Binecuvântările ospitalității

Ea a zis bărbatului ei: „Iată, știu că omul acesta care trece totdeauna pe la noi, este un om sfânt al lui Dumnezeu. Să facem o mică odaie sus cu ziduri, și să punem în ea un pat pentru el, o masă, un scaun și un sfeșnic, ca să stea acolo când va veni la noi. 2 Împărați 4:9,10

Un student de la un seminar conducea 30 de kilometri în fiecare duminică pentru a merge la biserică şi obișnuia să ia în mașină auto-stopişti. Într-o zi el a luat un om care văzându-i costumul elegant l-a întrebat dacă merge la biserică. Primind un răspuns afirmativ, omul l-a întrebat dacă poate merge şi el la biserică. “Bineînțeles!” i-a răspuns studentul.

Străinul a mers așadar la biserică, iar după serviciu a fost invitat acasă la un membru al acelei biserici pentru prânz şi câteva momente de părtășie. La acel frate străinul a primit mâncare, a putut face o baie şi i-au fost date niște haine curate. Vorbind, gazda a aflat despre străin că fusese creștin, dar că pierduse părtășia cu Dumnezeu. Casa sa era într-un sat vecin și el de altfel chiar spre casă se îndrepta, dar făcea autostopul pentru că nu avea suficienți bani pentru a-și cumpăra un bilet de autobuz. Seara fratele i-a cumpărat un bilet de autobuz acelui străin, iar acesta a plecat.

După o săptămână, fratele a primit o scrisoare de la acel străin și în plic, pe lângă scrisoare se mai afla și un articol dintr-un ziar. Articolul era intitulat: “Un criminal se predă singur!” Acel om ucisese un tânăr într-un jaf și el era un fugar, de o bună bucată de vreme, dar bunătatea și credincioșia acelui creștin i-au schimbat inima. Străinul își dorea să fie din nou în părtășie cu Dumnezeu așa că a făcut ceea ce trebuia să facă în legătură cu crima pe care o comisese.

Creștinul nu a știut ce consecințe va avea ospitalitatea sa în viața acelui străin, dar el l-a influențat pe acel om care și-a dorit din nou să aibă părtășie cu Dumnezeu și astfel a făcut ceea ce trebuia să facă!

Dar ospitalitatea nu influențează doar viața musafirilor. Ea influențează vi viața gazdelor. Putem remarca acest lucru chiar în viața gazdei lui Elisei. Ca urmare a ospitalității, familia din Spunem a fost binecuvântată cu ceea ce își dorea cel mai mult: un copil.

Tu ce binecuvântări ai primit ca urmare a ospitalității? Ce poți face pentru a dezvolta spiritul de ospitalitate?

Iulian Condrachi, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video