Articolul precedentPál alázata
  Articolul următorO poveste despre rugăciune

  „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere”

  Atunci oamenii aceștia au zis: „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel, afară numai dacă am găsi vreunul în Legea Dumnezeului lui!” Daniel 6:5

  Spune repede: care e legea a doua a exploratorului? Știai că și Daniel a fost explorator? El cunoștea aceasta lege, și o respecta.

  ”Pentru că el era credincios și nu se găsea nici o greșeală la el si niciun lucru rau”, împăratul Dariu s-a gândit să-l pună mai mare peste toată împărăția. Lucrul acesta a trezit invidia colegilor săi, care s-au străduit să găsească ceva greșit în activitatea lui Daniel de până atunci. Însă, pentru că își îndeplinise conștiincios datoria de fiecare dată, ei n-au putut găsi nici un lucru vrednic de mustrare. Așa că au atacat într-un punct ce părea sensibil: au folosit conștiinciozitatea lui față de Dumnezeu, chiar împotriva lui, pentru că Daniel cunoștea și prima lege a exploratorului, continuând să studieze și să se roage zilnic, chiar și atunci când putea avea de suferit din această cauză.

  Exemplul lui Daniel ne oferă câteva lecții:

  – conștiinciozitatea nu e o opțiune, ci o datorie – atât față de oameni, dar mai ales față de Dumnezeu. Daniel știa ca dincolo de ceea ce văd oamenii, vede Dumnezeu.

  – dacă îți îndeplinești conștiincios datoria, nu înseamnă că vei fi scutit de probleme. Nici Daniel nu a fost. Cel rău știe să creeze probleme pentru cei conștiincioși, dar Dumnezeu știe să rezolve aceste probleme.

  – chiar dacă ai probleme, nu uita celelalte legi ale exploratorului. Amintește-ți să te rogi și să studiezi zilnic, oricât de ocupat ai fi. Și Daniel avea multe treburi de rezolvat din poziția pe care o deținea, totuși nu a neglijat studiul și rugăciunea.

  – dacă ești conștiincios în lucrul tău, vei fi răsplătit. Daniel urma să fie răsplătit pentru că își îndeplinise conștiincios datoria. Dar răsplata aceasta era efemeră în comparație cu cea oferită de Domnul Hristos – el a primit un nume special: ”om prea iubit și scump”.

  Vrei și tu un astfel de nume?

  E timpul să-ți îndeplinești conștiincios datoria, și Împăratul îți va da un nume nou.

  Țepuș Beni, Conducător de Club – Conferința Oltenia

  „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere” - 2020. Atunci oamenii aceștia au zis: „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel, afară numai dacă am găsi vreunul în Legea Dumnezeului lui!” Daniel 6:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...