Cerere de top

  Și Daniel s-a dus la împărat, și l-a rugat să-i dea vreme ca să dea împăratului tâlcuirea. Daniel 2:16

  Dacă presupunând prin absurd, așa într-un simplu exercițiu de imaginație, că ți s-ar da posibilitatea să ți se poată îndeplini acum o dorință, ce ai cere? Poate ai lua în calcul scăparea lumii noastre, de molima ce răpune astăzi mii de vieți și de spaima ce chinuie alte miliarde? Poate te-ai gândi la o sumă imensă pe care să o ai într-un cont și de care să dispui după bunul plac? Poate ai vrea să fii mai popular? Sau mai apreciat? Poate ai vrea să arăți altfel? Sau să ai o inteligență sclipitoare?

  Departe de mine gândul de a surprinde toată gama de dorințe, ce ar veni în urma unei astfel de idei. Textul acestei zile, surprinde un tânăr (un rob) ce merge la cel mai mare monarh al vremii cu o doleanță extrem de cutezătoare. Daniel cere ceva, ce nu-i poate da niciun muritor de sub soare- timp. Te-ai plecat vreodată la rugăciune cu gândul de a cere lui Dumnezeu timp? Nu să-I mulțumești pentru clipele trăite, ci a cere efectiv să-ți dea timp de trăit? Daniel nu se duce la împărat să cerșească (nu așa mi-l închipui eu) ci ca unul care efectiv știe că va primi.

  De ce să-ți dea ție, un prins de război, ce n-a dat celor mai luminate minți din imperiu? Cu ce ești tu mai special, mai deosebit? Și apoi Daniele, cu ce te-ar ajuta răgazul oferit? Ar schimba asta soarta ce deja ți-a pregătit-o aprigul Nebucadnețar? Sau poate știi și tu, Daniele, povestea în care un curtean căzut în dizgrația unui rege, promite că într-un an îi va face calul să vorbească. La remarca unui prieten care îl consideră nebun, omul nostru conchide:” într-un an poate moare împăratul, poate mor eu, sau poate chiar calul va vorbi, cine știe?”

  Un lucru știu sigur: Daniel primește un răgaz de la împărat și un răspuns hotărâtor pentru mersul lumii de la Dumnezeu. Apropo, știi cum a folosit Daniel acest timp de grație? Sigur că știi? N-ai vrea și tu să faci la fel, când orizontul vieții și al pământului pare întunecat? Rugăciunea de astăzi poate nu-ți va oferi rezolvarea problemei, dar poate îți va oferi drumul înspre acolo. Să ai timp, este urarea mea pentru tine.

  Dănuț Alupoaie, Master Ghid – Conferința Moldova

  Cerere de top - 2020. Și Daniel s-a dus la împărat, și l-a rugat să-i dea vreme ca să dea împăratului tâlcuirea. Daniel 2:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...