Articolul precedentIsten csodái
  Articolul următorRebel sau Loial?

  Scoși din cuptorul încercării

  Iată, Dumnezeul nostru, căruia îi slujim, poate să ne scoată din cuptorul aprins, și ne va scoate din mâna ta, împărate Și chiar de nu ne va scoate, să știi, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi, și nici nu ne vom închina chipului de aur, pe care l-ai înălțat!” Daniel 3:17,18

  Personal cunosc o tânără care a trecut prin testul de foc, de pe 5 iunie 1999 și care asemenea celor trei tineri a ales să nu meargă în sabat să dea examenul de capacitate. Lupta nu a fost ușoară, cu toate acestea, a hotărât să rămână credincioasă. Presiunea a fost mare și toată lumea o îndemna să participe la examen în sabat: profesori, rude, prieteni, însă ea a decis ca indiferent de ce se va întâmpla, indiferent dacă Dumnezeu avea să facă o minune sau nu pentru a nu pierde anul, ea nu va călca porunca Lui. Asemenea acestei tinere au fost alți zeci și zeci de elevi care au ales credincioșia.

  Întreaga biserică, la nivel național era agitată, tulburată. Au fost zile speciale de rugăciune și post. Mii de rugăciuni au fost înălțate de către credincioșii din întreaga Biserică Adventistă, pentru ca Dumnezeu să intervină și autoritățile în măsură să accepte ca elevii adventiști să dea această probă în altă zi din luna respectivă. Reprezentanții Bisericii Adventiste au încercat să ajungă la o rezolvare a situației pe cale amiabilă, dar fără nici un rezultat pozitiv.

  Dintr-o dată, elevii adventiști de clasa a -VIII – a s-au văzut în fața unei situații în care nu mai exista nici o portiță de scăpare. Era momentul ca fiecare să facă o alegere. Ziua încercării a venit și mulți dintre copiii adventiști au ales să înfrunte proba de foc cu hotărâre, statornicie și curaj, spunând ca și cei tineri: Dumnezeul nostru, căruia Îi slujim, poate să ne scape. Şi, chiar de nu ne va scăpa, și vom cădea examenul prin neprezentare, noi nu vom călca sabatul… Pentru ei, credincioșia față de Dumnezeu a fost mai importantă decât ocuparea unui loc la un liceu bun.

  Dar ca în cazul celor trei tineri aruncați în cuptorul aprins și care au avut parte de o izbăvire miraculoasă și elevii adventiști care erau în cuptorul încercării, pierzând examenul au avut parte de o experiență pe măsură. După 72 de zile de la ziua încercării, o hotărâre în cadrul Ministerului Educației le-a permis elevilor adventiști să susțină în luna august doar proba la care nu participaseră și să aibă acces la orice liceu ca și ceilalți elevi care au dat examenul în luna iunie.

  Vă doresc aceeași statornicie și credincioșie în astfel de încercări. Să puteți fi asemenea celor trei tineri și asemenea elevilor adventiști credincioși din clasa a VIII – a din anul 1999.

  Lazăr Andrei Valentin, Pastor – Conferința Oltenia

  Scoși din cuptorul încercării - 2020. Iată, Dumnezeul nostru, căruia îi slujim, poate să ne scoată din cuptorul aprins, și ne va scoate din mâna ta, împărate Și chiar de nu ne va scoate, să știi, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi, și nici nu ne vom închina chipului de aur, pe care l-ai înălțat!” Daniel 3:17,18
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...