Articolul precedentCât cântărește rugăciunea ta?
  Articolul următorDă-mi întâietate

  Influencerul vieții tale

  Isaia a mai zis: „Ce au văzut în casa ta?” Ezechia a răspuns: „Au văzut tot ce este în casa mea: n-a fost nimic în vistieriile mele pe care să nu li-l fi arătat”. 2 Regi 20:15

  Am vizionat (cu greu și risipă de răbdare!) un vlog de prezentare a casei unui mare (?!?) influencer român. Dincolo de etalarea ieftină a unor lucruri extrem de scumpe, m-a frapat un lucru: din cauza podelei albe, fără pată din garaj – care trebuie să rămână așa!, mașina rămâne afară în bătaia ploii. Această sincopă de logică nu îl face însă mai puțin popular. Dimpotrivă! Urmărind fenomenul, unii visăm cu ochii deschiși la momentul devenirii noastre, alții plecăm capul a resemnare și frustrare și, nu în ultimul rând, alții prindem morala acestui trend. Prezentarea averilor (de regulă, în puține cuvinte, dar în multe culori) nu e o premieră a postmodernismului. Găsim influenceri chiar și în „lumea conservatoare” a Vechiului Testament.

  Făcând abstracție de marile momente din viața împăratului Ezechia, această celebrare a vindecării alături de lumea bună din Babilon enunțată în versetul zilei, îl coboară la nivelul filfizonilor mărunți de astăzi. Tocmai primește încă 15 ani de viață, iar tot ce este în casa lui se rezumă la etalarea de prost gust! Valul popularității cu orice chip îl înghite și pe marele Ezechia. Din nefericire, acest episod al luptei (cosmice) dintre Ierusalim și Babilon rămâne în negura rușinii. De fapt, nu rămâne! Se repetă mereu, atunci când eu sau tu folosim armele Babelului (etalare, aroganță, încumetare, mândrie, etc) pentru a-i influența pe alții.

  Cum ar fi fost dacă în Babilon ar fi strălucit Influența dătătoare de viață din Ierusalim? Multe vieți ar fi fost schimbate! Cum ar fi dacă în „casa ta”, la loc de cinste peste multe brizbrizuri ar sta El, Influencerul vieții tale? Viața ta și a prietenilor tăi ar fi de poveste!

  Scenariul poți să îl scrii tu, după gustul tău. Urmându-l, poți ajunge în vârful valului prosperității. De unde în 15, 30, 80 de ani te vei avânta cu viteză înapoi în pământ. Sau, poți să îl lași pe Isus să îl scrie. Vei primi like și subscribe din tot Universul! Iar finalitatea nu va fi în pământ, ci sus, cu El!

  Dorgo Adrian, Director Asociat Conferinta – Conferința Transilvania de Nord

  Influencerul vieții tale - 2020. Isaia a mai zis: "Ce au văzut în casa ta?" Ezechia a răspuns: "Au văzut tot ce este în casa mea: n-a fost nimic în vistieriile mele pe care să nu li-l fi arătat". 2 Regi 20:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Secretul biruinței

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...