Binecuvântările ospitalității

  Ea a zis bărbatului ei: „Iată, știu că omul acesta care trece totdeauna pe la noi, este un om sfânt al lui Dumnezeu. Să facem o mică odaie sus cu ziduri, și să punem în ea un pat pentru el, o masă, un scaun și un sfeșnic, ca să stea acolo când va veni la noi. 2 Împărați 4:9,10

  Un student de la un seminar conducea 30 de kilometri în fiecare duminică pentru a merge la biserică şi obișnuia să ia în mașină auto-stopişti. Într-o zi el a luat un om care văzându-i costumul elegant l-a întrebat dacă merge la biserică. Primind un răspuns afirmativ, omul l-a întrebat dacă poate merge şi el la biserică. “Bineînțeles!” i-a răspuns studentul.

  Străinul a mers așadar la biserică, iar după serviciu a fost invitat acasă la un membru al acelei biserici pentru prânz şi câteva momente de părtășie. La acel frate străinul a primit mâncare, a putut face o baie şi i-au fost date niște haine curate. Vorbind, gazda a aflat despre străin că fusese creștin, dar că pierduse părtășia cu Dumnezeu. Casa sa era într-un sat vecin și el de altfel chiar spre casă se îndrepta, dar făcea autostopul pentru că nu avea suficienți bani pentru a-și cumpăra un bilet de autobuz. Seara fratele i-a cumpărat un bilet de autobuz acelui străin, iar acesta a plecat.

  După o săptămână, fratele a primit o scrisoare de la acel străin și în plic, pe lângă scrisoare se mai afla și un articol dintr-un ziar. Articolul era intitulat: “Un criminal se predă singur!” Acel om ucisese un tânăr într-un jaf și el era un fugar, de o bună bucată de vreme, dar bunătatea și credincioșia acelui creștin i-au schimbat inima. Străinul își dorea să fie din nou în părtășie cu Dumnezeu așa că a făcut ceea ce trebuia să facă în legătură cu crima pe care o comisese.

  Creștinul nu a știut ce consecințe va avea ospitalitatea sa în viața acelui străin, dar el l-a influențat pe acel om care și-a dorit din nou să aibă părtășie cu Dumnezeu și astfel a făcut ceea ce trebuia să facă!

  Dar ospitalitatea nu influențează doar viața musafirilor. Ea influențează vi viața gazdelor. Putem remarca acest lucru chiar în viața gazdei lui Elisei. Ca urmare a ospitalității, familia din Spunem a fost binecuvântată cu ceea ce își dorea cel mai mult: un copil.

  Tu ce binecuvântări ai primit ca urmare a ospitalității? Ce poți face pentru a dezvolta spiritul de ospitalitate?

  Iulian Condrachi, Pastor – Conferința Moldova

  Binecuvântările ospitalității - 2020. Ea a zis bărbatului ei: „Iată, știu că omul acesta care trece totdeauna pe la noi, este un om sfânt al lui Dumnezeu. Să facem o mică odaie sus cu ziduri, și să punem în ea un pat pentru el, o masă, un scaun și un sfeșnic, ca să stea acolo când va veni la noi. 2 Împărați 4:9,10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...