Articolul precedentNu ești singur!
  Articolul următorDarul văduvei

  Puterea rugăciunii!

  Când a fost la strâmtoare, s-a rugat Domnului, Dumnezeului lui, și s-a smerit adânc înaintea Dumnezeului părinților săi. 2 Cronici 33:12

  Manase, un împărat despre care se spune că a făcut ce este rău (mult rău) înaintea Domnului. 

  Manase, un explorator de 12 ani care ajunge împărat. 

  Trec exploratorii și tinerii de azi prin situații dificile? Sunt la strâmtorare? Au nevoie și ei să se smerească? Eu zic că da! 

  Vrăjmașul sufletelor noastre, aruncă mrejele lui pentru a-i prinde pe exploratori, tineri, oameni; îi îndeamnă la rău ca pe Manase. Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că, mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit: Iacov 5,16 u.p. 

  Îmi amintesc de experiența fiicei mele: Era deja clasa a 8-a și trebuia să-și aleagă profilul. S-a rugat Domnului și era convinsă că trebuie să aleagă SN (științele naturii). Liceul avea doar profil de mate-info și filo. Colegii o întrebau: „Ce alegi?” Ea spunea: „SN”. „Cum? Nu este acest profil!” Însă Domnul a onorat stăruința ei și în acel an în loc de mate-info a fost SN.

  Manase s-a smerit, s-a rugat Domnului, iar în versetul 13 ni se spune că: „Domnul lasându-Se înduplecat, i-a ascultat cererile…Și Manase a cunoscut că Domnul este Dumnezeu. Să urmăm și noi această cale a rugăciunii, a smereniei. Atunci când Dumnezeu răspunde, intervine și salvează, îndreaptă lucrurile din viața ta. Fă-ți și tu partea. Ascultă, împlinește-ți juruințele (vers.16), aducând mulțumiri lui Dumnezeu pentru modul minunat în care a lucrat.

  Nu uita! Rugăciunea este cheia, iar puterea și răspunsul vin de la Domnul.

  Zina Pîrvu, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Puterea rugăciunii! - 2020. Când a fost la strâmtoare, s-a rugat Domnului, Dumnezeului lui, și s-a smerit adânc înaintea Dumnezeului părinților săi. 2 Cronici 33:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...