Simplitatea – semnul regalității

  Corbii îi aduceau pâine și carne dimineața, și pâine și carne seara, și bea apă din pârâu. 1 Împărați 17:6

  După întâlnirea cu împăratul Ahab și rostirea mesajului profetic privitor la seceta ce urma să vină, Dumnezeu i-a spus lui Ilie să plece și să locuiască în munții de lângă pârâul Cherit. Ascultător, Ilie a plecat prin credință.

  Acolo, pentru o perioadă, Dumnezei i-a asigurat în mod supranatural hrana. El trimitea corbii să îl hrănească pe Ilie cu pâine și carne de două ori pe zi (dimineața și seara). Nu știm de unde luau corbii pâinea și carnea, dar cu siguranță că Dumnezeu s-a îngrijit de lucrul acesta. Mai mult, nu cred că Ilie a făcut mofturi cu privire la meniul asigurat de Dumnezeu. Omenește vorbind, meniul părea unul cât se poate de plictisitor, având în vedere că el se repeta obsesiv în fiecare zi. Oare Ilie o fi comentat în sinea lui: ”Iar pâine,… iar carne! Oare Domnul nu poate să îmi dea și altceva să mănânc?”

  Dacă noi am fi fost în locul lui Ilie, oare ce am fi avut de obiectat? De multe ori suntem mofturoși și facem nazuri.. Deseori suntem nemulțumiți de viața pe care o ducem, în timp cei alții doar visează să o trăiască pe a noastră.

  Cu siguranță că Dumnezeu ar fi putut să îi asigure lui Ilie un meniu mai variat dar nu a făcut-o. De ce? Nu știm! Însă cu siguranță am observat că meniul era foarte simplu. Sunt multe lecțiile pe care le putem desprinde din această relatare biblică, dar eu nu vreau să pun accentul decât pe una singură: lecția simplității.

  Noi suntem chemați de Dumnezeu să ducem o viață simplă. Simplitatea ar trebui să caracterizeze toate lucrurile și aspectele vieții noastre, așa cum s-a întâmplat în viața Domnului Hristos. El este Modelul nostru suprem! Domnul Isus s-a născut într-o familie modestă, a locuit într-o casă modestă, a avut o hrană simplă și sănătoasă, s-a îmbrăcat simplu, a vorbit simplu (dar profund), a trăit simplu. Toate acestea au fost într-un contrast izbitor cu fastul lumesc al unora dintre contemporanii Săi. Viața Lui a urmat în totul planul divin de educație.

  Referitor la simplitate, știai că ”Celui ce umblă în neprihănire și vorbește fără vicleșug i se va da pâine, şi apa nu-i va lipsi” (Isaia 33, 15.16)?

  Gheorghe Julien, Pastor – Conferința Oltenia

  Simplitatea – semnul regalității - 2020. Corbii îi aduceau pâine și carne dimineața, și pâine și carne seara, și bea apă din pârâu. 1 Împărați 17:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Citește

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Cuvântul Domnului!

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Măsura sufletului tău

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...