Dumnezeu te aude!

  Pentru că ți s-a mișcat inima, pentru că te-ai smerit înaintea Domnului când ai auzit ce am spus împotriva acestui loc și împotriva locuitorilor lui, cari vor ajunge de spaimă și de blestem, și pentru că ți-ai sfâșiat hainele, și ai plâns înaintea Mea, și Eu am auzit,-zice Domnul. 2 Împărați 22:19

  Împăratul Iosia auzise cuvintele din Cartea Legii. Inima lui era tristă pentru faptul că înaintașii lui nu păziseră poruncile lui Dumnezeu. O parte din cuvintele pe care tocmai le auzise în timp ce Șafan îi citea Scripturile îi păreau dificile. Lucrul acesta l-a determinat să-i trimită pe oamenii cei mai de încredere să Îl întrebe pe Dumnezeu.

  Ni se întâmplă uneori să nu înțelegem ce citim în Scriptură? Mai mult ca sigur răspunsul este unul afirmativ. În astfel de situații cui îi cerem ajutorul pentru a înțelege? La un clic distanță găsim atât de multe surse din care să ne culegem răspunsuri la lucrurile pe care nu le înțelegem în Biblie. Sunt aceste izvoare de încredere? Ne apropie de Dumnezeu? Ne oferă cu adevărat un răspuns din partea lui Domnului?

  “Preotul Hilchia, Ahicam, Acbor, Şafan şi Asaia s-au dus la prorociţa Hulda…” (2 Împărați 22:14) Împăratul avea nevoie de un răspuns din partea celei mai autorizate surse de explicare a Bibliei. Răspunsul care vine din partea lui Dumnezeu este unul plin de speranță: “Eu am auzit”. Ce mângâiere extraordinară pentru Iosia să afle din partea profetului asigurarea că Dumnezeu știe că nu doar hainele împăratului erau sfâșiate (2 Împărați 22:11), ci și inima acestuia (Ioel 2:13), dând dovadă de o pocăință autentică.

  Când îl cauți pe Dumnezeu din toată inima ai asigurarea că El te aude.

  Te invit ca pe parcursul zilei de astăzi, și nu numai, să ai în minte răspunsul pe care Dumnezeu i l-a oferit lui Iosia: “Eu am auzit!”

  Dumnezeu să te audă!

  Geo Mogheri, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  Dumnezeu te aude! - 2020. Pentru că ți s-a mișcat inima, pentru că te-ai smerit înaintea Domnului când ai auzit ce am spus împotriva acestui loc și împotriva locuitorilor lui, cari vor ajunge de spaimă și de blestem, și pentru că ți-ai sfâșiat hainele, și ai plâns înaintea Mea, și Eu am auzit,-zice Domnul. 2 Împărați 22:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...