Articolul precedentTekintsünk fel a hit szemével!
  Articolul următorDupă perdea

  Mantaua salvatoare

  Atunci Ilie și-a luat mantaua, a făcut-o sul, și a lovit cu ea apele, care s-au despărțit într-o parte și într-alta, și au trecut amândoi pe uscat. 2 Împărați 2:8

  Într-una dintre cele mai geroase nopți din iarna anului 1995, fiind militar în termen, la o unitate din Craiova, la ora 3:00 am intrat în schimbul II al gărzii. Aveam la postul alăturat un coleg cu care mai schimbam câteva vorbe pentru a mai trece timpul, apoi plecam din nou la posturile noastre.

  A trecut cam o oră și jumătate și, pentru că nu mai auzeam niciun foșnet, am decis să plec din nou la colegul meu. De la distanță l-am văzut stând ghemuit. M-am apropiat repede și, spre surprinderea mea, dormea. Era învelit cu o manta, peste mantaua lui. L-am trezit repede și era ca în stare de șoc. Cea mai mare nedumerire era că nu știa când a adormit. Mi-a spus doar că a avut curaj să adoarmă, bazându-se pe a doua manta pe care o luase de la corpul de gardă, ca să nu îi fie frig.

  Dumnezeu l-a ferit de o nenorocire, pentru că gerul de afară putea să îi transforme somnul într-unul pentru totdeauna. Pe ce s-a bazat colegul meu la minus 20 grade? Pe cea de-a doua manta. În ea a văzut salvarea.

  În 2 Împărați 2:8 Cuvântul spune că Ilie folosește mantaua pe care o face sul, pentru a separa apele Iordanului.

  Un lucru poate deveni binecuvântare dacă Dumnezeu este acolo. Mantaua, în sine, nu ar fi avut mare valoare, dacă puterea Domnului nu ar fi lucrat prin ea și prin prooroc.

  Investește resurse pentru îmbunătățirea relației cu Dumnezeu, nu în lucruri fără valoare! Caută să primești o manta adevărată și vei fi binecuvântat, iar prin tine vor fi binecuvântați și alții !

  Nicola Gabriel, Ghid – Conferința Banat

  Mantaua salvatoare - 2020. Atunci Ilie și-a luat mantaua, a făcut-o sul, și a lovit cu ea apele, care s-au despărțit într-o parte și într-alta, și au trecut amândoi pe uscat. 2 Împărați 2:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...