„Ajutorul vine de la Domnul”

El și-a pus încrederea în Domnul, Dumnezeul lui Israel; și dintre toți împărații lui Iuda, cari au venit după el sau cari au fost înainte de el, n-a fost niciunul ca el. 2 Regi 18:5

Vindecarea miraculoasă a lui Ezechia ne arată că avem un Dumnezeu atotputernic care este stăpân peste boală și natură, care simte împreună cu noi când trecem prin momente grele. Din această cauză să ne punem toată încrederea în Dumnezeu și să apelăm la El chiar și atunci când din punct de vedere omenesc nu mai este nici o rezolvare.

Această lecție o învățăm din experiența tristă a împăratului Ezechia. Sfânta Scriptură ne arată că peste Ezechia a venit o boală fatală. Din punct de vedere omenesc nu erau soluții. Pe lângă această realitate, îi este dată și solia din partea profetului Isaia că o să-și încheie viața.

Fiind în această situație fără speranță și cu solia profetului care răsuna în urechile lui, împăratul s-a plecat înaintea lui Dumnezeu rugându-L cu multe lacrimi să intervină miraculos și să-l vindece. În felul acesta Ezechia a dat dovadă de multă credință și a arătat că îl cunoaște cu adevărat pe Dumnezeu.

„Acela ale cărui bunătăți “nu s-au sfârșit” a auzit rugăciunea slujitorului Său. (Plângerile lui Ieremia 3, 22.) “Isaia, care ieșise, n-ajunsese încă în curtea din mijloc, când cuvântul Domnului i-a vorbit astfel: ‘Întoarce-te și spune lui Ezechia, căpetenia poporului Meu: Așa vorbește Domnul, Dumnezeul tatălui tău David: Ți-am auzit rugăciunea, și ți-am văzut lacrimile. Iată că te vei face sănătos; a treia zi te vei sui la casa Domnului. Voi mai adăuga cincisprezece ani la zilele tale.” P.R. 341

Profetul Isaia s-a întors cu vești pline de speranță la împărat și i-a dat vestea cea bună că Dumnezeu o să-l vindece. Dar situația era atât de descurajantă încât Ezechia a cerut o altă minune ca semn pentru vindecarea lui. Dumnezeu i-a împlinit și această dorință. În felul acesta împăratul a fost vindecat.

În concluzie să nu uităm că avem un Dumnezeu care „ este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi.” Ps. 46:1 Să ne punem încrederea în El și să apelăm la ajutorul Său. Să ne aducem aminte în momentele grele că ajutorul vine de la Domnul. „Ferice de omul care se încrede în El.” Ps.34:8

Lazăr Andrei Valentin, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video