Articolul precedentHiggy és engedelmeskedj!
  Articolul următorMantaua salvatoare

  Am fost sau… SUNT?

  El a răspuns: „Am fost plin de râvnă pentru Domnul, Dumnezeul oștirilor; căci copiii lui Israel au părăsit legământul Tău, au sfărâmat altarele Tale, și au ucis cu sabia pe proorocii Tăi; am rămas numai eu singur, și caută să-mi ia viața!” 1 Împărați 19:10

  Textul de astăzi face trimitere la două perioade de timp; una din trecut, glorioasă, și una din prezent, fără viață.

  Ilie nu poate uita experiențele sale din trecut, râvna sa, zelul său pentru a lucra, dorința de a se implica, experiența de pe munte. Toate acestea însă erau de domeniul trecutului. Prezentul nu era tocmai plăcut. Râvna dispăruse, teama de implicare se cuibărise în suflet, rămăsese doar el (cel puțin așa credea).

  Experiența lui Ilie poate fi experiența instructorului explo: a fost o perioadă când se lucra intens, când grupele activau, când erau mulți cei ce se implicau. Nu poți uita ușor ceea ce a fost frumos-tabere, excursii, activități, experiențele de pe munte. Când îl privesc pe Ilie, în această ipostază, mă regăsesc pe mine.

  În același timp, mulți exploratorii de azi pot gândi la fel ca Ilie: nu mai e nimeni de vârsta mea în biserică, am rămas doar eu, nu se mai face nimic pentru copii ca mine. Un astfel de explorator mai devreme sau mai târziu va fi pierdut.

  Ce e de făcut? E TIMPUL SĂ FII!

  Dacă ești instructor, e timpul să reîncepi activitatea – Ilie a fost trimis înapoi, pentru că nu terminase lucrarea. Strânge copiii, cheamă ajutoare, fă ceva și pune lucrurile în mișcare. E timpul să dai restart. Fii plin de râvnă! TU POȚI FACE CEVA!

  Dacă ești explorator, și situația ta e cea prezentată mai sus, atunci nu îți pierde speranța. ȘI TU POȚI FACE CEVA. Fă-te auzit în biserică, trage de mânecă pe pastor, pe conducător și spune-le că vrei să te implici, să faci și tu ceva. Citește Psalmul Sabatului, strânge darurile, cântă la pian etc. Tu nu ești singur, sunt mulți exploratori ca tine, în alte biserici. Caută cea mai apropiată grupă activă de exploratori, și alătură-te lor.

  Dacă nu te-ai regăsit în nici o ipostaza, mă bucur pentru tine, căci înseamnă că ești activ – fie că ești instructor, fie explorator. Tu, întărește-te și îmbărbătează-te, și extinde-ți influența și în alte biserici.

  Țepuș Beni, Conducător de Club – Conferința Oltenia

  Am fost sau… SUNT? - 2020. El a răspuns: „Am fost plin de râvnă pentru Domnul, Dumnezeul oștirilor; căci copiii lui Israel au părăsit legământul Tău, au sfărâmat altarele Tale, și au ucis cu sabia pe proorocii Tăi; am rămas numai eu singur, și caută să-mi ia viața!” 1 Împărați 19:10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Atât de important

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  „Căutați-Mă, și veți trăi!”

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Când te-ai pierdut ultima dată?

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Uniți spre casă!

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...