Rebel sau Loial?

El a luat iarăși cuvântul și a zis: „Ei bine, eu văd patru oameni umblând slobozi în mijlocul focului, și nevătămați; și chipul celui de al patrulea seamănă cu al unui fiu de dumnezei!” Daniel 3:25

Cu mai bine de 200 de ani în urmă, britanicii aveau greutăți în coloniile americane. Mulți oameni nu erau credincioși față de rege, îl considerau a fi un tiran. Ei nu voiau să asculte de guvernatori și de soldații pe care regele i-a trimis să stăpânească asupra lor. Au refuzat să plătească ceea ce considerau a fi impozit nedrept și și-au organizat armate voluntare.

Imediat, între acești coloniști și oamenii regelui au izbucnit lupte care s-au dat în mai multe locuri. La 23 august 1775, Regele George al III lea și miniștri lui au recunoscut că aveau de-a face cu o revoluție. În acea zi, regele a făcut o declarație publică, în care i-a numit pe coloniști ”rebeli”.

Cuvântul rebel, definește pe cineva care nu se supune autorității, de asemenea mai poate fi numit neascultător, de necontrolat, imposibil de condus, de administrat sau insubordonat.

În timpul Războiului revoluționar american, aceia care au fost dispuși să asculte de rege, chiar dacă era un tiran, au fost numiți ”loialiști”.

Ar fi acesta un nume bun pentru EXPLRATORI? Pentru aceia care sunt credincioși, (fideli, loial) față de Bunul și Credinciosul Rege Isus?

După cum știm deja, noi trăim în timpul unui război dintre bine și rău, între Dumnezeu și Satana. Iar Regele nostru nu ne lasă singuri în acest război: la fel cum a fost alături de cei trei tineri în cuptorul încins, la fel este și lângă noi în fiecare clipă și mai ales în momentele dificile!

În Războiul revoluționar, cei așa numiți ”rebeli” au câștigat, dar, în războiul final pe pământ, ”loialiștii” vor fi victorioși .

Vrei să te supui de bunăvoie și să asculți de Regele Isus? Vrei să fii loial Lui? El a pregătit un loc minunat pentru tine!

Satana și oștirea lui vor fi nimiciți și niciun singur rebel nu va mai rămâne întreg universul lui Dumnezeu!

Dacă ești rebel, încă nu e prea târziu să-ți schimbi poziția!

Hai cu mine de partea Regelui Isus!

Olivian Huean, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor