Articolul precedentNiciodată singur
  Articolul următorDecalogul excelenței

  „Un bărbat al ocaziei”

  Ezechia a luat scrisoarea din mâna solilor, și a citit-o. Apoi s-a suit la Casa Domnului, și a întins-o înaintea Domnului, 2 Regi 19:14

  Perioada în care Ezechia a venit la conducerea lui Iuda a fost una dintre cele mai nefavorabile pentru a putea conduce poporul în a trăi conform Cuvântului lui Dumnezeu. Tatăl său, Ahaz a fost unul dintre cei mai decăzuți conducători pe care i-a avut împărăția lui Iuda. El reușise să aducă poporul într-o idolatrie generală. 

  Prorocul Mica descria poporul din această perioadă în următoarele cuvinte: “S-a dus omul de bine din țară și nu mai este nici un om cinstit printre oameni…. Cel mai bun dintre ei este ca un mărăcine, cel mai cinstit este mai rău decât un tufiș de spini”. (Mica 7, 2.4.)

  Situația era într-adevăr descurajantă nu numai în Iuda ci și în tot Israelul „Împărăția din nord se prăbușea cu repeziciune; mulți piereau de sabie; o altă mare mulțime fusese dusă în robie; în curând Israel urma să cadă cu totul în mâinile asirienilor și avea să fie complet distrus; și această soartă urma să fie cu siguranță și partea lui Iuda, dacă Dumnezeu nu avea să lucreze cu putere prin reprezentanții Săi aleși.”P.R. 332

  Într-o vreme ca aceasta a venit la tron Ezechia, dovedindu-se a fi omul potrivit la locul potrivit și în timpul potrivit. El a avut puterea să nu se lase influențat de exemplul tatălui său idolatru. S-a hotărât să fie credincios lui Dumnezeu și să ajute întreaga sa împărăție să se întoarcă la Dumnezeu și la închinarea adevărată. 

  De îndată ce s-a urcat pe tron, cu hotărâre și perseverență a început să plănuiască o reformă religioasă și să o aducă la îndeplinire. Într-un timp destul de scurt Templul și închinarea de aici au fost reabilitate, iar „închinătorii și-au dat seama că sunt eliberați din robia păcatului și a apostaziei.” P.R. 332

  Când vei trece prin situații descurajante să nu te lași influențat de ele. Luptă alături de Dumnezeu pentru familia ta, pentru biserica ta, pentru colegii și prietenii tăi. În această ocazie te invit să te rogi ca Dumnezeu să te ajute ca în situații de criză să iei exemplul lui Ezechia.

  Lazăr Andrei Valentin, Pastor – Conferința Oltenia

  „Un bărbat al ocaziei” - 2020. Ezechia a luat scrisoarea din mâna solilor, și a citit-o. Apoi s-a suit la Casa Domnului, și a întins-o înaintea Domnului, 2 Regi 19:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...