Articolul precedentAz Úr közbenjárói imája
  Articolul următorÎntoarcerea împăratului

  Nu e destul să vezi

  Călărețul pe brațul căruia se rezema împăratul a răspuns omului lui Dumnezeu: „Chiar dacă ar face Domnul ferestre în cer, cum s-ar putea întâmpla un asemenea lucru?” Și Elisei a zis: „Vei vedea cu ochii tăi: dar tu nu vei mânca din ele”. 2 Împărați 7:2

  Una dintre cele mai sugestive imagini din istoria sportului îl înfățișează pe marele erou francez Zidedine Zidane, conducătorul din teren al echipei de fotbal a “cocoșului galic”, trecând pe lângă trofeul suprem, cupa mondială. Se întâmpla în finala Campionatului Mondial din Germania, 2006. Era ultima lui apariție în tricoul țării lui și putea încununa o carieră strălucită cu al doilea trofeu câștigat alături de echipa lui. Din nefericire pentru el și pentru francezi, căpitanul doar a văzut trofeul, neputând să îl ridice ca învingător. Motivul? Cu doar câteva minute înainte de final, Zidane răspunde violent unei insulte venite din partea lui Materazzi (un fundaș advers) și îi “servește” un cap în piept cu toată forța, lăsându-și echipa în inferioritate numerică. Astfel Franța pierde un turneu pe care l-a controlat fără drept la replică de la început până la final – cu excepția câtorva minute!

  Călărețul lui Ioram experimentează aceeași dramă, doar că la cote de viață și de moarte. El e căpitanul împăratului, omul care le știe pe toate, strategul și omul de încredere din popor. Având cunoștință de marea foamete care era în popor nu acceptă cu niciun chip vestea bună dată de Elisei. Ba mai mult, se încumetă să conteste puterea lui Dumnezeu. Sfârșitul lui e tragic. Vede cu ochii lui împlinirea făgăduinței, eliberarea și bucuria poporului. Dar el este călcat în picioare și moare.

  Noi explorăm munții și văile de pe acest pământ cu gândul la cele din cer. Ne dorim cu tot sufletul să călătorim între lumi, să descoperim minunile lui Dumnezeu… Dar! Pentru a nu repeta experiența călărețului ai nevoie să crezi neîncetat! Nu te mulțumi să vezi binecuvântarea lui Dumnezeu! Nu te lăsa până aceasta nu devine realitatea cea mai frumoasă a vieții tale de acum și a celei veșnice!

  Dorgo Adrian, Director Asociat Conferintă – Conferința Transilvania de Nord

  Nu e destul să vezi - 2020. Călărețul pe brațul căruia se rezema împăratul a răspuns omului lui Dumnezeu: „Chiar dacă ar face Domnul ferestre în cer, cum s-ar putea întâmpla un asemenea lucru?” Și Elisei a zis: „Vei vedea cu ochii tăi: dar tu nu vei mânca din ele”. 2 Împărați 7:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...