Articolul precedentSoluția
  Articolul următorDrumul crucii lui Hristos este drumul nostru

  Noe și consumul de carne

  Noe a zidit un altar Domnului; a luat din toate dobitoacele curate și din toate păsările curate, și a adus arderi de tot pe altar. Geneza 8:20

  Dieta originală a primilor oameni și a animalelor a fost o dietă vegetariană (Geneza 1:29-30). Hrana lui Adam și a Evei a fost bazată pe fructe, acestea fiind purtătoare de semințe. Dumnezeu a adăugat și vegetalele la dieta omului.

  Înainte de a veni potopul, Dumnezeu i-a spus lui Noe să ia în corabie câte o pereche din animalele necurate și câte șapte perechi din animalele curate (Geneza 7:1-3). Dumnezeu a știut mai dinainte ce urma să se întâmple și cum avea să arate pământul după potop. 

  Când a coborât Noe din corabie, urmele cataclismului se vedeau peste tot. Nimic nu mai arăta ca înainte. Pământul avea acum aspectul unui haos și unei pustiiri cu neputință de descris. Vegetația fusese distrusă, așa că Dumnezeu i-a îngăduit lui Noe și familiei sale să consume carne, dar doar provenită de la animalele curate (cele care rumegă, au copita despicată și unghia despicată – Levitic 11:1-3). Dacă Noe ar fi mâncat carne de la un animal necurat, specia aceea ar fi dispărut pentru totdeauna. De exemplu, dacă Noe ar fi consumat carne de porc, astăzi nu ar mai fi existat niciun porc.

  Regulile divine privitoare la consumul de carne au rămas valabile până în ziua de astăzi, iar Biblia arată foarte clar lucrul acesta: evreii din vechime, Domnul Isus, apostolii, primii creștini, nu au consumat niciodată carne necurată.

  În contextul actual, cel mai bine este să fim vegetarieni. Consumul de carne, chiar al celei îngăduite de Dumnezeu, nu mai este sigur. Bolile, condițiile în care animalele și păsările sunt crescute, antibioticele și hrana care li se oferă, poluarea, plus argumentele de ordin moral (păsările și animalele au sentimente și sunt foarte inteligente), sunt nenumărate motive de a deveni vegetarieni.

  Știai că atunci când vom merge în cer vom fi din nou cu toții vegetarieni? „Şi moartea nu va mai fi” (Apocalipsa 21:4), „Lupul şi mielul vor paşte împreună, leul va mânca paie ca boul, zice Domnul” (Isaia 65:25).

  Gheorghe Julien, Pastor – Conferința Oltenia

  Noe și consumul de carne - 2020. Noe a zidit un altar Domnului; a luat din toate dobitoacele curate și din toate păsările curate, și a adus arderi de tot pe altar. Geneza 8:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...