Articolul precedentNoe și consumul de carne
  Articolul următorCrucificarea

  Muntele Sinai

  A luat cartea legământului, și a citit-o în fața poporului. Ei au zis: „Vom face și vom asculta tot ce a zis Domnul”. Exodul 24:7

  Astăzi vom urca împreună pe muntele Sinai (sau Horeb). Cărarea este prăpăstioasă și accidentată, dar acesta este drumul pe care și Moise l-a urcat singur pentru a se întâlni cu Dumnezeu.

  Dupa ce a trecut Marea Roșie, poporul Israel și-a continuat călătoria sub călăuzirea stâlpului de nor. Au trecut prin câmpii sterpe, peste povârnișuri adânci, prin defileuri muntoase, iar acum, înaintea lor se înălța, într-o solemnă măreție, muntele Sinai. Stâlpul de nor s-a oprit pe vârful muntelui, iar poporul și-a întins corturile la poalele lui. Va rămâne aici timp de aproape un an.

  Aici este locul unde poporul a auzit vocea lui Dumnezeu rostind Legea Sa. Aici este locul unde și-au luat angajamentul că vor face tot ce a spus Domnul. Și tot aici este locul unde au strigat către Aaron să le facă un Dumnezeu – vițelul de aur. 

  Muntele Sinai ne învață 3 lucruri:

  1. Cât de mare și minunat este Dumnezeu! I-a trecut Marea Roșie, le-a dat apă să bea și mană să mănânce, i-a călăuzit în stâlp de foc și nor. I-a condus și a fost mereu alături de ei!

  2. Cât de decăzut este omul! Este dureros să vedem cum, la scurt timp după ce a primit Legea rostită de Dumnezeu, poporul a devenit nepăsător și chiar călcător al Legii. Vițelul de aur ne arată cât de repede îl uită omul pe Dumnezeu și cu câtă ușurință îl înlocuiește cu altceva/altcineva.

  3. Cât de minunată este Legea! Legea Sa este un tezaur sfânt pentru lumea întreagă. “Zece percepte scurte, dar cuprinzătoare și pline de autoritate, cuprind datoria omului față de Dumnezeu și față de semenii săi; și toate, bazate pe marele și fundamentalul principiu al iubirii.” (Ellen G. White, Patriarhi și profeți)

  De la Sinai nu poți pleca neschimbat. Pleci cu privilegii, dar și cu responsabilități. Fii gata oricând pentru a face tot ce a spus Dumnezeu!

  Ramona Andras, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Muntele Sinai - 2020. A luat cartea legământului, și a citit-o în fața poporului. Ei au zis: "Vom face și vom asculta tot ce a zis Domnul". Exodul 24:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...