Nu ești singur!

  Cu el este un braț de carne, dar cu noi este Domnul, Dumnezeul nostru, care ne va ajuta și va lupta pentru noi”. Poporul a avut încredere în cuvintele lui Ezechia, împăratul lui Iuda. 2 Cronici 32:8

  Ezechia este provocat la luptă de către Sanherib, împăratul Asiriei, cunoscut pentru victoriile avute înainte, cu alte popoare.

  Ezechia își ia toate măsurile necesare, înalță zidul, astupă izvoarele astfel încât cotropitorii să nu găsească apă din belșug, pregătește arme și scuturi, pune căpetenii de război, face tot ce poate gândi un bun strateg în astfel de situații.

  Pe lângă toate acestea vine și vorbește poporului astfel: „Întăriți-vă și îmbărbătați-vă!”. „Cu el (împăratul Asiriei) este un braț de carne”, adică oamenii, „dar cu noi este Domnul Dumnezeul nostru, care ne va ajuta și va lupta pentru noi.”

  Ezechia transmite poporului faptul că Dumnezeu este șansa reușitei, indiferent de numărul de oameni pe care Sanherib l-ar avea cu el.
Poate și în fața ta stă o mulțime, „un braț de carne”, care te amenință, care își arată puterea și îți inspiră frica de ceea ce poate urma. Poate că în fața ta stă un an cu necunoscute, examene, trecerea într-o altă etapă a vieții tale, poate sunt lupte în interiorul tău pe care ți-e teamă să le înfrunți. Indiferent ce nume poartă „Sanherib” în viața ta, să nu uiți că este doar „un braț de carne”, neputincios și fără biruință în fața măreției Dumnezeului nostru.

  Dacă vei citi mai departe textul biblic, vei descoperi că Ezechia l-a biruit pe Sanherib cu puterea absolută a lui Dumnezeu. Aceeași putere este și de partea ta, trebuie doar s-o ceri!

  „Cu el este un braț de carne, dar cu noi”, exploratorii, „este Domnul Dumnezeul nostru…”. 

  Curaj!

  Alina Mogheri, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Nu ești singur! - 2020. Cu el este un braț de carne, dar cu noi este Domnul, Dumnezeul nostru, care ne va ajuta și va lupta pentru noi". Poporul a avut încredere în cuvintele lui Ezechia, împăratul lui Iuda. 2 Cronici 32:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...