Articolul precedentFigyelj az Istenre!
  Articolul următorDincolo de priviri

  Care e minunea?

  Omul lui Dumnezeu a zis: „Unde a căzut?” Și i-a arătat locul. Atunci Elisei a tăiat o bucată de lemn, a aruncat-o în locul acela, și ferul de la secure a plutit pe apă. 2 Împărați 6:6

  Da, chiar așa, care e minunea?!

  La prima vedere citind acest verset răspunsul este foarte simplu: minunea este că fierul a plutit. Dar hai să privim mai atent, vrei?

  În Biblie avem multe situații în care Dumnezeu a inversat sau chiar a anulat legi fizice, naturale sau astronomice. De exemplu despărțirea Mării Roșii, dărâmarea Ierihonului, înmulțirea uleiului văduvei, învierea lui Lazăr, foc din cer peste jertfa lui Ilie, vindecarea leprei, potopul și multe altele. Pentru Dumnezeu aceste lucruri nu sunt paranormale și chiar “foarte normale”. Dumnezeu nu face niciun efort să potolească o furtună, să înmulțească niște pâine și pește, sau să facă astfel încât o fecioară să dea naștere unui copil. Văzute prin ochii lui Dumnezeu aceste lucruri sunt cât se poate de normale. Ceea ce pentru noi reprezintă adevărate minuni supranaturale, pentru Dumnezeu sunt acțiuni cât se poate de simple. Printr-un simplu cuvânt Dumnezeu poate da o altă formă lumii pe care a creat-o. Există însă și ceva ce Dumnezeu nu poate face. Nu în sensul neputinței, ci în sensul că acel lucru ar fi în contradicție cu caracterul Său iubitor.

  Adevărata minune din versetul de astăzi este că un tânăr care ar fi avut toate motivele să stea comod acasă cu telecomanda în mână, a ales să facă ceva pentru Dumnezeu. Dacă nu ar fi mers împreună cu colegii lui, nimeni nu l-ar fi condamnat. Nici măcar Dumnezeu! Amintește-ți că el avea dreptul să se scuze: “Aș merge și eu să vă ajut dar nu am secure”. Ar fi putut spune asta, nu? Dar el gândește diferit: “Ce aș putea face și eu pentru Dumnezeu? Nu am secure, nu mă pricep la construcții, dar cu toate acestea vreau să fac ceva pentru Domnul. Voi merge la vecinul meu să împrumut o secure.”

  Înțelegi care este minunea? Dumnezeu poate să facă fierul să plutească, dar nu poate obliga un tânăr să facă ceva pentru El. Dumnezeu nu poate să oblige pe cineva să Îl iubească. Pentru El este o adevărată minune când întâlnește pe cineva ca tine care spune “Pentru Domnul, gata oricând!” Oricând, chiar și atunci când ți se pare că nu ai cu ce.

  Dumnezeu ți-a împrumutat cu plăcere multe daruri și talente pe care să le folosești pentru El. Să nu spui niciodată că nu ai cu ce!

  Dorin Cristea, Director Tineret Conferintă – Conferința Moldova

  Care e minunea? - 2020. Omul lui Dumnezeu a zis: „Unde a căzut?” Și i-a arătat locul. Atunci Elisei a tăiat o bucată de lemn, a aruncat-o în locul acela, și ferul de la secure a plutit pe apă. 2 Împărați 6:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...