Articolul precedentMa cselekedj!
  Articolul următorNu trece Iordanul singur!

  După perdea

  Ilie li s-a arătat împreună cu Moise, și sta de vorbă cu Isus. Marcu 9:4

  Uneori când așteptăm schimbări majore în societate facem comparație cu vremurile din trecut sau facem apel la un anume personaj istoric care a reușit să găsească o soluție la o problemă asemănătoare cu cea prin care trecem. Ca români citam mereu din Eminescu: “Cum nu vii tu Țepeș ”…. așteptându-ne ca cineva să vina din istorie și să repare ceea ce noi înșine am stricat sau am delăsat. Pentru ucenicii Domnului Isus, Ilie a fost ultimul mare reformator. Mai mult decât atât, timp de 500 de ani nici un alt proroc nu a mai vorbit poporului. Împărăția cea mare și frumoasă care impunea respect pentru toți vecinii în trecut, era acum stăpânită de romani sau dispărută în robiile succesive prin care a trecut, și era obligată să plătească taxe și impozite celor care îi stăpâneau, iar pe deasupra un nou personaj începe să predice că există o altfel de Împărăție, mai bună și mai de dorit decât a lor. În mintea fiecărui evreu licărea o așteptare, un Ilie actual care să aducă împărăția lor la gloria de altă dată. Această așteptare era pe cale să-i îndepărteze de Isus care era printre ei. El le predica Împărăția lui Dumnezeu dar ei înțelegeau cu totul altceva. Ilie prorocul care trăise cu 700 de ani în urmă era mai așteptat de ei decât Mesia care venise deja. Erau cuceriți de principiile Lui, erau încântați de minunile Lui, erau săturați de pâinea care venea de la El, dar gândul lor nu se putea dezlipi de Ilie.

  În acest context Domnul Isus îi duce “la o parte”, departe de zbuciumul de zi cu zi să le arate adevărata față a istoriei. Dacă ar fi văzut ei de la început cine este Isus și care sunt planurile Lui poate alegerile lor ar fi fost altele. Doar pentru unii și doar o singura dată Dumnezeu dă deoparte perdeaua și le arată pe Ilie și pe Moise, care erau cele mai îndrăgite personaje pentru ei și le arată că planurile Lui pentru ei erau cu mult mai înalte.

  Roagă-te astăzi să devii încrezător în planurile lui Dumnezeu pentru viața ta.

  Ruben Atomei, Director Asociat Conferintă – Conferința Moldova

  După perdea - 2020. Ilie li s-a arătat împreună cu Moise, și sta de vorbă cu Isus. Marcu 9:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...