Articolul precedentA Megváltó tűrelme
  Articolul următorScoși din cuptorul încercării

  Încercarea de foc

  Nebucadnețar a luat cuvântul, și le-a zis: „Înadins oare, Șadrac, Meșac și Abed-Nego, nu slujiți voi dumnezeilor mei, și nu vă închinați chipului de aur, pe care l-am înălțat? Daniel 3:14

  Dragi tineri care v-ați luat timp pentru a citi astăzi devoționalul, doresc să vă felicit pentru interesul acordat hrănirii sufletului, iar dacă aveți deja un obicei în a culege zilnic perlele spirituale din Cuvântul lui Dumnezeu ferice de voi.

  În această ocazie vă invit să ne imaginăm cum viața celor trei tineri credincioși de la curtea împăratului decurgea ca pe un făgaș bine conturat. Zi de zi, își vedeau de treburile date lor de împărat, bucurându-se de pozițiile de conducere în care Dumnezeu i-a ajutat să ajungă. Într-o zi, au aflat că o mare încercare avea să le pună credința la probă. Marele împărat Nebucadnețar avea să-și pună în practică o nouă ambiție. Un chip imens din aur avea să fie înălțat în valea Dura și toți demnitarii imperiului aveau să fie chemați pentru a se închina înaintea lui. Porunca era însoțită de o pedeapsă aspră pentru toți aceia care îndrăzneau să se opună: pierderea vieții, prin incinerare, într-un cuptor special amenajat pentru acea ocazie. Acești tineri credincioși și-au dat seama că nu aveau nici o portiță lăsată pentru a ieși din situație neobservați. Aveau de făcut o alegere. Să rămână credincioși lui Dumnezeu sau să se complacă în compromis?

  Data de 5 iunie 1999 – ziua care pentru 680 de elevi adventiști de clasa a – VIII- a, a însemnat o încercare asemănătoare cu cea prin care au trecut cei trei tineri. În această dată urma să fie susținută una dintre probele examenului național de capacitate. Ar fi trecut probabil ca orice altă zi, cu emoțiile specifice examenului și cam atât, dacă aceasta nu ar fi fost o zi de sabat!

  Oprește-te pentru câteva secunde și imaginează-ți situația. Dintr-o dată ești pus în fața unei alegeri. Dacă vei sta la principiu fără a te prezenta la acea probă, vei pica examenul prin neparticipare. Deci nu vei putea să intri la liceul preferat. După ce ai învățat în mod conștiincios pentru a lua note mari, după ce au fost investiți atâția bani în meditații, să pierzi un an doar pentru că o materia este susținută în Sabat! Oare ce se va întâmpla? Va interveni Dumnezeu?

  Pentru a afla finalul, vă invit să ne întâlnim și mâine la devoțional!

  Lazăr Andrei Valentin, Pastor – Conferința Oltenia

  Încercarea de foc - 2020. Nebucadnețar a luat cuvântul, și le-a zis: „Înadins oare, Șadrac, Meșac și Abed-Nego, nu slujiți voi dumnezeilor mei, și nu vă închinați chipului de aur, pe care l-am înălțat? Daniel 3:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...