“Prieten” sau PRIETEN?

  Daniel a rugat pe împărat să dea grija treburilor ținutului Babilonului în mâna lui Șadrac, Meșac și Abed-Nego. Daniel însă a rămas la curtea împăratului. Daniel 2:49

  Istoria lui Daniel este o istorie fascinantă a unui om atât de credincios și înțelept. Astăzi însă, în textul nostru, vedem o altă calitate a profetului, și anume: altruismul. Daniel, după ce s-a văzut instalat într-o poziție înaltă nu a uitat de prietenii lui, ci a cerut împăratului ca și ei să aibă un job demn de educația și pregătirea lor.

  Ce diferență între Daniel și colegul lui Iosif de închisoare. Acesta din urmă, când s-a văzut eliberat, a uitat de cel care i-a fost aproape în cele mai grele momente ale vieții lui. Ca el sunt astăzi foarte mulți ”prieteni”. Când îi ajuți, sunt alături de tine, dar când au ajuns într-o poziție înaltă, au și uitat cum te cheamă.

  Admir foarte mult viața lui Abraham Lincoln. Unul dintre dușmanii politici ai săi din primii ani, Edwin M. Stanton, avea față de el o atitudine extrem de tăioasă și de critică. Într-un discurs public, el la numit pe Lincoln “clovn viclean.” De asemnea, într-un alt discurs Stanton a spus: “este ridicol ca oamenii să călătorească până în Africa pentru a vedea o gorilă, când se găsește cu ușurință una în Springfield, Illinois”

  Cât de jignit te-ai simți dacă aceste lucruri ar fi spuse despre tine în public?

  Totuși Lincoln nu i-a răspuns niciodată acestuia, cel puțin nu cu aceeași monedă și nu l-a criticat niciodată.

  Ulterior, a fost ales președinte al SUA și, având nevoie de un ministru al apărării, l-a ales pe Stanton, omul care-l discreditase fără milă. Când prietenii, nedumeriți, l-au întrebat pe Lincoln de ce a făcut această alegere, el a răspuns: ”Pentru că este omul cel mai potrivit”.

  După mai mulți ani, Edwin, privind în interiorul sicriului unde se afla așezat Abraham Lincoln, a spus printre lacrimi: ”Aici zace cel mai mare conducător pe care l-a cunoscut lumea”. Neînțelegerea fusese în sfârșit înfrântă de spiritul răbdător și lipsit de răzbunare a lui Lincoln.

  Când vei ajunge mare, într-o poziție importantă și respectată, cum îți vei trata prietenii și “prietenii”? Te vei răzbuna?

  Vei fi amabil?

  Vei încerca să-i ajuți?

  Începe de azi să te comporți așa cum vrei să o faci atunci și deja ești un om important!

  Olivian Huean, Pastor – Conferința Moldova

  “Prieten” sau PRIETEN? - 2020. Daniel a rugat pe împărat să dea grija treburilor ținutului Babilonului în mâna lui Șadrac, Meșac și Abed-Nego. Daniel însă a rămas la curtea împăratului. Daniel 2:49
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...