Next Level

  Nicio sărbătoare a Paștelor nu mai fusese prăznuită ca aceasta în Israel din zilele proorocului Samuel. Și niciunul din împărații lui Israel nu mai prăznuise Paște ca cele pe cari le-au prăznuit Iosia, preoții și Leviții, tot Iuda și Israelul cari se aflau acolo, și locuitorii Ierusalimului. 2 Cronici 35:18

  Ți s-a întâmplat vreodată sa joci un joc și să nu poți trece la nivelul următor de unul singur? Ai cerut ajutor?

  Îmi aduc aminte de momente din copilărie în care nu puteam trece peste obstacole, nu știam cum să fac față unor situații sau nu aveam acces pentru că încă nu eram pregătit.

  Uneori se întâmpla și la biserică cu ocazia Sărbătorii Cinei Domnului să treacă tăvița cu simbolurile sfinte printre rânduri, iar eu să înghit în sec după bucățica de pâine și păhărelul de must pentru că încă nu venise timpul meu să depun angajamentul de credință înaintea lui Dumnezeu.

  Dacă încă nu ai căutat pe internet să vezi ce înseamnă Paște, acest cuvânt provine din termenul ebraic „Pesah” care înseamnă trecere, de pe timpul lui Moise, când Dumnezeu a ajutat poporul Israel să treacă de la robia egipteană la libertate.

  La 8 ani Iosia a ajuns împărat, la 16 a început să-L caute pe Dumnezeu, la 20 a început să facă curățenie după toate relele pe care le-au făcut bunicul și tatăl lui, Manase și Amon. Iar la 26 a găsit cartea Legii Domnului care l-a ajutat să pregătească Sărbătoarea Paștelor arătând spre jertfa Mielului lui Dumnezeu, Isus Hristos, Mântuitorul, Cel care a murit și a înviat pentru mine, pentru tine.

  Sărbătoarea Paștelor a fost repetată de la Moise până la Hristos, iar de atunci ne-a lăsat și nouă Sărbătoarea Cinei Domnului prin apostolii Săi „… pentru că, ori de câte ori mâncați din pâinea aceasta şi beți din paharul acesta, vestiți moartea Domnului până va veni El.”

  Fie că ai 8 ani, 16, 20 sau 26, mai mult sau mai puțin, bucură-te tinere, joacă-te, aleargă, fii vesel, pregătește-te pentru angajament, respectă legea, studiază, roagă-te, fii amabil și Dumnezeu te va ajuta să treci la alt nivel și să faci legământ cu El, să te bucuri de Paște, de Cina Domnului cu pâine și cu must, iar dacă ai trecut deja, nu uita de NEXT LEVEL, viața veșnică în Împărăția Sa, întâlnirea cu Isus, cu Moise, cu Iosia.

  Dacă nu poți singur, cere-I și te va ajuta!

  Gherghiță Adrian-Mihăiță, Capelan Explo Zona Prahova – Conferința Muntenia

  Next Level - 2020. Nicio sărbătoare a Paștelor nu mai fusese prăznuită ca aceasta în Israel din zilele proorocului Samuel. Și niciunul din împărații lui Israel nu mai prăznuise Paște ca cele pe cari le-au prăznuit Iosia, preoții și Leviții, tot Iuda și Israelul cari se aflau acolo, și locuitorii Ierusalimului. 2 Cronici 35:18
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...