Articolul precedentSoluția
  Articolul următorDrumul crucii lui Hristos este drumul nostru

  Noe și consumul de carne

  Noe a zidit un altar Domnului; a luat din toate dobitoacele curate și din toate păsările curate, și a adus arderi de tot pe altar. Geneza 8:20

  Dieta originală a primilor oameni și a animalelor a fost o dietă vegetariană (Geneza 1:29-30). Hrana lui Adam și a Evei a fost bazată pe fructe, acestea fiind purtătoare de semințe. Dumnezeu a adăugat și vegetalele la dieta omului.

  Înainte de a veni potopul, Dumnezeu i-a spus lui Noe să ia în corabie câte o pereche din animalele necurate și câte șapte perechi din animalele curate (Geneza 7:1-3). Dumnezeu a știut mai dinainte ce urma să se întâmple și cum avea să arate pământul după potop. 

  Când a coborât Noe din corabie, urmele cataclismului se vedeau peste tot. Nimic nu mai arăta ca înainte. Pământul avea acum aspectul unui haos și unei pustiiri cu neputință de descris. Vegetația fusese distrusă, așa că Dumnezeu i-a îngăduit lui Noe și familiei sale să consume carne, dar doar provenită de la animalele curate (cele care rumegă, au copita despicată și unghia despicată – Levitic 11:1-3). Dacă Noe ar fi mâncat carne de la un animal necurat, specia aceea ar fi dispărut pentru totdeauna. De exemplu, dacă Noe ar fi consumat carne de porc, astăzi nu ar mai fi existat niciun porc.

  Regulile divine privitoare la consumul de carne au rămas valabile până în ziua de astăzi, iar Biblia arată foarte clar lucrul acesta: evreii din vechime, Domnul Isus, apostolii, primii creștini, nu au consumat niciodată carne necurată.

  În contextul actual, cel mai bine este să fim vegetarieni. Consumul de carne, chiar al celei îngăduite de Dumnezeu, nu mai este sigur. Bolile, condițiile în care animalele și păsările sunt crescute, antibioticele și hrana care li se oferă, poluarea, plus argumentele de ordin moral (păsările și animalele au sentimente și sunt foarte inteligente), sunt nenumărate motive de a deveni vegetarieni.

  Știai că atunci când vom merge în cer vom fi din nou cu toții vegetarieni? „Şi moartea nu va mai fi” (Apocalipsa 21:4), „Lupul şi mielul vor paşte împreună, leul va mânca paie ca boul, zice Domnul” (Isaia 65:25).

  Gheorghe Julien, Pastor – Conferința Oltenia

  Noe și consumul de carne - 2020. Noe a zidit un altar Domnului; a luat din toate dobitoacele curate și din toate păsările curate, și a adus arderi de tot pe altar. Geneza 8:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...