Dumnezeu te aude!

  Pentru că ți s-a mișcat inima, pentru că te-ai smerit înaintea Domnului când ai auzit ce am spus împotriva acestui loc și împotriva locuitorilor lui, cari vor ajunge de spaimă și de blestem, și pentru că ți-ai sfâșiat hainele, și ai plâns înaintea Mea, și Eu am auzit,-zice Domnul. 2 Împărați 22:19

  Împăratul Iosia auzise cuvintele din Cartea Legii. Inima lui era tristă pentru faptul că înaintașii lui nu păziseră poruncile lui Dumnezeu. O parte din cuvintele pe care tocmai le auzise în timp ce Șafan îi citea Scripturile îi păreau dificile. Lucrul acesta l-a determinat să-i trimită pe oamenii cei mai de încredere să Îl întrebe pe Dumnezeu.

  Ni se întâmplă uneori să nu înțelegem ce citim în Scriptură? Mai mult ca sigur răspunsul este unul afirmativ. În astfel de situații cui îi cerem ajutorul pentru a înțelege? La un clic distanță găsim atât de multe surse din care să ne culegem răspunsuri la lucrurile pe care nu le înțelegem în Biblie. Sunt aceste izvoare de încredere? Ne apropie de Dumnezeu? Ne oferă cu adevărat un răspuns din partea lui Domnului?

  “Preotul Hilchia, Ahicam, Acbor, Şafan şi Asaia s-au dus la prorociţa Hulda…” (2 Împărați 22:14) Împăratul avea nevoie de un răspuns din partea celei mai autorizate surse de explicare a Bibliei. Răspunsul care vine din partea lui Dumnezeu este unul plin de speranță: “Eu am auzit”. Ce mângâiere extraordinară pentru Iosia să afle din partea profetului asigurarea că Dumnezeu știe că nu doar hainele împăratului erau sfâșiate (2 Împărați 22:11), ci și inima acestuia (Ioel 2:13), dând dovadă de o pocăință autentică.

  Când îl cauți pe Dumnezeu din toată inima ai asigurarea că El te aude.

  Te invit ca pe parcursul zilei de astăzi, și nu numai, să ai în minte răspunsul pe care Dumnezeu i l-a oferit lui Iosia: “Eu am auzit!”

  Dumnezeu să te audă!

  Geo Mogheri, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  Dumnezeu te aude! - 2020. Pentru că ți s-a mișcat inima, pentru că te-ai smerit înaintea Domnului când ai auzit ce am spus împotriva acestui loc și împotriva locuitorilor lui, cari vor ajunge de spaimă și de blestem, și pentru că ți-ai sfâșiat hainele, și ai plâns înaintea Mea, și Eu am auzit,-zice Domnul. 2 Împărați 22:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...