Articolul precedentNoe și consumul de carne
  Articolul următorCrucificarea

  Muntele Sinai

  A luat cartea legământului, și a citit-o în fața poporului. Ei au zis: „Vom face și vom asculta tot ce a zis Domnul”. Exodul 24:7

  Astăzi vom urca împreună pe muntele Sinai (sau Horeb). Cărarea este prăpăstioasă și accidentată, dar acesta este drumul pe care și Moise l-a urcat singur pentru a se întâlni cu Dumnezeu.

  Dupa ce a trecut Marea Roșie, poporul Israel și-a continuat călătoria sub călăuzirea stâlpului de nor. Au trecut prin câmpii sterpe, peste povârnișuri adânci, prin defileuri muntoase, iar acum, înaintea lor se înălța, într-o solemnă măreție, muntele Sinai. Stâlpul de nor s-a oprit pe vârful muntelui, iar poporul și-a întins corturile la poalele lui. Va rămâne aici timp de aproape un an.

  Aici este locul unde poporul a auzit vocea lui Dumnezeu rostind Legea Sa. Aici este locul unde și-au luat angajamentul că vor face tot ce a spus Domnul. Și tot aici este locul unde au strigat către Aaron să le facă un Dumnezeu – vițelul de aur. 

  Muntele Sinai ne învață 3 lucruri:

  1. Cât de mare și minunat este Dumnezeu! I-a trecut Marea Roșie, le-a dat apă să bea și mană să mănânce, i-a călăuzit în stâlp de foc și nor. I-a condus și a fost mereu alături de ei!

  2. Cât de decăzut este omul! Este dureros să vedem cum, la scurt timp după ce a primit Legea rostită de Dumnezeu, poporul a devenit nepăsător și chiar călcător al Legii. Vițelul de aur ne arată cât de repede îl uită omul pe Dumnezeu și cu câtă ușurință îl înlocuiește cu altceva/altcineva.

  3. Cât de minunată este Legea! Legea Sa este un tezaur sfânt pentru lumea întreagă. “Zece percepte scurte, dar cuprinzătoare și pline de autoritate, cuprind datoria omului față de Dumnezeu și față de semenii săi; și toate, bazate pe marele și fundamentalul principiu al iubirii.” (Ellen G. White, Patriarhi și profeți)

  De la Sinai nu poți pleca neschimbat. Pleci cu privilegii, dar și cu responsabilități. Fii gata oricând pentru a face tot ce a spus Dumnezeu!

  Ramona Andras, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Muntele Sinai - 2020. A luat cartea legământului, și a citit-o în fața poporului. Ei au zis: "Vom face și vom asculta tot ce a zis Domnul". Exodul 24:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...