Articolul precedentDolgozz együtt Istennel!
  Articolul următorUltimul sunet

  Ascultă!

  Dar Iosia nu s-a întors de la el, ci și-a schimbat hainele, ca să lupte împotriva lui, fără să asculte cuvintele lui Neco, cari veneau din gura lui Dumnezeu. A înaintat la luptă în valea Meghido. 2 Cronici 35:22

  Cu siguranță ai auzit și tu de proverbul: „Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!”. Ei bine, acest proverb nu se aplică doar în cazul animalelor, ci, de multe ori, ne caracterizează pe noi, oamenii. Cred că ai avut și tu momente în care părinții sau prietenii tăi ți-au atras atenția spunându-ți că unele din lucrurile pe care le faci sau le spui nu sunt tocmai bune și că ar trebui să renunți la ele, deoarece vei avea de suferit dacă vei continua să le faci. Poate că ai ținut cont de sfatul primit sau poate ai spus: „Știu eu ce fac! Nu mă iau după ei!”

  Așa s-a întâmplat și în cazul lui Iosia, împăratul lui Iuda. Cu toate că a fost avertizat de Neco, împăratul Egiptului, să nu lupte împotriva lui, Iosia nu a ascultat, nu a vrut să țină cont de avertizarea primită și nu și-a schimbat atitudinea, ci doar hainele, îmbrăcându-se de război. Ceea ce îi transmite Neco lui Iosia, nu sunt cuvintele lui, ci sunt cuvinte venite din partea lui Dumnezeu. Aici este cheia! Când Iosia alege să își schimbe hainele ca să lupte împotriva lui Neco, el nu a dat la o parte o avertizare omenească, ci una divină, venită din partea lui Dumnezeu.

  Ce crezi că s-a întâmplat cu Iosia? Da, a murit! Și asta pentru că a ales să dea la o parte sfatul lui Dumnezeu. Eu unul nu vreau să am un final ca al lui Iosia, și sunt sigur că nici tu nu vrei. Dacă este așa, data viitoare când părinții tăi îți cer să nu mai fii răutăcios cu frățiorul tău mai mic, sau când îți spun să te pui mai devreme la somn, ascultă! Nu uita că pentru a avea parte de o viață mai liniștită, iar în final de viața veșnică, trebuie să asculți sfaturile primite din partea părinților și mai ales din partea lui Dumnezeu!

  Denis Spătărelu, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  Ascultă! - 2020. Dar Iosia nu s-a întors de la el, ci și-a schimbat hainele, ca să lupte împotriva lui, fără să asculte cuvintele lui Neco, cari veneau din gura lui Dumnezeu. A înaintat la luptă în valea Meghido. 2 Cronici 35:22
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Secretul biruinței

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...