După perdea

Ilie li s-a arătat împreună cu Moise, și sta de vorbă cu Isus. Marcu 9:4

Uneori când așteptăm schimbări majore în societate facem comparație cu vremurile din trecut sau facem apel la un anume personaj istoric care a reușit să găsească o soluție la o problemă asemănătoare cu cea prin care trecem. Ca români citam mereu din Eminescu: “Cum nu vii tu Țepeș ”…. așteptându-ne ca cineva să vina din istorie și să repare ceea ce noi înșine am stricat sau am delăsat. Pentru ucenicii Domnului Isus, Ilie a fost ultimul mare reformator. Mai mult decât atât, timp de 500 de ani nici un alt proroc nu a mai vorbit poporului. Împărăția cea mare și frumoasă care impunea respect pentru toți vecinii în trecut, era acum stăpânită de romani sau dispărută în robiile succesive prin care a trecut, și era obligată să plătească taxe și impozite celor care îi stăpâneau, iar pe deasupra un nou personaj începe să predice că există o altfel de Împărăție, mai bună și mai de dorit decât a lor. În mintea fiecărui evreu licărea o așteptare, un Ilie actual care să aducă împărăția lor la gloria de altă dată. Această așteptare era pe cale să-i îndepărteze de Isus care era printre ei. El le predica Împărăția lui Dumnezeu dar ei înțelegeau cu totul altceva. Ilie prorocul care trăise cu 700 de ani în urmă era mai așteptat de ei decât Mesia care venise deja. Erau cuceriți de principiile Lui, erau încântați de minunile Lui, erau săturați de pâinea care venea de la El, dar gândul lor nu se putea dezlipi de Ilie.

În acest context Domnul Isus îi duce “la o parte”, departe de zbuciumul de zi cu zi să le arate adevărata față a istoriei. Dacă ar fi văzut ei de la început cine este Isus și care sunt planurile Lui poate alegerile lor ar fi fost altele. Doar pentru unii și doar o singura dată Dumnezeu dă deoparte perdeaua și le arată pe Ilie și pe Moise, care erau cele mai îndrăgite personaje pentru ei și le arată că planurile Lui pentru ei erau cu mult mai înalte.

Roagă-te astăzi să devii încrezător în planurile lui Dumnezeu pentru viața ta.

Ruben Atomei, Director Asociat Conferintă – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor