Articolul precedentUn model deosebit
  Articolul următorÎnapoi la Ierusalim

  Vorbind cu putere

  Mardoheu a trimes următorul răspuns Esterei: „Să nu-ți închipui că numai tu vei scăpa dintre toți Iudeii, pentrucă ești în casa împăratului. Estera 4:13

  Uneori, ne întrebăm dacă nu cumva noi suntem mai buni decât alții. Dacă nu cumva merităm ce alții nu merită. Dacă nu cumva eforturile noastre ne poziționează pe treptele societății sau pe treptele răsplății mult mai sus decât alții.

  Însă, textul de astăzi, ne arată că indiferent cât de departe sau de aproape credem noi că ne situăm față de ceva, atunci când dorim și lucrăm pentru un proiect comun, pentru un țel comun, mulți pot fi beneficiari.

  Toate experiențele avute de Estera la curtea împăratului au fost extraordinare. De altfel, frumusețea ei era una deosebită. Iar ca un al treilea punct, Estera nu s-a așteptat, la locul în care ajunsese, să fie de o importanță atât de mare, mai ales că de mult timp nu se mai întâlnise cu împăratul. Cu toate acestea, accentul nu cade pe autosalvare, ci pe salvarea unui întreg popor.

  Avertizarea pe care i-o transmite Mardohei Esterei, prin intermediul lui Hatac – un slujitor de încredere pus de împărat pentru ea, are 3 laturi:

  – din înțelesul cuvintelor, Mardoheu dorește ca binele să triumfe.

  – citind printre rânduri, găsim puterea și încredințarea cu care Mardoheu rostește acele vorbe.

  – faptele pe care le face Mardoheu demonstrează disponibilitatea lui de a salva întreg poporul.

  Fie ca astăzi să vorbim cu putere, atât prin cuvinte, dar și prin fapte, în așa fel încât, nu doar nouă să ne fie bine, ci și celor din jurul nostru.

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Vorbind cu putere - 2020. Mardoheu a trimes următorul răspuns Esterei: "Să nu-ți închipui că numai tu vei scăpa dintre toți Iudeii, pentrucă ești în casa împăratului. Estera 4:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...