Darul… de nerefuzat

Dumnezeu a dat acestor patru tineri știință și pricepere pentru tot felul de scrieri, și înțelepciune; mai ales însă a făcut pe Daniel priceput în toate vedeniile și în toate visele. Daniel 1:17

Te-ai gândit vreodată care este cel mai frumos dar pe care l-ai primit sau pe care ți-l dorești să-l primești?

Ce-ai zice, dacă Dumnezeu ar fi dispus să îți facă azi un dar, orice ai vrea tu, cu condiția să fie un singur lucru, ce I-ai cere? Pare simplu la prima vedere, dar cu cât te gândești mai mult realizezi că este extrem de greu să cuprinzi toate dorințele într-una singură. Oare inteligența ne poate ajuta în acest caz?

Când un copil de 3 ani ştie deja să deschidă calculatorul, spunem că este foarte inteligent. Dacă, dimpotrivă, la 3 ani nu leagă două cuvinte într-o propoziţie, ne facem griji în privinţa capacităţii lui intelectuale. Scopul fiecărei fiinţe (nu doar umane) este acela de a reuşi să se descurce în orice situaţie, iar inteligenţa este una din abilităţile cheie de a realiza acest lucru. Cu toate astea, inteligența nu este suficientă pentru a face față oricăror provocări din viață.

Pe de ală parte, înțelepciunea, definită ca fiind o capacitate superioară de înţelegere a lucrurilor, reprezintă un dar spiritual venit de Sus (Iacov 3:17), ce implică o cunoaştere adâncă a realităţii şi mult echilibru. Ea se referă în mod deosebit la oameni și la capacitatea lor de a pătrunde esenţa legilor fundamentale ale naturii şi ale societăţii, la persoane care judecă drept, sunt agere la minte și pătrunzătoare.

Profetul Daniel, a primit darul înțelepciunii și a fost ales ca sol special al lui Dumnezeu. Înțelepcinea sa și darul profetic nu erau produsul unei pregătiri reuşite în şcoala descântătorilor, vrăjitorilor şi magilor imperiali, ci erau darul venit de Sus. El a fost chemat de Dumnezeu să facă o lucrare specială, devenind primitorul unora dintre cele mai importante profeţii ale tuturor timpurilor.

La fel și Solomon când a avut posibilitatea să primească orice va cere din partea lui Dumnezeu, el a vrut un singur lucru: înțelepciune, pentru că aceasta este mai prețioasă decât mărgăritarele și nimic nu se poate asemăna cu ea.

Astăzi e rândul tău să-I ceri ceva Domnului. Știu că lista poate fi lungă, dar cum ar fi să-I ceri azi DARUL ÎNȚELEPCIUNII și asemenea lui Daniel, să devii și TU un sol special al Lui Dumnezeu?

Lucian Racila, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor