Articolul precedentIsten csodái
  Articolul următorRebel sau Loial?

  Scoși din cuptorul încercării

  Iată, Dumnezeul nostru, căruia îi slujim, poate să ne scoată din cuptorul aprins, și ne va scoate din mâna ta, împărate Și chiar de nu ne va scoate, să știi, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi, și nici nu ne vom închina chipului de aur, pe care l-ai înălțat!” Daniel 3:17,18

  Personal cunosc o tânără care a trecut prin testul de foc, de pe 5 iunie 1999 și care asemenea celor trei tineri a ales să nu meargă în sabat să dea examenul de capacitate. Lupta nu a fost ușoară, cu toate acestea, a hotărât să rămână credincioasă. Presiunea a fost mare și toată lumea o îndemna să participe la examen în sabat: profesori, rude, prieteni, însă ea a decis ca indiferent de ce se va întâmpla, indiferent dacă Dumnezeu avea să facă o minune sau nu pentru a nu pierde anul, ea nu va călca porunca Lui. Asemenea acestei tinere au fost alți zeci și zeci de elevi care au ales credincioșia.

  Întreaga biserică, la nivel național era agitată, tulburată. Au fost zile speciale de rugăciune și post. Mii de rugăciuni au fost înălțate de către credincioșii din întreaga Biserică Adventistă, pentru ca Dumnezeu să intervină și autoritățile în măsură să accepte ca elevii adventiști să dea această probă în altă zi din luna respectivă. Reprezentanții Bisericii Adventiste au încercat să ajungă la o rezolvare a situației pe cale amiabilă, dar fără nici un rezultat pozitiv.

  Dintr-o dată, elevii adventiști de clasa a -VIII – a s-au văzut în fața unei situații în care nu mai exista nici o portiță de scăpare. Era momentul ca fiecare să facă o alegere. Ziua încercării a venit și mulți dintre copiii adventiști au ales să înfrunte proba de foc cu hotărâre, statornicie și curaj, spunând ca și cei tineri: Dumnezeul nostru, căruia Îi slujim, poate să ne scape. Şi, chiar de nu ne va scăpa, și vom cădea examenul prin neprezentare, noi nu vom călca sabatul… Pentru ei, credincioșia față de Dumnezeu a fost mai importantă decât ocuparea unui loc la un liceu bun.

  Dar ca în cazul celor trei tineri aruncați în cuptorul aprins și care au avut parte de o izbăvire miraculoasă și elevii adventiști care erau în cuptorul încercării, pierzând examenul au avut parte de o experiență pe măsură. După 72 de zile de la ziua încercării, o hotărâre în cadrul Ministerului Educației le-a permis elevilor adventiști să susțină în luna august doar proba la care nu participaseră și să aibă acces la orice liceu ca și ceilalți elevi care au dat examenul în luna iunie.

  Vă doresc aceeași statornicie și credincioșie în astfel de încercări. Să puteți fi asemenea celor trei tineri și asemenea elevilor adventiști credincioși din clasa a VIII – a din anul 1999.

  Lazăr Andrei Valentin, Pastor – Conferința Oltenia

  Scoși din cuptorul încercării - 2020. Iată, Dumnezeul nostru, căruia îi slujim, poate să ne scoată din cuptorul aprins, și ne va scoate din mâna ta, împărate Și chiar de nu ne va scoate, să știi, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi, și nici nu ne vom închina chipului de aur, pe care l-ai înălțat!” Daniel 3:17,18
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...