Articolul precedentNu ești singur!
  Articolul următorDarul văduvei

  Puterea rugăciunii!

  Când a fost la strâmtoare, s-a rugat Domnului, Dumnezeului lui, și s-a smerit adânc înaintea Dumnezeului părinților săi. 2 Cronici 33:12

  Manase, un împărat despre care se spune că a făcut ce este rău (mult rău) înaintea Domnului. 

  Manase, un explorator de 12 ani care ajunge împărat. 

  Trec exploratorii și tinerii de azi prin situații dificile? Sunt la strâmtorare? Au nevoie și ei să se smerească? Eu zic că da! 

  Vrăjmașul sufletelor noastre, aruncă mrejele lui pentru a-i prinde pe exploratori, tineri, oameni; îi îndeamnă la rău ca pe Manase. Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că, mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit: Iacov 5,16 u.p. 

  Îmi amintesc de experiența fiicei mele: Era deja clasa a 8-a și trebuia să-și aleagă profilul. S-a rugat Domnului și era convinsă că trebuie să aleagă SN (științele naturii). Liceul avea doar profil de mate-info și filo. Colegii o întrebau: „Ce alegi?” Ea spunea: „SN”. „Cum? Nu este acest profil!” Însă Domnul a onorat stăruința ei și în acel an în loc de mate-info a fost SN.

  Manase s-a smerit, s-a rugat Domnului, iar în versetul 13 ni se spune că: „Domnul lasându-Se înduplecat, i-a ascultat cererile…Și Manase a cunoscut că Domnul este Dumnezeu. Să urmăm și noi această cale a rugăciunii, a smereniei. Atunci când Dumnezeu răspunde, intervine și salvează, îndreaptă lucrurile din viața ta. Fă-ți și tu partea. Ascultă, împlinește-ți juruințele (vers.16), aducând mulțumiri lui Dumnezeu pentru modul minunat în care a lucrat.

  Nu uita! Rugăciunea este cheia, iar puterea și răspunsul vin de la Domnul.

  Zina Pîrvu, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Puterea rugăciunii! - 2020. Când a fost la strâmtoare, s-a rugat Domnului, Dumnezeului lui, și s-a smerit adânc înaintea Dumnezeului părinților săi. 2 Cronici 33:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...