Articolul precedentCât cântărește rugăciunea ta?
  Articolul următorDă-mi întâietate

  Influencerul vieții tale

  Isaia a mai zis: „Ce au văzut în casa ta?” Ezechia a răspuns: „Au văzut tot ce este în casa mea: n-a fost nimic în vistieriile mele pe care să nu li-l fi arătat”. 2 Regi 20:15

  Am vizionat (cu greu și risipă de răbdare!) un vlog de prezentare a casei unui mare (?!?) influencer român. Dincolo de etalarea ieftină a unor lucruri extrem de scumpe, m-a frapat un lucru: din cauza podelei albe, fără pată din garaj – care trebuie să rămână așa!, mașina rămâne afară în bătaia ploii. Această sincopă de logică nu îl face însă mai puțin popular. Dimpotrivă! Urmărind fenomenul, unii visăm cu ochii deschiși la momentul devenirii noastre, alții plecăm capul a resemnare și frustrare și, nu în ultimul rând, alții prindem morala acestui trend. Prezentarea averilor (de regulă, în puține cuvinte, dar în multe culori) nu e o premieră a postmodernismului. Găsim influenceri chiar și în „lumea conservatoare” a Vechiului Testament.

  Făcând abstracție de marile momente din viața împăratului Ezechia, această celebrare a vindecării alături de lumea bună din Babilon enunțată în versetul zilei, îl coboară la nivelul filfizonilor mărunți de astăzi. Tocmai primește încă 15 ani de viață, iar tot ce este în casa lui se rezumă la etalarea de prost gust! Valul popularității cu orice chip îl înghite și pe marele Ezechia. Din nefericire, acest episod al luptei (cosmice) dintre Ierusalim și Babilon rămâne în negura rușinii. De fapt, nu rămâne! Se repetă mereu, atunci când eu sau tu folosim armele Babelului (etalare, aroganță, încumetare, mândrie, etc) pentru a-i influența pe alții.

  Cum ar fi fost dacă în Babilon ar fi strălucit Influența dătătoare de viață din Ierusalim? Multe vieți ar fi fost schimbate! Cum ar fi dacă în „casa ta”, la loc de cinste peste multe brizbrizuri ar sta El, Influencerul vieții tale? Viața ta și a prietenilor tăi ar fi de poveste!

  Scenariul poți să îl scrii tu, după gustul tău. Urmându-l, poți ajunge în vârful valului prosperității. De unde în 15, 30, 80 de ani te vei avânta cu viteză înapoi în pământ. Sau, poți să îl lași pe Isus să îl scrie. Vei primi like și subscribe din tot Universul! Iar finalitatea nu va fi în pământ, ci sus, cu El!

  Dorgo Adrian, Director Asociat Conferinta – Conferința Transilvania de Nord

  Influencerul vieții tale - 2020. Isaia a mai zis: "Ce au văzut în casa ta?" Ezechia a răspuns: "Au văzut tot ce este în casa mea: n-a fost nimic în vistieriile mele pe care să nu li-l fi arătat". 2 Regi 20:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...