Cerere de top

  Și Daniel s-a dus la împărat, și l-a rugat să-i dea vreme ca să dea împăratului tâlcuirea. Daniel 2:16

  Dacă presupunând prin absurd, așa într-un simplu exercițiu de imaginație, că ți s-ar da posibilitatea să ți se poată îndeplini acum o dorință, ce ai cere? Poate ai lua în calcul scăparea lumii noastre, de molima ce răpune astăzi mii de vieți și de spaima ce chinuie alte miliarde? Poate te-ai gândi la o sumă imensă pe care să o ai într-un cont și de care să dispui după bunul plac? Poate ai vrea să fii mai popular? Sau mai apreciat? Poate ai vrea să arăți altfel? Sau să ai o inteligență sclipitoare?

  Departe de mine gândul de a surprinde toată gama de dorințe, ce ar veni în urma unei astfel de idei. Textul acestei zile, surprinde un tânăr (un rob) ce merge la cel mai mare monarh al vremii cu o doleanță extrem de cutezătoare. Daniel cere ceva, ce nu-i poate da niciun muritor de sub soare- timp. Te-ai plecat vreodată la rugăciune cu gândul de a cere lui Dumnezeu timp? Nu să-I mulțumești pentru clipele trăite, ci a cere efectiv să-ți dea timp de trăit? Daniel nu se duce la împărat să cerșească (nu așa mi-l închipui eu) ci ca unul care efectiv știe că va primi.

  De ce să-ți dea ție, un prins de război, ce n-a dat celor mai luminate minți din imperiu? Cu ce ești tu mai special, mai deosebit? Și apoi Daniele, cu ce te-ar ajuta răgazul oferit? Ar schimba asta soarta ce deja ți-a pregătit-o aprigul Nebucadnețar? Sau poate știi și tu, Daniele, povestea în care un curtean căzut în dizgrația unui rege, promite că într-un an îi va face calul să vorbească. La remarca unui prieten care îl consideră nebun, omul nostru conchide:” într-un an poate moare împăratul, poate mor eu, sau poate chiar calul va vorbi, cine știe?”

  Un lucru știu sigur: Daniel primește un răgaz de la împărat și un răspuns hotărâtor pentru mersul lumii de la Dumnezeu. Apropo, știi cum a folosit Daniel acest timp de grație? Sigur că știi? N-ai vrea și tu să faci la fel, când orizontul vieții și al pământului pare întunecat? Rugăciunea de astăzi poate nu-ți va oferi rezolvarea problemei, dar poate îți va oferi drumul înspre acolo. Să ai timp, este urarea mea pentru tine.

  Dănuț Alupoaie, Master Ghid – Conferința Moldova

  Cerere de top - 2020. Și Daniel s-a dus la împărat, și l-a rugat să-i dea vreme ca să dea împăratului tâlcuirea. Daniel 2:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...