„Ajutorul vine de la Domnul”

  El și-a pus încrederea în Domnul, Dumnezeul lui Israel; și dintre toți împărații lui Iuda, cari au venit după el sau cari au fost înainte de el, n-a fost niciunul ca el. 2 Regi 18:5

  Vindecarea miraculoasă a lui Ezechia ne arată că avem un Dumnezeu atotputernic care este stăpân peste boală și natură, care simte împreună cu noi când trecem prin momente grele. Din această cauză să ne punem toată încrederea în Dumnezeu și să apelăm la El chiar și atunci când din punct de vedere omenesc nu mai este nici o rezolvare.

  Această lecție o învățăm din experiența tristă a împăratului Ezechia. Sfânta Scriptură ne arată că peste Ezechia a venit o boală fatală. Din punct de vedere omenesc nu erau soluții. Pe lângă această realitate, îi este dată și solia din partea profetului Isaia că o să-și încheie viața.

  Fiind în această situație fără speranță și cu solia profetului care răsuna în urechile lui, împăratul s-a plecat înaintea lui Dumnezeu rugându-L cu multe lacrimi să intervină miraculos și să-l vindece. În felul acesta Ezechia a dat dovadă de multă credință și a arătat că îl cunoaște cu adevărat pe Dumnezeu.

  „Acela ale cărui bunătăți “nu s-au sfârșit” a auzit rugăciunea slujitorului Său. (Plângerile lui Ieremia 3, 22.) “Isaia, care ieșise, n-ajunsese încă în curtea din mijloc, când cuvântul Domnului i-a vorbit astfel: ‘Întoarce-te și spune lui Ezechia, căpetenia poporului Meu: Așa vorbește Domnul, Dumnezeul tatălui tău David: Ți-am auzit rugăciunea, și ți-am văzut lacrimile. Iată că te vei face sănătos; a treia zi te vei sui la casa Domnului. Voi mai adăuga cincisprezece ani la zilele tale.” P.R. 341

  Profetul Isaia s-a întors cu vești pline de speranță la împărat și i-a dat vestea cea bună că Dumnezeu o să-l vindece. Dar situația era atât de descurajantă încât Ezechia a cerut o altă minune ca semn pentru vindecarea lui. Dumnezeu i-a împlinit și această dorință. În felul acesta împăratul a fost vindecat.

  În concluzie să nu uităm că avem un Dumnezeu care „ este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi.” Ps. 46:1 Să ne punem încrederea în El și să apelăm la ajutorul Său. Să ne aducem aminte în momentele grele că ajutorul vine de la Domnul. „Ferice de omul care se încrede în El.” Ps.34:8

  Lazăr Andrei Valentin, Pastor – Conferința Oltenia

  „Ajutorul vine de la Domnul” - 2020. El și-a pus încrederea în Domnul, Dumnezeul lui Israel; și dintre toți împărații lui Iuda, cari au venit după el sau cari au fost înainte de el, n-a fost niciunul ca el. 2 Regi 18:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...