Articolul precedentIstenért munkálkodni
  Articolul următorBucuros cu Dumnezeu

  Să am întotdeauna un cântec în inimă!

  Apoi în învoire cu poporul, a numit niște cântăreți care, îmbrăcați cu podoabe sfinte, și mergând înaintea oștirii, lăudau pe Domnul și ziceau: „Lăudați pe Domnul, căci îndurarea Lui ține în veac!” 2 Cronici 20:21

  Ai mai auzit vreodată despre un împărat care să pornească la luptă împotriva unei oștiri numeroase punând în fața armatei sale niște cântăreți? Ce tactică mai e și asta? Poate niște tobe ar ajuta, sau chiar o trâmbiță, dar niște cântăreți îmbrăcați în podoabe sfinte nu pare a fi o alegere inspirată.

  Capitolul 20 din 2 Cronici ne arată modul în care ar trebui să răspundă un copil al lui Dumnezeu la provocările vieții. Împăratul Iosafat, căci despre el este vorba, primește vestea că o mare oștire vine împotriva lui. Ce face el? Plin de frică, se întoarce spre cel mai bun aliat – spre Dumnezeu! Anunță un post în toată țara și se unește în rugăciune împreună cu poporul său. Răspunsul lui Dumnezeu nu se lasă așteptat. Duhul Domnului vine peste un levit dintre fiii lui Asaf și îi asigură de victorie: “Nu vă temeți și nu vă înspăimântați dinaintea acestei mari mulțimi, căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu.”

  A doua zi pornește la luptă punând în fruntea oștirii sale cântăreți îmbrăcați cu podoabe sfinte care ziceau: “Lăudați pe Domnul, căci îndurarea Lui ține în veac!” Ce credință mare a avut Iosafat! Promisiunea lui Dumnezeu a fost suficientă pentru ca el să pornească la luptă lăudându-L pe Dumnezeu și mulțumindu-I, ca și cum ar fi câștigat deja. Și ce victorie frumoasă a fost!

  “Era o singură cale de a merge la luptă împotriva vrăjmașului – lăudându-L pe Domnul cu cântări și înălțându-L pe Dumnezeul lui Israel. Acesta a fost marșul lor de luptă. Ei erau îmbrăcați în frumusețea sfințeniei. Dacă astăzi ar fi mai multă laudă la adresa lui Dumnezeu, nădejdea, curajul și credința ar crește continuu.” (Ellen G. White, Profeți și regi)

  Legea a 7-a a exploratorilor spune foarte frumos: “Să am întotdeauna un cântec în inimă”. Ucenicii au cântat în închisoare, martirii au cântat pe rug. Muzica este un dar prețios, cu o putere minunată. Ești bucuros? Cântă! Ești trist? Cântă! Te simți descurajat? Cântă! Păstrează mereu un cântec în inima ta, dar ai grijă să fie unul din cântecele lui Dumnezeu! Părtășia cu cerul începe pe pământ. Aici deprindem tonalitatea laudei Lui! Și ce frumos va fi când Îl vom lăuda împreună, pe Noul Pământ!

  Îți doresc să ai o zi binecuvântată, alături de El! Și dacă mai ai 2 minute, îți propun ca primul cântec înălțat în această dimineața să fie “Din zori cu Isus” (imnul nr. 57 din culegerea de cântece pentru exploratori).

  Ramona Andraș, Conducător de Zona – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Incomparabilul Isus

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Deschide, acum!

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  „Nu poți fără El!”

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume...

  Îndrăznește să crezi!

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...