Intenționat sau întâmplător?

  Și cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăție? Estera 4:14up

  Unui muncitor care lucra din greu covoare i s-a furat o oaie. Când vecinii săi au aflat  ce s-a întamplat, au venit şi au adresat o mulţime de blesteme şi cuvinte rele pentru hoţ. Păgubitul doar şi-a văzut de lucrul său, fără stres şi a răspuns doar atât: „totul se întâmplă pentru binele nostru”.

  A doua zi hoţul a fost prins şi a trebuit să dea înapoi oaia şi în plus un cal, ca pedeapsă. Când vecinii au venit, s-au uitat la calul frumos şi au început să laude norocul muncitorului de covoare, iar el a răspuns doar atat „totul se întamplă pentru binele  nostru”.

  Noaptea următoare calul a fugit și a spart uşa grajdului. Când au venit vecinii pentru a-l consola, el a răspuns calm şi prietenos că „totul se întâmplă pentru binele nostru”. Vecinii au dat din cap şi s-au întors la casele lor.

  Câteva zile mai tarziu, calul s-a întors şi a adus cu el alţi doi minunaţi cai sălbatici. Vecinii din nou au venit cu laude, dar el neschimbat, doar a murmurat: „totul se întamplă pentru binele nostru”.

  Când fiul muncitorului de covoare și-a rupt piciorul în timp ce a încercat să călărească unul din caii sălbatici, toată lumea l-a consolat pe omul nostru pentru soarta lui nedreaptă. El doar a răspuns că „totul se întamplă pentru binele nostru”,  astfel încat vecinii au devenit foarte furioşi şi au decis să nu mai vorbească cu el.

  După o săptămână, au sosit în sat soldaţii regelui, luând cu ei orice bărbat tânăr și sănătos, deoarece regele avea nevoie de bărbaţi pentru un nou război. A fost multă tristeţe şi amărăciune în rândul celor care au rămas în sat.

  Atunci când s-a aflat că fiul lucrătorului de covoare nu fusese luat la război din cauza  piciorului rupt, au început iar să laude destinul norocos al bătrânului. El a răspuns din  nou : „totul se întamplă pentru binele nostru”. Atunci fiul său l-a întrebat: „Tată, de ce spui mereu asta?” Bătrânul a răspuns: „Eu văd şi aştept întotdeauna ce este mai bun, chiar şi în cele mai  grele momente. Rareori înţelegem de ce ni se întamplă lucruri bune sau rele.”

  Asemenea omului din poveste și Mardoheu i-a adresat Esterei această afirmație, fiind convins că  Dumnezeu conduce fiecare „întâmplare” în favoarea noastră. Poate cuvintele lui Mardoheu păreau de prisos, însă poporul a fost salvat grație rugăminții împărătesei evreice.

  Viaţa noastră se aseamănă cu un covor. Când întoarcem covorul, vedem doar o mulțime de fire, aparent fără sens, dar dacă privim covorul din față, vedem modelul. Eu cred că atunci când Domnul Isus va veni, vom  vedea covorul vieţii  noastre privit dinspre partea bună şi ne vom da seama că toate momentele vieții noastre fac parte dintr-un plan perfect, conceput de către cel mai bun „life coach”, Dumnezeu, nimic nefiind întâmplător, ci aranjat cu atenție și intenție.

  Daria Duță, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

  Intenționat sau întâmplător? - 2020. Și cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăție? Estera 4:14up
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...