Articolul precedentA győzelem biztos!
  Articolul următorDe zece ori

  Delfin sau sticlă

  Încearcă pe robii tăi zece zile, și să ni se dea de mâncat zarzavaturi și apă de băut; Daniel 1:12

  „Daniel a cerut să fie testați timp de 10 zile – tinerilor evrei dându-li-se în acest timp hrană simplă, pe când ceilalți colegi mâncau din delicatesele împăratului.

  Daniel și tovarășii lui fuseseră educați de părinții lor în obiceiurile cumpătării stricte. Ei au fost învățați că Dumnezeu îi socotea răspunzători de capacitățile lor și că nu trebuiau niciodată să slăbească sau să reducă puterea lor. Această educație era pentru Daniel și tovarășii lui mijlocul de apărare în tumultul influențelor demoralizatoare ale curții Babilonului. Ispitele care-i înconjurau la curtea aceea coruptă și risipitoare erau puternice, dar nu i-au putut îndepărta de la principiile pe care le învățaseră în prima parte a vieții, prin studierea Cuvântului și a lucrării lui Dumnezeu.

  Daniel era hotărât să rămână statornic în integritatea lui, indiferent care ar fi fost urmarea… Dacă ar fi făcut compromis cu păcatul în această situație, cedând presiunii împrejurărilor, îndepărtarea de principii ar fi slăbit simțul lor de dreptate și de oroare față de păcat. Primul pas păcătos avea să fie urmat de alții, până când legătura lor cu Cerul fiind întreruptă, aveau să fie înfrânți de ispită.” PR

  Dumnezeu ne-a dat legi și sfaturi spre binele nostru. În medicină s-a demonstrat că există nu mai puțin de 54 de boli diferite, de la migrene până la forme de cancer, care ar putea fi evitate dacă am bea mai multă apă.

  Haideți să facem un exercițiu de imaginație: să ne gândim că suntem selectați pentru o perioadă de timp să fim la Parlamentul European sau la Casa Albă. Wow ce noroc pe capul nostru!?! Care ar fi bagajul luat cu noi? Care ar fi comportamentul nostru acolo?

  Delfinii folosesc valurile. Ei nu pot decide cât de mari vor fi acestea, când îi vor ajunge sau când se vor sparge, ci iau fiecare val în parte și hotărăsc: sub acesta ne vom scufunda, prin acesta vom înota, iar acesta e bun de surfing. Ei pot hotărî.

  Sticla nu. Valurile o aruncă așa cum vor ele. Se află la discreția lor și plutește până ce e aruncată pe plajă, respinsă de ape ca un lucru lipsit de importanță.

  Nu poți decide cât de mari sunt valurile sau când și unde se vor sparge; ceea ce poți face, e să decizi: te lași purtat încotro te duce valul sau iei hotărârea a le înfrunta.

  Pogăcean Iuliana, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Delfin sau sticlă - 2020. Încearcă pe robii tăi zece zile, și să ni se dea de mâncat zarzavaturi și apă de băut; Daniel 1:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...