Minunea din casa ta

  Elisei i-a zis: „Ce pot să fac pentru tine? Spune-mi ce ai acasă?” Ea a răspuns: ”Roaba ta n-are acasă decât un vas cu untdelemn. 2 Împărați 4:2

  Povestirea biblică din care face parte textul acesta este foarte impresionantă. Ea prezintă istoria unei familii care pentru o vreme fusese o familie fericită dar care acum trecea printr-un moment foarte dificil. În anii care au trecut, părinții și copiii s-au jucat împreună, au călătorit, au lucrat la câmp, au mers la Templu – erau o familie împlinită. Dar așa cum ni se întâmplă uneori și nouă, necazurile au venit unul după altul. Mai întâi a murit tatăl. Îți imaginezi ce durere au simțit copilașii aceia? Probabil au plâns multe zile de dorul lui. Dar plânsul lor avea să fie amplificat de o altă veste. Iar aceasta avea legătură directă cu ei. Pe vremea când tatăl trăia, părinții lor se împrumutaseră de la un om bogat. Când tata a murit, datoria nu a mai putut fi plătită. Acum, omul a venit cu o propunere uluitoare: va lua pe cei doi copii robi în contul datoriei. Imaginează-ți că ai fi tu unul dintre ei. Ce ai simți? Cum ai reacționa? Ce ai putea face? Nu știu ce ai face tu, dar copiii din timpurile biblice nu aveau nicio șansă. Vor fi luați robi, mama va rămâne singură, viața tuturor va fi distrusă.

  Dar aici este partea frumoasă a istoriei. În familia aceasta oamenii erau credincioși. Și deși Dumnezeu îngăduise un necaz, El nu avea să permită încă unul. Profetul Elisei este trimis să rezolve problema. Cum o va face? Le va aduce bani pentru a plăti datoria? Nu. Elisei îi pune la treabă. Mama și copiii aduc vase goale de la vecini, apoi toarnă din untdelemnul pe care îl aveau în fiecare vas gol. La un moment dat, toate recipientele sunt pline. Știi despre câte vase vorbim? Biblia nu ne spune numărul lor, dar ne spune altceva. Au fost atât de multe încât, când au vândut uleiul din ele și-au plătit toată datoria și le-a rămas și lor suficient pentru hrană. Dumnezeu făcuse o minune!

  Poate și în familia ta apar necazuri. Poate unele lucruri ți se par imposibile. Vreau să îți spun ceva astăzi: nimic nu este imposibil când Dumnezeu este lângă tine! Trebuie doar să crezi și să fii dispus să lucrezi împreună cu El. Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să fie lângă tine și lângă prietenii tăi.

  Claudiu Gâșman, Pastor – Conferința Banat

  Minunea din casa ta - 2020. Elisei i-a zis: „Ce pot să fac pentru tine? Spune-mi ce ai acasă?” Ea a răspuns: ”Roaba ta n-are acasă decât un vas cu untdelemn. 2 Împărați 4:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...