White, Profeți și regi)

  Legea a 7-a a exploratorilor spune foarte frumos: “Să am întotdeauna un cântec în inimă”. Ucenicii au cântat în închisoare, martirii au cântat pe rug. Muzica este un dar prețios, cu o putere minunată. Ești bucuros? Cântă! Ești trist? Cântă! Te simți descurajat? Cântă! Păstrează mereu un cântec în inima ta, dar ai grijă să fie unul din cântecele lui Dumnezeu! Părtășia cu cerul începe pe pământ. Aici deprindem tonalitatea laudei Lui! Și ce frumos va fi când Îl vom lăuda împreună, pe Noul Pământ!

  Îți doresc să ai o zi binecuvântată, alături de El! Și dacă mai ai 2 minute, îți propun ca primul cântec înălțat în această dimineața să fie “Din zori cu Isus” (imnul nr. 57 din culegerea de cântece pentru exploratori).

  Ramona Andraș, Conducător de Zona – Conferința Banat

  Să am întotdeauna un cântec în inimă! - 2020. Apoi în învoire cu poporul, a numit niște cântăreți care, îmbrăcați cu podoabe sfinte, și mergând înaintea oștirii, lăudau pe Domnul și ziceau: „Lăudați pe Domnul, căci îndurarea Lui ține în veac!” 2 Cronici 20:21
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...