Articolul precedentTeljesítsd a kötelességed!
  Articolul următorMinunea din casa ta

  Nu trece Iordanul singur!

  A luat mantaua, căreia îi dăduse Ilie drumul, și a lovit apele cu ea, și a zis: „Unde este acum Domnul, Dumnezeul lui Ilie?” Și a lovit apele, cari s-au despărțit într-o parte și în alta, și Elisei a trecut. 2 Împărați 2:14

  Viața de pe pământ este plină de provocări și probleme. Sunt convins că și tu, cel care citești aceste rânduri nu ești ferit de anumite necazuri sau bariere care se așază în fața ta. Poate că te confrunți cu o dependență pe care nu poți să o depășești sau poate că în familia ta a avut loc un deces și îți este greu să treci peste. Poate te consideri mai neimportant atunci când privești la calitățile prietenilor tăi, iar stima de sine îți este scăzută.

  Ilie, profetul lui Dumnezeu a fost luat de Dumnezeu la cer, dar nu înainte de a-i face promisiunea lui Elisei că Duhul lui Dumnezeu va veni peste el. După înălțarea lui Ilie, Elisei se întoarce dar nu este scutit de bariere. El trebuie să treacă Iordanul. În momentele acestea, Elisei își aduce aminte cum Ilie, profetul Domnului, a lovit apele cu mantaua și a făcut o minune asemănătoare cu cea a lui Moise. Elisei, în fața acestei provocări de a trece Iordanul, dorește să știe dacă Duhul lui Dumnezeu era cu el. Nu încearcă să treacă Iordanul singur, ci dorește să se folosească de puterea lui Dumnezeu pe care i-a promis-o Ilie. El lovește Iordanul cu mantaua, iar minunea are loc. “Elisei a trecut.” Acum era convins că Dumnezeu este cu el. Dumnezeul lui Ilie a devenit și Dumnezeu lui Elisei.

  Elisei ne învață o lecție importantă. Pentru ca să treci Iordanul, folosește-te de puterea pe care o ai la îndemână. Nu încerca să-l treci prin puterile tale. Pentru ca să treci peste o provocare sau o barieră folosește-te de puterea lui Dumnezeu care ți-a fost promisă. Elisei prin întrebarea pe care o pune nu se îndoiește de puterea lui Dumnezeu, ci îi cere lui Dumnezeu să demonstreze că acea putere este și cu el.

  Dumnezeul lui Ilie devine și Dumnezeul lui Elisei. Acest Dumnezeu poate să fie și Dumnezeul tău. El este Atotputernic și poate să te treacă prin provocările și barierele pe care le întâmpini în viață. Cere-i azi lui Dumnezeu să-ți ofere puterea pe care o are pentru ca să poți trece Iordanul în siguranță. Elisei a rămas toată viața lui dependent de Dumnezeu. Astăzi poate să fie doar un început al dependenței tale de puterea lui Dumnezeu. Nu încerca niciodată să treci singur Iordanul! Este pericol de înec. Trece Iordanul pe uscat împreună cu Dumnezeu! Rămâi dependent de puterea Lui în orice situație.

  Emilian Tomoiagă, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Nu trece Iordanul singur! - 2020. A luat mantaua, căreia îi dăduse Ilie drumul, și a lovit apele cu ea, și a zis: „Unde este acum Domnul, Dumnezeul lui Ilie?” Și a lovit apele, cari s-au despărțit într-o parte și în alta, și Elisei a trecut. 2 Împărați 2:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Secretul biruinței

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...