Articolul precedentMuntele Sinai
  Articolul următorIubirea de fiu și umbra morții

  Dumnezeu e gata să răspundă!

  În clipa când se aducea jertfa de seară, proorocul Ilie s-a apropiat și a zis: „Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Israel! Fă să se știe astăzi că Tu ești Dumnezeu în Israel, că eu sunt slujitorul Tău, și că toate aceste lucruri le-am făcut după porunca Ta. 1 Regi 18:36

  DACĂ EȘTI ÎN TABĂRA NOE, POȚI CITI ȘI DEVOȚIONALUL TEMATIC, DUPĂ DEVOȚIONALUL ZILEI.

  Îți aduci aminte când te-ai rugat ultima dată? Nu vreau să te gândești la rugăciunea scurtă, în grabă la masă sau înainte de culcare, la care nici nu îți mai aduci aminte ce ai zis, pentru că încă mai ai în minte ultimele scene de la serialul pe care tocmai l-ai văzut pe Netflix și la cât e de târziu, te rogi scurt ca să nu adormi rugându-te. Nu la acest tip de rugăciune mă refer. Ci mă refer la o rugăciune în care să te apropii de Dumnezeu și să vorbești cu El așa cum a vorbit Ilie. O rugăciune la care Domnul să fie acolo și gata să răspundă. O rugăciune la care cererile tale să fie ascultate.

  Poate că încă nu ai avut o astfel de experiență cu Dumnezeu până acum. Ce mai aștepți? De când așteaptă Domnul după tine să urci pe Carmel? 

  Experiența Carmelului nu este doar o victorie și atât. Este o luptă cu lucrurile pe care încă le mai iubești și la care nu vrei să renunti, sunt decizii importante de care ai fugit atâta vreme. Sunt acei idoli la care încă nu vrei să renunți pentru că îți plac. Sunt atât de multe lucruri că nici măcar nu mai știi cu care să începi. Note mici la școală, prieteni nepotriviți, rebel față de părinți, lipsa studiului și a rugăciunii, fuga de responsabilitate, etc, etc.

  Ilie stătea singur în fața la 850 de preoți ai lui Baal și Astartea, iar poporul, la întrebarea „până când aveți de gând să șchiopatați?” au amuțit. Nimeni nu avea curajul să ia decizie pentru Domnul.

  Toți se aflau pe Carmel și niciunul dintre ei nu știa că această zi avea să fie o zi pe care nu o vor uita niciodată. Iar pentru alții avea sa fie ultima zi.

  O zi întreagă poporul a fost martor la spectacolul pe care l-au făcut preoții lui Baal și Astartea. Au strigat, au zbierat, au sărit, și-au făcut tăieturi, a curs sânge și Baal nu a răspuns. Până la urmă au renunțat. 

  După toată această nebunie, Ilie reface altarul Domnului, pune lemnele, jertfa, face un șanț în jurul altarului și toarnă apă pe jertfă, pe lemne și altar până se umple șanțul. Îngenunchează, face o rugăciune scurtă și focul care vine din cer mistuie jertfa, lemnele, pietrele și apa.

  Wow, așa este Domnul! Nu trebuie să strigi pentru a fi auzit. Este gata să facă lucruri extraordinare pentru tine. Trebuie doar să urci pe Carmel, să stai față în față cu tine însuți și să alegi. Dacă Domnul este Dumnezeu, mergi dupa El, iar dacă Baal este Dumnezeu mergi dupa el! 

  Este momentul să te decizi. Ești gata să urci pe Carmel?

  DEVOTIONAL PENTRU TABĂRA NOE
Mila între prieteni (Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia)

  Dar Noe a căpătat milă înaintea Domnului. Geneza 6:8

  Poate nu ai fost niciodată nevoit să „capeți milă” de la niciun om. Însă cu siguranță ai întâlnit persoane care „cer milă”, care stau la colț de stradă și apelează la bunătatea ta. Uneori poate ai oferit cuiva un colț de pâine sau chiar ai ajutat pe cineva „cu vârf și îndesat”. Ce este mila? 

  De multe ori, mila din zilele noastre se rezumă doar la „a ajuta pe cineva”. A face ceva pentru cineva fără a primi ceva în schimb. Și acest lucru nu este rău. Astăzi fii gata, fii deschis în a ajuta, a ți se face milă de cineva. Poate chiar azi cineva va avea nevoie de tine.

  Însă, versetul de astăzi, se referă la o altfel de milă, un alt ajutor, un altfel de proces. Este o milă tur – retur. Ambele părți sunt implicate activ, colaborează.

  Următorul text, Geneza 6,9 ultima parte, spune: „Noe umbla cu Dumnezeu”. 

  Oare nu cumva, dacă un prieten vine și te ajută, esti mult mai încredințat în ajutorul lui, decât ajutorul unui străin? Oare nu te lași ajutat de un prieten cu inima mai deschisă? Sau ajuți tu un prieten mai cu interes decât pe un străin?
Da. Dumnezeu și-a făcut milă de Noe pentru că Noe își pusese toată încrederea în El. Noe Îl avea ca sfătuitor de mult timp pe Dumnezeu. Noe împărtășise multe frământări cu El.

  Acum, în urma relației celor doi, venise vremea roadelor. Această milă pe care a primit-o Noe, a fost rezultatul relației apropiate pe care o avusese cu Dumnezeu, încredințându-i planul de salvare din timpul potopului – un plan atât de important.

  Iți doresc ca astăzi să umbli cu Dumnezeu, ca la momentul potrivit Dumnezeu să-ți poată încredința planul pe care îl are cu tine.

  Ciprian Tautan, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Dumnezeu e gata să răspundă! - 2020. În clipa când se aducea jertfa de seară, proorocul Ilie s-a apropiat și a zis: "Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Israel! Fă să se știe astăzi că Tu ești Dumnezeu în Israel, că eu sunt slujitorul Tău, și că toate aceste lucruri le-am făcut după porunca Ta. 1 Regi 18:36
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...