Articolul precedentNe legyen széthúzás!
  Articolul următorDe partea adevărului!

  Ultimul sunet

  Ieremia a făcut un cântec de jale pentru Iosia. Toți cântăreții și toate cântărețele au vorbit de Iosia în cântecele lor de jale până în ziua de azi, și au ajuns o datină în Israel. Cântările acestea sunt scrise în „Cântecele de jale”. 2 Cronici 35:25

  În Republica Moldova este un obicei la încheierea anului școlar numit ”Ultimul Sunet”: la serbarea de final, toți elevii se așază în careu și un băiat din clasele mai mari ia pe un umăr sau în brațe o fetiță de clasa I și trec împreună prin careu în timp ce fetița sună din clopoțel. Acela este Ultimul Sunet și marchează finalul anului școlar.

  În versetul de astăzi găsim un ultimul sunet. Iosia, ultimul împărat bun al lui Israel, care a făcut reformă și a întors inimile oamenilor către Dumnezeu, moare. Iar poporul îi aduce un omagiu muzical, un cântec de jale, de respect, o piedică în calea uitării.

  Poți să influențezi cât mai mulți oameni în viață cu scopul de a rămâne în istorie, și să faci tot totul ca pomenirea ta să dăinuie cât mai mult timp: să studiezi mult ca să îți atașezi un titlu numelui pe care ți l-au dat părinții, să fii un influencer cu cât mai mulți următori online, să ctitorești anumite instituții, clădiri care să îți poarte numele, și exemplele pot continua.

  Dar ca să-ți folosești toată capacitatea, viața, doar pentru memoria istoriei nu e o idee bună. Ea e foarte schimbătoare.

  Ultimul sunet trage linie vieții fiecăruia dintre noi. E o invitație la responsabilitatea față de cei din jur nu față de istorie. Iubirea aproapelui, apropierea lui de Dumnezeu, reforma în viața familiei sau a grupului de prieteni, aceasta ar trebui să fie preocuparea mea zilnică.

  Ultimul sunet nu e muzica pe care ți-ar putea-o închina oamenii după moarte. Apropo, nici nu o vei putea auzi. Ultimul sunet nu e ropotul aplauzelor când ieși de pe scenă, nici zgomotul banilor, nici ciocănelul de la tribunal.

  Ultimul sunet nu vine de la oameni ci de la Dumnezeu. El oprește viața și tot El o oprește. El măsoară cele văzute și cele nevăzute, El cântărește cele știute și cele neștiute. Viața este vibrația glasului Său.

  Trăiește astăzi ca ultimul sunet pentru tine să fie ”Bine!” (Matei 25:21,23)

  Dragos Apostol, Pastor – Conferința Moldova

  Ultimul sunet - 2020. Ieremia a făcut un cântec de jale pentru Iosia. Toți cântăreții și toate cântărețele au vorbit de Iosia în cântecele lor de jale până în ziua de azi, și au ajuns o datină în Israel. Cântările acestea sunt scrise în „Cântecele de jale”. 2 Cronici 35:25
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...