Articolul precedentHasználjuk a jó befolyást!
  Articolul următorDumnezeu te aude!

  De partea adevărului!

  Când a auzit împăratul cuvintele din cartea legii, și-a sfâșiat hainele. 2 Împărați 22:11

  Iată una din multele ocazii în care întâlnirea omului cu cuvântul lui Dumnezeu aduce o transformare extraordinară. Ce s-a întâmplat de fapt?

  Iosia avea 8 ani atunci când a ajuns împărat. Despre Amon și Manase, tatăl, respectiv bunicul lui Iosia, citim că au făcut ce este rău înaintea Domnului. Într-un astfel de context binecuvântarea lui Dumnezeu nu se mai revărsa asupra poporului Său. Mai mult decât atât, aveau să sufere necazuri din partea inamicilor. Tabloul este unul cât se poate de sumbru.

  Iosia, însă, “a făcut ce este bine înaintea Domnului şi a umblat în toată calea tatălui său David; nu s-a abătut de la ea nici la dreapta, nici la stânga.” (2 Împărați 22:2) El era preocupat de binele pe care putea să îl facă poporului, fiind conștient de importanța creării tuturor condițiilor pentru o bună închinare. Casa Domnului avea de suferit din cauza răutății predecesorilor săi, motiv pentru care a dat poruncă să se depună toate eforturile pentru repararea locașului de închinare.

  Marele preot Hilchia a dat de știre împăratului, prin Șafan, unul din consilierii lui Iosia, că a fost găsită Cartea Legii. Ca unul care îl iubea pe Dumnezeu a ascultat cu atenție ce scria în aceasta. Deși era un om credincios, nu-i venea să creadă ce aude. Era îngrozit și dezamăgit de faptul că poporul nu ascultase de Dumnezeu.

  Iosia, deși îl iubea pe Dumnezeu, împlinea voia Lui doar în firava lumină care reușise să străbată întunericul spiritual promovat de predecesorii săi. Într-o astfel de lumină păcatele nu păreau atât de mari. Însă atunci când aceste adevăruri aveau să lumineze întunericul gros care pusese stăpânire peste poporul lui Dumnezeu, împăratul ia poziție. Prin sfâșierea hainelor el nu face altceva decât să-și exprime profunda dezamăgire cu privire la ceea ce descopere.

  Te invit să fi asemenea acestui împărat credincios. Să iei poziție de partea lui Dumnezeu ori de câte ori îți descoperă El frânturi din Cartea Vieții. Rămâi de partea adevărului!

  Geo Mogheri, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  De partea adevărului! - 2020. Când a auzit împăratul cuvintele din cartea legii, și-a sfâșiat hainele. 2 Împărați 22:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...