Next Level

Nicio sărbătoare a Paștelor nu mai fusese prăznuită ca aceasta în Israel din zilele proorocului Samuel. Și niciunul din împărații lui Israel nu mai prăznuise Paște ca cele pe cari le-au prăznuit Iosia, preoții și Leviții, tot Iuda și Israelul cari se aflau acolo, și locuitorii Ierusalimului. 2 Cronici 35:18

Ți s-a întâmplat vreodată sa joci un joc și să nu poți trece la nivelul următor de unul singur? Ai cerut ajutor?

Îmi aduc aminte de momente din copilărie în care nu puteam trece peste obstacole, nu știam cum să fac față unor situații sau nu aveam acces pentru că încă nu eram pregătit.

Uneori se întâmpla și la biserică cu ocazia Sărbătorii Cinei Domnului să treacă tăvița cu simbolurile sfinte printre rânduri, iar eu să înghit în sec după bucățica de pâine și păhărelul de must pentru că încă nu venise timpul meu să depun angajamentul de credință înaintea lui Dumnezeu.

Dacă încă nu ai căutat pe internet să vezi ce înseamnă Paște, acest cuvânt provine din termenul ebraic „Pesah” care înseamnă trecere, de pe timpul lui Moise, când Dumnezeu a ajutat poporul Israel să treacă de la robia egipteană la libertate.

De același autor

Rămâi cu El

Înțelegi cum ești?

La 8 ani Iosia a ajuns împărat, la 16 a început să-L caute pe Dumnezeu, la 20 a început să facă curățenie după toate relele pe care le-au făcut bunicul și tatăl lui, Manase și Amon. Iar la 26 a găsit cartea Legii Domnului care l-a ajutat să pregătească Sărbătoarea Paștelor arătând spre jertfa Mielului lui Dumnezeu, Isus Hristos, Mântuitorul, Cel care a murit și a înviat pentru mine, pentru tine.

Sărbătoarea Paștelor a fost repetată de la Moise până la Hristos, iar de atunci ne-a lăsat și nouă Sărbătoarea Cinei Domnului prin apostolii Săi „… pentru că, ori de câte ori mâncați din pâinea aceasta şi beți din paharul acesta, vestiți moartea Domnului până va veni El.”

Fie că ai 8 ani, 16, 20 sau 26, mai mult sau mai puțin, bucură-te tinere, joacă-te, aleargă, fii vesel, pregătește-te pentru angajament, respectă legea, studiază, roagă-te, fii amabil și Dumnezeu te va ajuta să treci la alt nivel și să faci legământ cu El, să te bucuri de Paște, de Cina Domnului cu pâine și cu must, iar dacă ai trecut deja, nu uita de NEXT LEVEL, viața veșnică în Împărăția Sa, întâlnirea cu Isus, cu Moise, cu Iosia.

Dacă nu poți singur, cere-I și te va ajuta!

Gherghiță Adrian-Mihăiță, Capelan Explo Zona Prahova – Conferința Muntenia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Next Level - Devotional explo. Nicio sărbătoare a Paștelor nu mai fusese prăznuită ca aceasta în Israel din zilele proorocului Samuel. Și niciunul din împărații lui Israel nu mai prăznuise Paște ca cele pe cari le-au prăznuit Iosia, preoții și Leviții, tot Iuda și Israelul cari se aflau acolo, și locuitorii Ierusalimului. 2 Cronici 35:18 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.