Articolul precedentPál alázata
  Articolul următorO poveste despre rugăciune

  „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere”

  Atunci oamenii aceștia au zis: „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel, afară numai dacă am găsi vreunul în Legea Dumnezeului lui!” Daniel 6:5

  Spune repede: care e legea a doua a exploratorului? Știai că și Daniel a fost explorator? El cunoștea aceasta lege, și o respecta.

  ”Pentru că el era credincios și nu se găsea nici o greșeală la el si niciun lucru rau”, împăratul Dariu s-a gândit să-l pună mai mare peste toată împărăția. Lucrul acesta a trezit invidia colegilor săi, care s-au străduit să găsească ceva greșit în activitatea lui Daniel de până atunci. Însă, pentru că își îndeplinise conștiincios datoria de fiecare dată, ei n-au putut găsi nici un lucru vrednic de mustrare. Așa că au atacat într-un punct ce părea sensibil: au folosit conștiinciozitatea lui față de Dumnezeu, chiar împotriva lui, pentru că Daniel cunoștea și prima lege a exploratorului, continuând să studieze și să se roage zilnic, chiar și atunci când putea avea de suferit din această cauză.

  Exemplul lui Daniel ne oferă câteva lecții:

  – conștiinciozitatea nu e o opțiune, ci o datorie – atât față de oameni, dar mai ales față de Dumnezeu. Daniel știa ca dincolo de ceea ce văd oamenii, vede Dumnezeu.

  – dacă îți îndeplinești conștiincios datoria, nu înseamnă că vei fi scutit de probleme. Nici Daniel nu a fost. Cel rău știe să creeze probleme pentru cei conștiincioși, dar Dumnezeu știe să rezolve aceste probleme.

  – chiar dacă ai probleme, nu uita celelalte legi ale exploratorului. Amintește-ți să te rogi și să studiezi zilnic, oricât de ocupat ai fi. Și Daniel avea multe treburi de rezolvat din poziția pe care o deținea, totuși nu a neglijat studiul și rugăciunea.

  – dacă ești conștiincios în lucrul tău, vei fi răsplătit. Daniel urma să fie răsplătit pentru că își îndeplinise conștiincios datoria. Dar răsplata aceasta era efemeră în comparație cu cea oferită de Domnul Hristos – el a primit un nume special: ”om prea iubit și scump”.

  Vrei și tu un astfel de nume?

  E timpul să-ți îndeplinești conștiincios datoria, și Împăratul îți va da un nume nou.

  Țepuș Beni, Conducător de Club – Conferința Oltenia

  „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere” - 2020. Atunci oamenii aceștia au zis: „Nu vom găsi niciun cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel, afară numai dacă am găsi vreunul în Legea Dumnezeului lui!” Daniel 6:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...