Am fost sau… SUNT?

El a răspuns: „Am fost plin de râvnă pentru Domnul, Dumnezeul oștirilor; căci copiii lui Israel au părăsit legământul Tău, au sfărâmat altarele Tale, și au ucis cu sabia pe proorocii Tăi; am rămas numai eu singur, și caută să-mi ia viața!” 1 Împărați 19:10

Textul de astăzi face trimitere la două perioade de timp; una din trecut, glorioasă, și una din prezent, fără viață.

Ilie nu poate uita experiențele sale din trecut, râvna sa, zelul său pentru a lucra, dorința de a se implica, experiența de pe munte. Toate acestea însă erau de domeniul trecutului. Prezentul nu era tocmai plăcut. Râvna dispăruse, teama de implicare se cuibărise în suflet, rămăsese doar el (cel puțin așa credea).

Experiența lui Ilie poate fi experiența instructorului explo: a fost o perioadă când se lucra intens, când grupele activau, când erau mulți cei ce se implicau. Nu poți uita ușor ceea ce a fost frumos-tabere, excursii, activități, experiențele de pe munte. Când îl privesc pe Ilie, în această ipostază, mă regăsesc pe mine.

În același timp, mulți exploratorii de azi pot gândi la fel ca Ilie: nu mai e nimeni de vârsta mea în biserică, am rămas doar eu, nu se mai face nimic pentru copii ca mine. Un astfel de explorator mai devreme sau mai târziu va fi pierdut.

De același autor

Echilibriștii

Rămâi cu El

Ce e de făcut? E TIMPUL SĂ FII!

Dacă ești instructor, e timpul să reîncepi activitatea – Ilie a fost trimis înapoi, pentru că nu terminase lucrarea. Strânge copiii, cheamă ajutoare, fă ceva și pune lucrurile în mișcare. E timpul să dai restart. Fii plin de râvnă! TU POȚI FACE CEVA!

Dacă ești explorator, și situația ta e cea prezentată mai sus, atunci nu îți pierde speranța. ȘI TU POȚI FACE CEVA. Fă-te auzit în biserică, trage de mânecă pe pastor, pe conducător și spune-le că vrei să te implici, să faci și tu ceva. Citește Psalmul Sabatului, strânge darurile, cântă la pian etc. Tu nu ești singur, sunt mulți exploratori ca tine, în alte biserici. Caută cea mai apropiată grupă activă de exploratori, și alătură-te lor.

Dacă nu te-ai regăsit în nici o ipostaza, mă bucur pentru tine, căci înseamnă că ești activ – fie că ești instructor, fie explorator. Tu, întărește-te și îmbărbătează-te, și extinde-ți influența și în alte biserici.

Țepuș Beni, Conducător de Club – Conferința Oltenia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Am fost sau… SUNT? - Devotional explo. El a răspuns: „Am fost plin de râvnă pentru Domnul, Dumnezeul oștirilor; căci copiii lui Israel au părăsit legământul Tău, au sfărâmat altarele Tale, și au ucis cu sabia pe proorocii Tăi; am rămas numai eu singur, și caută să-mi ia viața!” 1 Împărați 19:10 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.