Articolul precedentAz aranyszabály
  Articolul următorDelfin sau sticlă

  Omul ocaziei

  Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul, și a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce. Daniel 1:8

  Îmi amintesc de un personaj foarte cunoscut, Louis Zamperini, fiul unor emigranți italieni, olimpic în 1936 care se înrolează în armată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. După mai multe întâmplări ajunge să fie capturat de către japonezi și trimis într-un lagăr de prizonieri unde este bătut și duce o viața grea. La un moment dat i se propune să devină prizonier de propaganda unde avea ocazia să nu mai fie torturat și să beneficieze de un statut în care să o ducă chiar foarte bine. Dar a refuzat toate acele avantaje, hotărât să suporte același tratament sau chiar mai rău, pentru a nu-și trăda țara.

  Era doar un tânăr…

  Haideți să ne întoarcem puțin la curtea Babilonului. Unii ar considera un privilegiu să mănânci și să bei din bucatele alese ale împăratului, alții se întreabă ce-i așa mare lucru să bei un pahar de vin o dată pe an? Doar nu e un obicei! E chiar distractiv să încerci, așa, din curiozitate! Mda…

  “Calitățile mintale curate și un nivel moral înalt nu sunt urmarea întâmplării. Dumnezeu oferă ocaziile, succesul depinde de felul cum le folosim.” EGW.(PR)

  Dragul meu, draga mea, în aceste momente, omenirea are nevoie de tine. Să devii un Daniel, hotărât, cu un caracter curat, de neînvins!

  Turda Anca, Conducător de Club – Conferința Transilvania de Nord

  Omul ocaziei - 2020. Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul, și a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce. Daniel 1:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...