Articolul precedentA győzelem biztos!
  Articolul următorDe zece ori

  Delfin sau sticlă

  Încearcă pe robii tăi zece zile, și să ni se dea de mâncat zarzavaturi și apă de băut; Daniel 1:12

  „Daniel a cerut să fie testați timp de 10 zile – tinerilor evrei dându-li-se în acest timp hrană simplă, pe când ceilalți colegi mâncau din delicatesele împăratului.

  Daniel și tovarășii lui fuseseră educați de părinții lor în obiceiurile cumpătării stricte. Ei au fost învățați că Dumnezeu îi socotea răspunzători de capacitățile lor și că nu trebuiau niciodată să slăbească sau să reducă puterea lor. Această educație era pentru Daniel și tovarășii lui mijlocul de apărare în tumultul influențelor demoralizatoare ale curții Babilonului. Ispitele care-i înconjurau la curtea aceea coruptă și risipitoare erau puternice, dar nu i-au putut îndepărta de la principiile pe care le învățaseră în prima parte a vieții, prin studierea Cuvântului și a lucrării lui Dumnezeu.

  Daniel era hotărât să rămână statornic în integritatea lui, indiferent care ar fi fost urmarea… Dacă ar fi făcut compromis cu păcatul în această situație, cedând presiunii împrejurărilor, îndepărtarea de principii ar fi slăbit simțul lor de dreptate și de oroare față de păcat. Primul pas păcătos avea să fie urmat de alții, până când legătura lor cu Cerul fiind întreruptă, aveau să fie înfrânți de ispită.” PR

  Dumnezeu ne-a dat legi și sfaturi spre binele nostru. În medicină s-a demonstrat că există nu mai puțin de 54 de boli diferite, de la migrene până la forme de cancer, care ar putea fi evitate dacă am bea mai multă apă.

  Haideți să facem un exercițiu de imaginație: să ne gândim că suntem selectați pentru o perioadă de timp să fim la Parlamentul European sau la Casa Albă. Wow ce noroc pe capul nostru!?! Care ar fi bagajul luat cu noi? Care ar fi comportamentul nostru acolo?

  Delfinii folosesc valurile. Ei nu pot decide cât de mari vor fi acestea, când îi vor ajunge sau când se vor sparge, ci iau fiecare val în parte și hotărăsc: sub acesta ne vom scufunda, prin acesta vom înota, iar acesta e bun de surfing. Ei pot hotărî.

  Sticla nu. Valurile o aruncă așa cum vor ele. Se află la discreția lor și plutește până ce e aruncată pe plajă, respinsă de ape ca un lucru lipsit de importanță.

  Nu poți decide cât de mari sunt valurile sau când și unde se vor sparge; ceea ce poți face, e să decizi: te lași purtat încotro te duce valul sau iei hotărârea a le înfrunta.

  Pogăcean Iuliana, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Delfin sau sticlă - 2020. Încearcă pe robii tăi zece zile, și să ni se dea de mâncat zarzavaturi și apă de băut; Daniel 1:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...