Articolul precedentHasználjuk a jó befolyást!
  Articolul următorDumnezeu te aude!

  De partea adevărului!

  Când a auzit împăratul cuvintele din cartea legii, și-a sfâșiat hainele. 2 Împărați 22:11

  Iată una din multele ocazii în care întâlnirea omului cu cuvântul lui Dumnezeu aduce o transformare extraordinară. Ce s-a întâmplat de fapt?

  Iosia avea 8 ani atunci când a ajuns împărat. Despre Amon și Manase, tatăl, respectiv bunicul lui Iosia, citim că au făcut ce este rău înaintea Domnului. Într-un astfel de context binecuvântarea lui Dumnezeu nu se mai revărsa asupra poporului Său. Mai mult decât atât, aveau să sufere necazuri din partea inamicilor. Tabloul este unul cât se poate de sumbru.

  Iosia, însă, “a făcut ce este bine înaintea Domnului şi a umblat în toată calea tatălui său David; nu s-a abătut de la ea nici la dreapta, nici la stânga.” (2 Împărați 22:2) El era preocupat de binele pe care putea să îl facă poporului, fiind conștient de importanța creării tuturor condițiilor pentru o bună închinare. Casa Domnului avea de suferit din cauza răutății predecesorilor săi, motiv pentru care a dat poruncă să se depună toate eforturile pentru repararea locașului de închinare.

  Marele preot Hilchia a dat de știre împăratului, prin Șafan, unul din consilierii lui Iosia, că a fost găsită Cartea Legii. Ca unul care îl iubea pe Dumnezeu a ascultat cu atenție ce scria în aceasta. Deși era un om credincios, nu-i venea să creadă ce aude. Era îngrozit și dezamăgit de faptul că poporul nu ascultase de Dumnezeu.

  Iosia, deși îl iubea pe Dumnezeu, împlinea voia Lui doar în firava lumină care reușise să străbată întunericul spiritual promovat de predecesorii săi. Într-o astfel de lumină păcatele nu păreau atât de mari. Însă atunci când aceste adevăruri aveau să lumineze întunericul gros care pusese stăpânire peste poporul lui Dumnezeu, împăratul ia poziție. Prin sfâșierea hainelor el nu face altceva decât să-și exprime profunda dezamăgire cu privire la ceea ce descopere.

  Te invit să fi asemenea acestui împărat credincios. Să iei poziție de partea lui Dumnezeu ori de câte ori îți descoperă El frânturi din Cartea Vieții. Rămâi de partea adevărului!

  Geo Mogheri, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  De partea adevărului! - 2020. Când a auzit împăratul cuvintele din cartea legii, și-a sfâșiat hainele. 2 Împărați 22:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...