Nu ești singur!

  Cu el este un braț de carne, dar cu noi este Domnul, Dumnezeul nostru, care ne va ajuta și va lupta pentru noi”. Poporul a avut încredere în cuvintele lui Ezechia, împăratul lui Iuda. 2 Cronici 32:8

  Ezechia este provocat la luptă de către Sanherib, împăratul Asiriei, cunoscut pentru victoriile avute înainte, cu alte popoare.

  Ezechia își ia toate măsurile necesare, înalță zidul, astupă izvoarele astfel încât cotropitorii să nu găsească apă din belșug, pregătește arme și scuturi, pune căpetenii de război, face tot ce poate gândi un bun strateg în astfel de situații.

  Pe lângă toate acestea vine și vorbește poporului astfel: „Întăriți-vă și îmbărbătați-vă!”. „Cu el (împăratul Asiriei) este un braț de carne”, adică oamenii, „dar cu noi este Domnul Dumnezeul nostru, care ne va ajuta și va lupta pentru noi.”

  Ezechia transmite poporului faptul că Dumnezeu este șansa reușitei, indiferent de numărul de oameni pe care Sanherib l-ar avea cu el.
Poate și în fața ta stă o mulțime, „un braț de carne”, care te amenință, care își arată puterea și îți inspiră frica de ceea ce poate urma. Poate că în fața ta stă un an cu necunoscute, examene, trecerea într-o altă etapă a vieții tale, poate sunt lupte în interiorul tău pe care ți-e teamă să le înfrunți. Indiferent ce nume poartă „Sanherib” în viața ta, să nu uiți că este doar „un braț de carne”, neputincios și fără biruință în fața măreției Dumnezeului nostru.

  Dacă vei citi mai departe textul biblic, vei descoperi că Ezechia l-a biruit pe Sanherib cu puterea absolută a lui Dumnezeu. Aceeași putere este și de partea ta, trebuie doar s-o ceri!

  „Cu el este un braț de carne, dar cu noi”, exploratorii, „este Domnul Dumnezeul nostru…”. 

  Curaj!

  Alina Mogheri, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Nu ești singur! - 2020. Cu el este un braț de carne, dar cu noi este Domnul, Dumnezeul nostru, care ne va ajuta și va lupta pentru noi". Poporul a avut încredere în cuvintele lui Ezechia, împăratul lui Iuda. 2 Cronici 32:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Secretul biruinței

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...