Articolul precedentSzeret az Úr!
  Articolul următorTestul credinței

  „Ori la bal, ori la spital …”

  Atunci Ilie s-a apropiat de tot poporul, și a zis: „Până când vreți să șchiopătați de amândouă picioarele? Dacă Domnul este Dumnezeu, mergeți după El; iar dacă este Baal, mergeți după Baal!” Poporul nu i-a răspuns nimic. 1 Împărați 18:21

  Știai că anumite acțiuni nu sunt foarte eficiente în combinație cu altele? De-a lungul anilor, ca adult, am avut mereu tendința de a mă îngrășa! Probabil a contat faptul că nu am derulat prea multe munci fizice, cu siguranță a contat și faptul că îmi place mâncarea gustoasă și, cum soția mea gătește minunat, am tendința să consum mai mult decât am nevoie … Încercând să îmi controlez greutatea corporală, am apelat și la abonamente la diferite săli de sport unde am făcut mișcare … doar ca apoi să merg acasă și să mănânc mai mult, pentru că mișcarea îți face poftă de mâncare, nu?! O poftă de mâncare mai mare în urma exercițiului fizic în combinație cu demersul de a mânca pe săturate nu m-a ajutat câtuși de puțin să scap de kilogramele în plus! Dimpotrivă, aș zice!

  În pasajele biblice care descriu episoade din viața lui Ilie apar persoane sau grupuri de persoane care au convingeri și exprimări clare! De exemplu, Izabela, slujitorii lui Baal, chiar și Ahab, se polarizează de partea răului! Ilie – și fără știința acestuia, alți ”șapte mii care nu au plecat genunchiul în fața lui Baal” – se așază clar de partea lui Dumnezeu! Dar poporul … ei bine, poporul lui Dumnezeu ”șchiopătează de amândouă picioarele”! Israel iubește închinarea la Baal, dar nu s-ar lepăda nici de Yahweh, Dumnezeul evreilor! Ce poate ieși bun dintr-o asemenea combinație?!

  Trist este faptul că și noi încercăm acest joc! Am câteva întrebări pentru tine! Cum îți ”iese” rugăciunea de seară după ce ai petrecut ceva timp cu un film sau cu un meci?! Nu simți uneori că ”îți stau în gât” versurile cântecelor creștine despre dragostea pe care i-o purtăm Domnului, după ce peste săptămână ne-am alimentat cu muzica ”lumii”? Atunci când alegem să ”șchiopătăm de ambele picioare” construim cea mai nefirească și nefericită atitudine posibilă!

  În experiența spirituală este imposibil să împaci interese opuse! Dumnezeu ne dorește în mod deplin predați lui! Orice altă atitudine este una perdantă! Chiar dacă dai mult lui Dumnezeu, dacă nu Îi dai totul, diavolul te va prinde în capcanele lui!

  Un proverb popular românesc spune așa: ”Cine aleargă după doi iepuri, nu prinde niciunul!” Când vrei să slujești și lui Dumnezeu și, prin sinele tău păcătos, lui Satana, nereușita este sigură! Alege de partea lui Dumnezeu!

  Narcis Ardelean, Director Tineret Conferință – Conferința Banat

  „Ori la bal, ori la spital ...” - 2020. Atunci Ilie s-a apropiat de tot poporul, și a zis: „Până când vreți să șchiopătați de amândouă picioarele? Dacă Domnul este Dumnezeu, mergeți după El; iar dacă este Baal, mergeți după Baal!” Poporul nu i-a răspuns nimic. 1 Împărați 18:21
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...