Articolul precedentAz egyetlen remény
  Articolul următorDarul… de nerefuzat

  O poveste despre rugăciune

  Când a aflat Daniel că s-a iscălit porunca, a intrat în casa lui, unde ferestrele odăii de sus erau deschise înspre Ierusalim, și de trei ori pe zi îngenunchea, se ruga și lăuda pe Dumnezeul lui, cum făcea și mai înainte. Daniel 6:10

  În timp ce micuța Melisa s-a așezat să ia masa împreună cu familia ei, fără să stea pe gânduri a apucat instinctiv furculița și a început să mănânce. “Te rog, așteaptă!” i-a spus tatăl ei. “Nu am spus încă rugăciunea.” Lucrul acesta a exasperat-o pe Melisa, care era obosită și flămândă. “Tati”, spuse ea cu un oftat, “de ce nu putem să ne rugăm doar o dată pe săptămână? De ce trebuie să cerem zilnic pâinea noastră cea de toate zilele? ”

  Fratele ei mai mare, mai înțelept și dornic să o lămurească, a intervenit înainte ca tatăl să poată răspunde. “Nu cred că vrei pâine învechită, nu? spuse el.

  Astfel, fratele ei a confirmat importanța unei rugăciuni proaspete, făcută zilnic, chiar de mai multe ori pe zi ca și Daniel, indiferent de circumstanțe.

  Dumnezeu are un scop pentru tine. Are lucruri importante pe care El vrea să le faci. Iar El te pregătește pentru destinul tău chiar acum. Dar trebuie să faci pași de ascultare pentru a ajunge acolo. Și trebuie să ai încredere că știe ce este cel mai bine pentru tine. Dumnezeu nu are reguli pentru a te face să te simți mizerabil. Regulile lui Dumnezeu sunt în folosul tău. Când trăiești conform acestora, viața funcționează. Când nu trăiești așa, viața se destramă.

  Nu știi niciodată când te vei afla într-o situație specială pentru care Dumnezeu te-a pregătit. Și nu te vei afla doar într-o singură ocazie dificilă, viața este alcătuită din multe momente deosebite în care trebuie să rămânem statornici. Dumnezeu te pregătește zilnic pentru ceva important. Dar trebuie să fii atent la Instructorul tău. “Şi cine luptă la jocuri nu este încununat, dacă nu s-a luptat după rânduieli.” 2 Timotei 2:5. Nu vei putea înota cu succes în acele momente dacă nu faci toate mișcările corecte acum. Dar dacă înveți să faci mișcările corecte, vei fi gata pentru acele momente speciale. Indiferent de adâncimea apei în care te-ai putea găsi, tu vei pluti! Daniel a respectat cu regularitate timpul pentru rugăciune și asta l-a ajutat să fie câștigător. Urmeaza-i exemplul și tu poți fi încununat!

  Demeter Dezso Robert, Pastor – Conferința Banat

  O poveste despre rugăciune - 2020. Când a aflat Daniel că s-a iscălit porunca, a intrat în casa lui, unde ferestrele odăii de sus erau deschise înspre Ierusalim, și de trei ori pe zi îngenunchea, se ruga și lăuda pe Dumnezeul lui, cum făcea și mai înainte. Daniel 6:10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...