Articolul precedentHiggy és engedelmeskedj!
  Articolul următorMantaua salvatoare

  Am fost sau… SUNT?

  El a răspuns: „Am fost plin de râvnă pentru Domnul, Dumnezeul oștirilor; căci copiii lui Israel au părăsit legământul Tău, au sfărâmat altarele Tale, și au ucis cu sabia pe proorocii Tăi; am rămas numai eu singur, și caută să-mi ia viața!” 1 Împărați 19:10

  Textul de astăzi face trimitere la două perioade de timp; una din trecut, glorioasă, și una din prezent, fără viață.

  Ilie nu poate uita experiențele sale din trecut, râvna sa, zelul său pentru a lucra, dorința de a se implica, experiența de pe munte. Toate acestea însă erau de domeniul trecutului. Prezentul nu era tocmai plăcut. Râvna dispăruse, teama de implicare se cuibărise în suflet, rămăsese doar el (cel puțin așa credea).

  Experiența lui Ilie poate fi experiența instructorului explo: a fost o perioadă când se lucra intens, când grupele activau, când erau mulți cei ce se implicau. Nu poți uita ușor ceea ce a fost frumos-tabere, excursii, activități, experiențele de pe munte. Când îl privesc pe Ilie, în această ipostază, mă regăsesc pe mine.

  În același timp, mulți exploratorii de azi pot gândi la fel ca Ilie: nu mai e nimeni de vârsta mea în biserică, am rămas doar eu, nu se mai face nimic pentru copii ca mine. Un astfel de explorator mai devreme sau mai târziu va fi pierdut.

  Ce e de făcut? E TIMPUL SĂ FII!

  Dacă ești instructor, e timpul să reîncepi activitatea – Ilie a fost trimis înapoi, pentru că nu terminase lucrarea. Strânge copiii, cheamă ajutoare, fă ceva și pune lucrurile în mișcare. E timpul să dai restart. Fii plin de râvnă! TU POȚI FACE CEVA!

  Dacă ești explorator, și situația ta e cea prezentată mai sus, atunci nu îți pierde speranța. ȘI TU POȚI FACE CEVA. Fă-te auzit în biserică, trage de mânecă pe pastor, pe conducător și spune-le că vrei să te implici, să faci și tu ceva. Citește Psalmul Sabatului, strânge darurile, cântă la pian etc. Tu nu ești singur, sunt mulți exploratori ca tine, în alte biserici. Caută cea mai apropiată grupă activă de exploratori, și alătură-te lor.

  Dacă nu te-ai regăsit în nici o ipostaza, mă bucur pentru tine, căci înseamnă că ești activ – fie că ești instructor, fie explorator. Tu, întărește-te și îmbărbătează-te, și extinde-ți influența și în alte biserici.

  Țepuș Beni, Conducător de Club – Conferința Oltenia

  Am fost sau… SUNT? - 2020. El a răspuns: „Am fost plin de râvnă pentru Domnul, Dumnezeul oștirilor; căci copiii lui Israel au părăsit legământul Tău, au sfărâmat altarele Tale, și au ucis cu sabia pe proorocii Tăi; am rămas numai eu singur, și caută să-mi ia viața!” 1 Împărați 19:10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Citește

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Cuvântul Domnului!

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Măsura sufletului tău

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...