Dumnezeu te aude!

Pentru că ți s-a mișcat inima, pentru că te-ai smerit înaintea Domnului când ai auzit ce am spus împotriva acestui loc și împotriva locuitorilor lui, cari vor ajunge de spaimă și de blestem, și pentru că ți-ai sfâșiat hainele, și ai plâns înaintea Mea, și Eu am auzit,-zice Domnul. 2 Împărați 22:19

Împăratul Iosia auzise cuvintele din Cartea Legii. Inima lui era tristă pentru faptul că înaintașii lui nu păziseră poruncile lui Dumnezeu. O parte din cuvintele pe care tocmai le auzise în timp ce Șafan îi citea Scripturile îi păreau dificile. Lucrul acesta l-a determinat să-i trimită pe oamenii cei mai de încredere să Îl întrebe pe Dumnezeu.

Ni se întâmplă uneori să nu înțelegem ce citim în Scriptură? Mai mult ca sigur răspunsul este unul afirmativ. În astfel de situații cui îi cerem ajutorul pentru a înțelege? La un clic distanță găsim atât de multe surse din care să ne culegem răspunsuri la lucrurile pe care nu le înțelegem în Biblie. Sunt aceste izvoare de încredere? Ne apropie de Dumnezeu? Ne oferă cu adevărat un răspuns din partea lui Domnului?

“Preotul Hilchia, Ahicam, Acbor, Şafan şi Asaia s-au dus la prorociţa Hulda…” (2 Împărați 22:14) Împăratul avea nevoie de un răspuns din partea celei mai autorizate surse de explicare a Bibliei. Răspunsul care vine din partea lui Dumnezeu este unul plin de speranță: “Eu am auzit”. Ce mângâiere extraordinară pentru Iosia să afle din partea profetului asigurarea că Dumnezeu știe că nu doar hainele împăratului erau sfâșiate (2 Împărați 22:11), ci și inima acestuia (Ioel 2:13), dând dovadă de o pocăință autentică.

Când îl cauți pe Dumnezeu din toată inima ai asigurarea că El te aude.

Te invit ca pe parcursul zilei de astăzi, și nu numai, să ai în minte răspunsul pe care Dumnezeu i l-a oferit lui Iosia: “Eu am auzit!”

Dumnezeu să te audă!

Geo Mogheri, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video