Când a fost la strâmtoare, s-a rugat Domnului, Dumnezeului lui, și s-a smerit adânc înaintea Dumnezeului părinților săi. 2 Cronici 33:12
Manase, un împărat despre care se spune că a făcut ce este rău (mult rău) înaintea Domnului.
Manase, un explorator de 12 ani care ajunge împărat.
Trec exploratorii și tinerii de azi prin situații dificile? Sunt la strâmtorare? Au nevoie și ei să se smerească? Eu zic că da!
Vrăjmașul sufletelor noastre, aruncă mrejele lui pentru a-i prinde pe exploratori, tineri, oameni; îi îndeamnă la rău ca pe Manase. Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că, mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit: Iacov 5,16 u.p.
Îmi amintesc de experiența fiicei mele: Era deja clasa a 8-a și trebuia să-și aleagă profilul. S-a rugat Domnului și era convinsă că trebuie să aleagă SN (științele naturii). Liceul avea doar profil de mate-info și filo. Colegii o întrebau: „Ce alegi?” Ea spunea: „SN”. „Cum? Nu este acest profil!” Însă Domnul a onorat stăruința ei și în acel an în loc de mate-info a fost SN.
Manase s-a smerit, s-a rugat Domnului, iar în versetul 13 ni se spune că: „Domnul lasându-Se înduplecat, i-a ascultat cererile…Și Manase a cunoscut că Domnul este Dumnezeu. Să urmăm și noi această cale a rugăciunii, a smereniei. Atunci când Dumnezeu răspunde, intervine și salvează, îndreaptă lucrurile din viața ta. Fă-ți și tu partea. Ascultă, împlinește-ți juruințele (vers.16), aducând mulțumiri lui Dumnezeu pentru modul minunat în care a lucrat.
Nu uita! Rugăciunea este cheia, iar puterea și răspunsul vin de la Domnul.
Zina Pîrvu, Ghid Asistent – Conferința Banat