Vorbind cu putere

Mardoheu a trimes următorul răspuns Esterei: „Să nu-ți închipui că numai tu vei scăpa dintre toți Iudeii, pentrucă ești în casa împăratului. Estera 4:13

Uneori, ne întrebăm dacă nu cumva noi suntem mai buni decât alții. Dacă nu cumva merităm ce alții nu merită. Dacă nu cumva eforturile noastre ne poziționează pe treptele societății sau pe treptele răsplății mult mai sus decât alții.

Însă, textul de astăzi, ne arată că indiferent cât de departe sau de aproape credem noi că ne situăm față de ceva, atunci când dorim și lucrăm pentru un proiect comun, pentru un țel comun, mulți pot fi beneficiari.

Toate experiențele avute de Estera la curtea împăratului au fost extraordinare. De altfel, frumusețea ei era una deosebită. Iar ca un al treilea punct, Estera nu s-a așteptat, la locul în care ajunsese, să fie de o importanță atât de mare, mai ales că de mult timp nu se mai întâlnise cu împăratul. Cu toate acestea, accentul nu cade pe autosalvare, ci pe salvarea unui întreg popor.

Avertizarea pe care i-o transmite Mardohei Esterei, prin intermediul lui Hatac – un slujitor de încredere pus de împărat pentru ea, are 3 laturi:

De același autor

Iona: Drumul cu sens unic!

Nu fugi!

– din înțelesul cuvintelor, Mardoheu dorește ca binele să triumfe.

– citind printre rânduri, găsim puterea și încredințarea cu care Mardoheu rostește acele vorbe.

– faptele pe care le face Mardoheu demonstrează disponibilitatea lui de a salva întreg poporul.

Fie ca astăzi să vorbim cu putere, atât prin cuvinte, dar și prin fapte, în așa fel încât, nu doar nouă să ne fie bine, ci și celor din jurul nostru.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Vorbind cu putere - Devotional explo. Mardoheu a trimes următorul răspuns Esterei: "Să nu-ți închipui că numai tu vei scăpa dintre toți Iudeii, pentrucă ești în casa împăratului. Estera 4:13 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.