Articolul precedentCsiszolási folyamat
  Articolul următor„Ori la bal, ori la spital …”

  Speranța și bucuria

  Căci așa vorbește Domnul, Dumnezeul lui Israel: „Făina din oală nu va scădea și untdelemnul din ulcior nu se va împuțina, până în ziua când va da Domnul ploaie pe fața pământului”. 1 Împărați 17:14

  Dacă ziua de azi te găsește pe malul gândului secat, ce până mai ieri era un fluviu de inspirație pentru tine și pentru toți cei care intrau în contact cu tine și acum constați că nu mai ai chef nici măcar să te joci, să povestești, să zâmbești, atunci ascultă această provocare. Părăsește acest râu secat! Du-te dăruiește ceea ce mai ai. “Căci așa vorbește Domnul Dumnezeul lui Israel: “Făina din oală nu va scădea și untdelemnul din ulcior, nu se va împuțina până în ziua când va da Domnul ploaie pe fața pământului.” Atunci când credem ca nu mai avem resurse, de a face ceva pentru noi și pentru semeni, El găsește soluția cerându-ne sa facem ceva pentru El. Iar tu spui: “Cum Doamne, acum când nu mai am nimic îmi ceri să ofer?”. Da. Acum. El insistă să mergi și sa aduci ceva în mâna ta. Pleacă azi cu acest gând de a face întâi ceva pentru Dumnezeu. Ce ai tu la dispoziție? Câteva firmituri pentru păsări, un zâmbet, o mână de ajutor unui coleg, un pahar de apă pentru un călător obosit? Deschide hambarul inimii tale și un cuvânt dacă găsești, du-l pentru cel pe care îl vei întâlni azi. Vei vedea cum speranța și bucuria va crește în inima ta și vei fi din nou un copil fericit.

  Dacă ești instructor și nu mai ai nici o idee cum sa lucrezi cu propriul tău copil, dar să te apleci asupra altora, ascultă provocarea Domnului, fă dis-de-dimineață ceva pentru El și pentru copiii Lui. Stropul acela de putere nu va seca din inima ta, ci va deveni un fluviu de binecuvântări ce te va duce în veșnicie.

  Marin Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

  Speranța și bucuria - 2020. Căci așa vorbește Domnul, Dumnezeul lui Israel: „Făina din oală nu va scădea și untdelemnul din ulcior nu se va împuțina, până în ziua când va da Domnul ploaie pe fața pământului”. 1 Împărați 17:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...