Articolul precedentAz aranyszabály
  Articolul următorDelfin sau sticlă

  Omul ocaziei

  Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul, și a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce. Daniel 1:8

  Îmi amintesc de un personaj foarte cunoscut, Louis Zamperini, fiul unor emigranți italieni, olimpic în 1936 care se înrolează în armată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. După mai multe întâmplări ajunge să fie capturat de către japonezi și trimis într-un lagăr de prizonieri unde este bătut și duce o viața grea. La un moment dat i se propune să devină prizonier de propaganda unde avea ocazia să nu mai fie torturat și să beneficieze de un statut în care să o ducă chiar foarte bine. Dar a refuzat toate acele avantaje, hotărât să suporte același tratament sau chiar mai rău, pentru a nu-și trăda țara.

  Era doar un tânăr…

  Haideți să ne întoarcem puțin la curtea Babilonului. Unii ar considera un privilegiu să mănânci și să bei din bucatele alese ale împăratului, alții se întreabă ce-i așa mare lucru să bei un pahar de vin o dată pe an? Doar nu e un obicei! E chiar distractiv să încerci, așa, din curiozitate! Mda…

  “Calitățile mintale curate și un nivel moral înalt nu sunt urmarea întâmplării. Dumnezeu oferă ocaziile, succesul depinde de felul cum le folosim.” EGW.(PR)

  Dragul meu, draga mea, în aceste momente, omenirea are nevoie de tine. Să devii un Daniel, hotărât, cu un caracter curat, de neînvins!

  Turda Anca, Conducător de Club – Conferința Transilvania de Nord

  Omul ocaziei - 2020. Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul, și a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce. Daniel 1:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...