Mai așteaptă, nu vei regreta

Ezechia a răspuns lui Isaia: „Cuvântul Domnului, pe care l-ai rostit, este bun”. Și a adăugat: „Căci va fi pace și liniște în timpul vieții mele!” 2 Regi 20:19

Nu am nici o îndoială că atunci când citești Biblia gândești că tot ceea ce citești este bun. Dar sunt și momente când te întrebi: „De ce nu se întâmplă și în viața mea ceea ce promite Dumnezeu aici?”

Mi s-a întâmplat într-o perioadă să văd în fiecare verset o făgăduință specială pentru mine și să fiu sigură că se va împlini în sfârșit dorința mea. Aveam credință, ceea ce ceream era după voia lui Dumnezeu iar când deschideam Biblia citeam exact ceea ce îmi plăcea să aud de la Dumnezeu. Părea că soarele este pe strada mea. Dar trăiam zilnic dezamăgiri cumplite și mă întrebam: „Oare ce trebuie să mai fac? Oare ce nu am făcut bine? Oare nu este voia lui Dumnezeu?”

Dacă treci prin momente asemănătoare, vreau să te încurajez spunându-ți: mai așteaptă! Nu îți spun cât să mai aștepți pentru că pentru mine au fost ani mulți de așteptare, ci îți spun că, dacă ai credință, ești sigur că ceea ce ceri este după voia lui Dumnezeu și ai găsit și făgăduința Biblică pe care să o aduci înaintea Lui ca suport, atunci fără nici o urmă de îndoială că vei primi.

Când, după mai mulți ani, am primit ceea ce am cerut lui Dumnezeu, am mărturisit în repetate rânduri, ori de câte ori am avut ocazia, că a meritat să aștept și că Dumnezeu mi-a dat chiar mai mult decât am cerut.

Cu adevărat Cuvântul Domnului este bun și va fi exact așa cum El ți-a promis. Trebuie doar să aștepți. Vei vedea că pe lângă ceea ce ceri, vei primi și un bonus, ca răsplată pentru răbdarea ta.

Ellen White spune: „Dacă ne lăsăm călăuziți de îndoielile și temerile noastre, sau dacă încercăm să rezolvăm orice lucru pe care nu-l vedem așa clar înainte de a avea o credință deplină, atunci greutățile și încurcăturile vor crește și se vor înmulți tot mai mult. Dar putem să venim la Dumnezeu, dându-ne seama de neputința și dependența noastră de El, așa cum suntem în adevăr, și în credință plină de umilință și încredere să facem cunoscut lui Dumnezeu dorințele noastre. Și El, a cărui cunoaștere este fără margini, care vede toate în creațiunea Sa și care conduce totul prin voința și cuvântul Său, poate și va asculta strigătele noastre și va face ca lumina să lumineze în inimile noastre.” (EGW – Calea către Hristos, p.92)

Diana Belean, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor