Articolul precedentEstera
  Articolul următorLimbajul tăcerii

  Un caracter frumos

  Împărăteasa Estera a răspuns: „Dacă am căpătat trecere înaintea ta, împărate, și dacă găsește cu cale împăratul, dă-mi viața: iată cererea mea; și scapă pe poporul meu: iată dorința mea! Estera 7:3

  Una dintre țintele mele este să am un caracter ca al împărătesei Estera.

  În al doilea capitol al cărții care-i poartă numele găsim următoarele aspecte cu privire la ea: „Fata era frumoasă la statură și plăcută la vedere.”; „Estera a căpătat trecere înaintea tuturor celor ce o vedeau.” Este relatat de asemeni faptul că ea nu a luat mai mult decât i se rânduise când a trecut din casa femeilor în casa împăratului și atunci când a devenit împărăteasă a continuat să asculte de Mardoheu, verișorul și părintele ei care o luase de suflet, la fel cum asculta în copilărie. Toate aceste trăsături frumoase de caracter și cu siguranță multe altele care nu sunt relatate în Scripturi, nu întrec credința și loialitatea ei față de Dumnezeu, de care a dat dovadă.

  Estera și-a riscat viața mergând înaintea regelui fără a fi chemată, știind că exista posibilitatea să fie condamnată la moarte. Ea a făcut acest gest pentru a cere din mâna împăratului viața ei și a poporului din care făcea parte. Dumnezeu a lucrat la inima împăratului care nu a condamnat-o la moarte pentru gestul făcut și a redat dreptul la viață poporului ei.

  Înțeleptul Solomon spune: „Să nu te părăsească bunătatea și credincioșia: legați-le la gât, scrie-le pe tăblița inimii tale. Și astfel vei căpăta trecere și minte sănătoasă, înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.” Proverbe 3:3,4.

  Domnul să ne ajute pe toți să punem în aplicare sfatul lui Solomon și să luăm exemplul Esterei.

  Tudorașcu Sarah, Fostă exploratoare – Conferința Transilvania de Sud

  Un caracter frumos - 2020. Împărăteasa Estera a răspuns: "Dacă am căpătat trecere înaintea ta, împărate, și dacă găsește cu cale împăratul, dă-mi viața: iată cererea mea; și scapă pe poporul meu: iată dorința mea! Estera 7:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...