Care e minunea?

Omul lui Dumnezeu a zis: „Unde a căzut?” Și i-a arătat locul. Atunci Elisei a tăiat o bucată de lemn, a aruncat-o în locul acela, și ferul de la secure a plutit pe apă. 2 Împărați 6:6

Da, chiar așa, care e minunea?!

La prima vedere citind acest verset răspunsul este foarte simplu: minunea este că fierul a plutit. Dar hai să privim mai atent, vrei?

În Biblie avem multe situații în care Dumnezeu a inversat sau chiar a anulat legi fizice, naturale sau astronomice. De exemplu despărțirea Mării Roșii, dărâmarea Ierihonului, înmulțirea uleiului văduvei, învierea lui Lazăr, foc din cer peste jertfa lui Ilie, vindecarea leprei, potopul și multe altele. Pentru Dumnezeu aceste lucruri nu sunt paranormale și chiar “foarte normale”. Dumnezeu nu face niciun efort să potolească o furtună, să înmulțească niște pâine și pește, sau să facă astfel încât o fecioară să dea naștere unui copil. Văzute prin ochii lui Dumnezeu aceste lucruri sunt cât se poate de normale. Ceea ce pentru noi reprezintă adevărate minuni supranaturale, pentru Dumnezeu sunt acțiuni cât se poate de simple. Printr-un simplu cuvânt Dumnezeu poate da o altă formă lumii pe care a creat-o. Există însă și ceva ce Dumnezeu nu poate face. Nu în sensul neputinței, ci în sensul că acel lucru ar fi în contradicție cu caracterul Său iubitor.

Adevărata minune din versetul de astăzi este că un tânăr care ar fi avut toate motivele să stea comod acasă cu telecomanda în mână, a ales să facă ceva pentru Dumnezeu. Dacă nu ar fi mers împreună cu colegii lui, nimeni nu l-ar fi condamnat. Nici măcar Dumnezeu! Amintește-ți că el avea dreptul să se scuze: “Aș merge și eu să vă ajut dar nu am secure”. Ar fi putut spune asta, nu? Dar el gândește diferit: “Ce aș putea face și eu pentru Dumnezeu? Nu am secure, nu mă pricep la construcții, dar cu toate acestea vreau să fac ceva pentru Domnul. Voi merge la vecinul meu să împrumut o secure.”

Înțelegi care este minunea? Dumnezeu poate să facă fierul să plutească, dar nu poate obliga un tânăr să facă ceva pentru El. Dumnezeu nu poate să oblige pe cineva să Îl iubească. Pentru El este o adevărată minune când întâlnește pe cineva ca tine care spune “Pentru Domnul, gata oricând!” Oricând, chiar și atunci când ți se pare că nu ai cu ce.

Dumnezeu ți-a împrumutat cu plăcere multe daruri și talente pe care să le folosești pentru El. Să nu spui niciodată că nu ai cu ce!

Dorin Cristea, Director Tineret Conferintă – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor