Articolul precedentSoha ne csüggedj
  Articolul următorAm fost sau… SUNT?

  Testul credinței

  Ascultă-mă, Doamne, ascultă-mă, pentru ca să cunoască poporul acesta că Tu, Doamne, ești adevăratul Dumnezeu, și să le întorci astfel inima spre bine!” 1 Împărați 18:37

  Două altare. Doi tauri tineri. Două tabere. Doi dumnezei și multă lume.

  După mustrarea făcută lui Ahab și întregului popor, Ilie vine cu o provocare: măsurarea credinței. Dacă ai fi fost acolo, ce ai fi gândit? Depinde și de tabăra în care te-ai fi aflat: Ilie cu Dumnezeu și 450 de prooroci cu Baal.

  Fiecare tabără își pregătește altarul, animalul de jertfă și rugăciunea. Încep proorocii lui Baal să implore foc peste jertfă și… nimic. Ilie, la un moment dat, devine chiar ironic: “strigați mai tare, poate doarme”. Și ei au strigat mai tare! O zi întreagă și nu se întâmplă nimic. Baal nu poate auzi.

  Vine rândul lui Ilie, își cheamă poporul, drege altarul, face un șanț împrejur, așază lemnele, pregătește taurul. Mai face ceva: toarnă apă peste arderea de tot, încă o dată și încă o dată. Apa curgea peste tot până s-a umplut șanțul. Era imposibil ca o mână omenească să mai aprindă focul.

  Acum urmează lucrul cel mai important: rugăciunea. Ilie nu putea să aprindă jertfa, așa a fost înțelegerea, nimeni nu aducea foc. Dar și dacă ar fi adus, cu atâta apă, nu cred că ar fi reușit să-l prindă.

  Dar Ilie se roagă. Ceilalți s-au rugat și ei o zi întreagă. Ni-l imaginăm pe Ilie cum se așază în genunchi în fața altarului și cere o minune, nu pentru el, ci pentru popor, “ca să cunoască că Tu, Doamne, ești adevăratul Dumnezeu.” Și mai vrea ceva: “să le întorci inima spre bine!” Știm din Scriptură că atunci Dumnezeu a trimis un foc atât de puternic încât a ars jertfa și s-a evaporat și apa care era în șanț.

  Asta este puterea lui Dumnezeu. Și asta e credința. Fă tot ce ține de tine, pregătește altarul sufletului tău, pregătește-ți inima și roagă-te. Și Dumnezeu trimite “focul” dragostei Sale ca să-ți arate că este Adevăratul Dumnezeu, iar tu să-ți întorci inima spre bine!

  Alina Mogheri, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Testul credinței - 2020. Ascultă-mă, Doamne, ascultă-mă, pentru ca să cunoască poporul acesta că Tu, Doamne, ești adevăratul Dumnezeu, și să le întorci astfel inima spre bine!” 1 Împărați 18:37
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Atât de important

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  „Căutați-Mă, și veți trăi!”

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Când te-ai pierdut ultima dată?

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Uniți spre casă!

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...